Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

KPMG: Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια

Σε ένα κόσμο γεμάτο πληροφορίες και ραγδαίες εξελίξεις, ριζικές κοινωνικοοικονομικές αλλαγές και κλιματικές μεταβολές, η KPMG στην Ελλάδα αναλαμβάνει το δικό της κομμάτι εταιρικής υπευθυνότητας και από το 2016 έχει εναρμονίσει την στρατηγική της εταιρικής κοινωνικής της υπευθυνότητας με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) των Ηνωμένων Εθνών.
Οι δράσεις της βασίζονται σε τέσσερις πυλώνες: στους ανθρώπους, το περιβάλλον, τη κοινότητα και τη δια βίου μάθηση.
Σε αυτό πλαίσιο παρουσιάζονται οι εξής επιλεγμένες δράσεις:Καταπολέμηση της πείνας
Η KPMG τα τελευταία 4 χρόνια μαγειρεύει συμβολικά για καλό σκοπό! Υπό την καθοδήγηση διάσημων σεφ, όπως ο Α. Παπανδρέου, ο Γ. Λουκάκος, και ο Δ. Σκαρμούτσος, περισσότερες από 450 μερίδες φαγητού έχουν μαγειρευτεί και σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Μπορούμε» παραδίδονται σε τοπικές δομές όπως το Κοινωνικό Μαγειρείο της Αγίας Παρασκευής.
Cook for Good: oι chefs’ Δημήτρης Σκαρμούτσος και Κωνσταντίνος Μπούρνιας πλαισιωμένοι από τους εθελοντές της KPMG
Επιπρόσθετα η KPMG στηρίζει το πρόγραμμα «Μπορούμε στο Σχολείο» της ΜΚΟ «Μπορούμε», που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση μαθητών σχετικά με θέματα σπατάλης περισσευούμενου φαγητού. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η προσφορά της KPMG στην κοινότητα του Περάματος η οποία ήδη αριθμεί 15 χρόνια συνεισφοράς τροφίμων, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης και έχει βραβευθεί για το έργο της.Χωρίς αποκλεισμούς και ισότιμη ποιότητα της εκπαίδευσης και προώθηση των ευκαιριών δια βίου μάθησης για όλους
Αγκαλιάζοντας την εκπαίδευση και τους μαθητές όλων των βαθμίδων η KPMG πραγματοποιεί σωρεία δράσεων και δωρεών καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών. Το πρόγραμμα ‘’Back to School’’ προσφέρει βιβλία και σχολικά είδη στα παιδιά της πρώιμης παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ, ενώ μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου παρακολουθούν μαθήματα κυβερνοασφάλειας μέσω του βραβευμένου προγράμματος «Ημέρες για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο».
Επιπλέον, μέσω της συνεργασίας με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου, δημόσια σχολεία εμπλουτίζονται με laptop, νέα βιβλία και βιβλιοθήκες. Τέλος, οι φοιτητές ενισχύονται με υποτροφίες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές και τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας. Από δεξιά προς αριστερά διακρίνονται: Σιάνα Κυριάκου, Partner και COO KPMG, Αλεξάνδρα Κρητικού, Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου, Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing and Communications Manager KPMG, Κατερίνα Πουρναροπούλου, CSR and Marketing Coordinator KPMG, Πούπα Κραβαρίτη, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων και Προγραμμάτων ΕΛΒΙΕπίτευξη της ισότητας των φύλων
Το 1995 η KPMG έγινε η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα ανάμεσα στις “BIG 4” που απέκτησε γυναίκα συνέταιρο. Σήμερα οι γυναίκες αντιστοιχούν στο 44% του management group και στο 53% του ανθρώπινού δυναμικού της. Επίσης με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η KPMG παρέθεσε executive breakfast, με σκοπό την προώθηση της ισότητας σε υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς. Θηλυκό πρόσημο είχε επίσης και η κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ από τις αλπινίστριες Β. Αρχοντίδου και Χ. Φλαμπούρη, οι οποίες, με τη στήριξη της KPMG, χάρισαν μια μεγάλη επιτυχία στην ελληνική ορειβασία.«Ζωή στο Νερό»
Φέτος η KPMG συμμετείχε στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2019, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της ‘’HELMEPA’’. Τα στελέχη της KPMG τα οποία προέρχονται από την ομάδα παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών προς ναυτιλιακές εταιρείες, καθάρισαν εθελοντικά την παραλία του Μαραθώνα, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων ειδών.

Ομαδική φωτογραφία της KPMG μετά τον καθαρισμό παραλίας του Μαραθώνα
Συνοψίζοντας, η Βιώσιμη Ανάπτυξη, ξεκινάει από ένα θεωρητικό πλαίσιο, όπως είναι οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, αλλά δεν πρέπει να μένουμε στα λόγια. Οι πράξεις, η ενεργή ανάληψη ευθυνών και η δημιουργία δράσεων αποτελούν το μέσο για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Και παραφράζοντας τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη, στην KPMG αγαπάμε την ευθύνη και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά έχει το χρέος να σώσει τη γη.

Related posts

Το… απόρθητο κάστρο και οι μεγάλοι νικητές

banksnews

Απεβίωσε ο «πατέρας» του σχολικού τετραδίου, ιδρυτής της SKAG, Θεόδωρος Σκαγιάς

banksnews

Dogecoin: Το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε για πλάκα και «εκτοξεύτηκε» χάρη στον Έλον Μασκ

banksnews

Wall Street: Ιδανικό κλείσιμο της εβδομάδας – Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq

banksnews

Τράπεζα Πειραιώς: Στα €146 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το 9μηνο 2019

banksnews

Χρέος Ελλάδας: Tην εκταμίευση 767 εκατ. ευρώ για την ελάφρυνσή του αναμένεται να εξετάσει το Eurogroup

banksnews

Ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής: Συλλογική ευθύνη να καταλήξουμε σε συμφωνία, δηλώνει ο Σαρλ Μισέλ

banksnews

ΕΝΦΙΑ: Επανέρχεται η έκπτωση 20% για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

banksnews

Πληρώνουν για να δανείσουν: Με αρνητική απόδοση για πρώτη φορά το ελληνικό 5ετές ομόλογο

banksnews