Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Jumbo: Ανοδική πορεία στις πωλήσεις- Oι προκλήσεις για την οικονομία

Jumbo: Ανοδική πορεία στις πωλήσεις- Oι προκλήσεις για την οικονομία

“Η διατάραξη της παγκόσμιας τροφοδοτικής αλυσίδας με βίαιο τρόπο ανέτρεψε ισορροπίες ετών προκαλώντας σοβαρή κρίση στο λιανεμπόριο η οποία συνεχίζεται. Υπό αυτές τις συνθήκες οι λιανικές πωλήσεις δεν μπορούν να συντηρήσουν τα μεγέθη των προ πανδημίας ετών και δεν ευνοούν φιλόδοξες επιχειρηματικές στοχεύσεις”, αναφέρει το Jumbo σε ανακοίνωσή του για τα οικονομικά αποτελέσματα Ιουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Όμιλος JUMBO, από την πρώτη μέρα που εκδηλώθηκε η κρίση της παράλογης ακρίβειας στις μεταφορές και τις πρώτες ύλες αλλά και του ξέφρενου πληθωρισμού εντός και εκτός συνόρων, ξεκίνησε τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού οχυρού για την άμυνα του καταναλωτή.

 Από την πρώτη μέρα, ο Όμιλος JUMBΟ αρνήθηκε να υποκύψει στον πειρασμό μιας γενικευμένης και οριζόντιας αύξησης των τιμών. Αποκλείστηκαν από το προϊοντικό φάσμα των καταστημάτων JUMBO, όλα εκείνα τα προϊόντα στα οποία η σχέση τιμής-ποιότητας κατέληγε σε βάρος του καταναλωτή.

Το Οχυρό του καταναλωτή JUMBO, σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, ανθίσταται στις πληθωριστικές πιέσεις και αποφέρει συγκεκριμένα μετρήσιμα αποτελέσματα.

 Οι πωλήσεις για τον μήνα Ιούλιο 2022, σε αντίθεση με την γενικότερη εικόνα της αγοράς, παρουσίασαν αύξηση 3% περίπου.

Συνολικά,

 οι πωλήσεις για τον Όμιλο κατά το πρώτο επτάμηνο του έτους (Ιανουάριος- Ιούλιος 2022), καταγράφονται αυξημένες κατά 11% περίπου.

Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων:

 Ελλάδα: Για τον Ιούλιο του 2022, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν ανεπαίσθητη μείωση κατά -0,5% περίπου σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021, λόγω το ότι η τελευταία μέρα του μήνα φέτος ήταν Κυριακή όπου τα καταστήματα ήταν κλειστά. Σε συγκρίσιμη βάση οι πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 1,5% περίπου σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021.

Συνολικά για το επτάμηνο του 2022, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά 17% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό επτάμηνο.

 Κύπρος: Οι πωλήσεις κατά τον Ιούλιο του 2022 αυξήθηκαν κατά 21% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα συνεχίζοντας τη δυναμική τους πορεία.

Συνολικά οι πωλήσεις, στην Κύπρο, για το επτάμηνο του 2022 είναι αυξημένες κατά 24% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό επτάμηνο.

 Βουλγαρία: Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά 4% περίπου τον Ιούλιο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα

Κατά συνέπεια οι πωλήσεις των καταστημάτων, στη Βουλγαρία, για το επτάμηνο του 2022 να είναι αυξημένες κατά 0,6% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό επτάμηνο.

 Ρουμανία: Οι πωλήσεις του δικτύου σημείωσαν αύξηση κατά 3% περίπου τον Ιούλιο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Συνολικά οι πωλήσεις, στη Ρουμανία, για το επτάμηνο του 2022 είναι μειωμένες κατά -5% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό επτάμηνο.

Χωρίς αμφιβολία, οι μεγάλες προκλήσεις για την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Οικονομία παραμένουν. Το λιανεμπόριο δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση.

 Το μεταφορικό κόστος δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης για την Ευρώπη.

 Η σταθερή ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ επιβαρύνει το κόστος προϊόντων και υπηρεσιών.

 Οι γεωπολιτικές συνθήκες μαζί με την ενεργειακή ανασφάλεια συντηρούν παράλογα επίπεδα τιμών και πληθωριστικές προσδοκίες.

Για τον Όμιλο JUMBO το όφελος του καταναλωτή αποτελεί προτεραιότητα. Οι αριθμοί και τα μεγέθη αποδεικνύουν την ορθότητα αυτής της στρατηγικής.

 • Jumbo
 • πωλήσεις
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  Related posts

  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο 27,1643% αυξήθηκε το ποσοστό του Γεώργιου Περιστέρη

  banksnews

  Θετικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στη Μέση Ανατολή

  banksnews

  Το 100% της «Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες» απέκτησε η Andromeda Seafood

  banksnews

  Κυριακούλης Ναυτιλιακή: Αυξήθηκαν οι ζημιές το πρώτο εξάμηνο του 2020

  banksnews

  Noval: Πρώτη περίοδος εκτοκισμού «πράσινου» ομολόγου- Στις 6/6 η καταβολή

  banksnews

  Χρηματιστήριο: Το spread στα χαμηλότερα επίπεδα της κρίσης

  banksnews

  ΣΙΔΜΑ: Στο 26,80% από 35,74% το ποσοστό της Viohalco

  banksnews

  Alpha Finance: Discount 30% για τη μετοχή του ΑΔΜΗΕ

  banksnews

  Mevaco: Νέος πρόεδρος στην Επιτροπή Ελέγχου ορίστηκε ο Θ. Παπαηλιού

  banksnews