Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Jazz in Jazz: Η ιστορία ενός αυθεντικού μπαρ στους πρόποδες του Λυκαβηττού

Ακόμη θυμάμαι την πρώτη φορά που άνοιξα την βαριά πόρτα του Jazz in Jazz στο Κολωνάκι. Διέσχισα το μικροσκοπικό προθάλαμο για να βρεθώ μπροστά σε ένα παράξενο κόσμο γεμάτο με εκατοντάδες μικρά και μεγάλα memorabilia κρεμασμένα στους τοίχους, μουσικά όργανα και λογιών-λογιών αντικείμενα, μνήμες από τα ταξίδια του εμπνευστή και δημιουργού του Jazz in Jazz , Κώστα Σπανού, ναυτικού στο επάγγελμα.


Μεγάλη η αγάπη του Κώστα Σπανού για την Jazz. Και στο δικό του μπαρ που πρωτάνοιξε το 1977, στην Αγία Γαλήνη, στην Κρήτη, η Jazz είχε την τιμητική της. Περισσότερα από 10.000 βυνίλια, επιμελώς διαλεγμένα από την πρώιμη περίοδο της αγαπημένης του μουσικής, είχαν βρει τη θέση τους, πίσω από το μπαρ, πλάι σε φιάλες ουίσκι. Το 1995, το Jazz in Jazz μεταφέρεται στην τωρινή του θέση στον αριθμό 4 της οδού Δεινοκράτους, στη Δεξαμενή, στο Κολωνάκι. Μαζί του μεταφέρθηκαν και οι δίσκοι καθώς και ένα γραμμόφωνο, καθόλα λειτουργικό ως και σήμερα, μαζί με 200 «πλάκες» γραμμοφώνου.





Πίσω από το μπαρ, σήμερα πια, στέκεται ο Βαγγέλης Σπανός, ανιψιός του ιδιοκτήτη και συνεχιστής αυτού του σημαντικού κληροδοτήματος. Ταγμένος να υπηρετεί με το ίδιο πάθος τον διττό χαρακτήρα του μαγαζιού: Μουσικό και ανθρωποκεντρικό συνάμα, συνεχίζοντας να παράγει πολιτισμό μέσα από μουσικές στιγμές και ανθρώπινες ιστορίες, με την πατίνα του χρόνου για σύμμαχο.


Διαβάστε περισσότερα:

--.gr

Related posts

HELLENiQ ENERGY: Σε τροχιά Ανάπτυξης με πρόσημο τη Βιωσιμότητα

admin

Μεταφορικό ισοδύναμο: Άμεσα η πληρωμή 40 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους και επιχειρήσεις

admin

Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Λάθη με τις αυξήσεις στις προσωρινές και τα αναδρομικά των συντάξεων

admin

ΔΥΠΑ: Τα επτά «ανοιχτά» προγράμματα για επιδότηση στην εργασία

admin

Αναδρομικά συνταξιούχων – Αναμονή για την απόφαση του ΣτΕ

admin

Γιάννης Μανιάτης: Δέκα επιχειρησιακά σχέδια για την Πράσινη Ανάπτυξη

admin

Χατζηδάκης: Χωρίς προηγούμενο οι ευκαιρίες και τα κονδύλια για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό

admin

Το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά εκστρατεία για την χρηματοοικονομική εκπαίδευση

admin

ΟΠΕΚΑ: Πότε μπαίνουν στα ΑΤΜ τα επιδόματα

admin