Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Οι ΑΠΕ συμβάλλουν στην ενεργειακή αυτάρκεια της Ελλάδας

Τη σημασία των - για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, καθώς και την επιθυμία της Intrakat να είναι παρούσα στις εξελίξεις και την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, τόνισε ο Επικεφαλής Ενέργειας της εταιρείας, Λουκάς Λαζαράκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο 11ο Regional Growth Conference, στην Πάτρα το οποίο διοργανώνεται από την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συμμετέχοντας στο πάνελ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τη συμβολή τους στην αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας με βιώσιμο τρόπο, ο κ. Λαζαράκης ανέφερε ότι έχουν γίνει τεράστια βήματα στον τομέα αυτό, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα πιάνει στους στόχους της σε επενδύσεις -, ενώ πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για επενδύσεις δισεκατομμυρίων και υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους επενδυτές. Επίσης τόνισε ότι είναι σημαντικό να έχουμε αλλαγή στο ενεργειακό μίγμα των - στη χώρα μας όπου παρατηρείται σχεδόν μια μονοκαλλιέργεια Φωτοβολταϊκών Πάρκων και να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη Αιολικών Πάρκων, χερσαίων και υπεράκτιων, καθώς επίσης και του storage όπου η αγορά αναμένει σύντομα την προκήρυξη ενός σωστά σχεδιασμένου διαγωνισμού που θα εξασφαλίζει τη βιώσιμη λειτουργία του.

Τέλος, ανέφερε πως οι - είναι ένας από τους στρατηγικούς άξονες στους οποίους εστιάζει η Ιntrakat, αφού θεωρεί πως παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή αυτάρκεια και βιωσιμότητα της χώρας, καθώς και ότι αποτελούν ουσιαστικό παράγοντα ανάπτυξης για την εταιρεία. «Οι - αποτελούν επενδυτική προτεραιότητα για τον Όμιλο Ιntrakat, ο οποίος στοχεύει να διευρύνει το ήδη σημαντικό χαρτοφυλάκιό του τόσο με έργα παραγωγής, όσο και αποθήκευσης «καθαρής» ενέργειας. Τέτοιες στρατηγικές επενδύσεις μπορούν να συμβάλλουν στην πράσινη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας και σε τοπικό επίπεδο δημιουργώντας αξία και ενισχύοντας τις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε ο κ. Λαζαράκης.

Αναφερόμενος στην Πελοπόννησο, ο κ. Λαζαράκης αναγνώρισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η άρση του κορεσμού του δικτύου Μεταφοράς, μέσα από την ολοκλήρωση του Δυτικού Διαδρόμου, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ως το Πάσχα. Ωστόσο, διαπίστωσε ότι εκκρεμεί το θέμα της ασφαλούς ενσωμάτωσης νέων μονάδων - στο σύστημα Μεταφοράς, το οποίο θα λυθεί μόνο έπειτα από την ολοκλήρωση του Ανατολικού Διαδρόμου, γύρω στα τέλη του 2025.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιntrakat διαθέτει σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων - παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Αιολικά και Φωτοβολταϊκά Πάρκα συνολικής ισχύος 1,8 GW, συμμετέχοντας παράλληλα στην αδειοδότηση και ανάπτυξη 11 σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 0,7 GW. Επιπλέον, έχει δηλώσει την πρόθεση συμμετοχής της σε επικείμενους διαγωνισμούς για υπεράκτια αιολικά πάρκα στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον στρατηγικό της συνεργάτη, τη βελγική Parkwind.

Στο φετινό Regional Growth Conference συμμετέχουν περισσότεροι από 200 ομιλητές: Ευρωπαίοι και Έλληνες αξιωματούχοι, ακαδημαϊκοί, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και η ατζέντα του αποτελείται από 45 ενότητες που περιλαμβάνει θέματα όπως η οικονομία, η ενέργεια, οι υποδομές, η ανάπτυξη, ο τουρισμός, η ανθεκτικότητα, η κοινωνική συνοχή, η κλιματική κρίση, η υγεία, η γεωργία αλλά και τα ζητήματα της νέας γενιάς.

Related posts

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Wind Ελλάς από την United Group

admin

Ανοίγει 1η Απριλίου το Mitsis Grand Hotel στη Ρόδο

admin

Μυτιληναίος: Είμαστε έτοιμοι για εισαγωγή σε ξένο χρηματιστήριο

admin

Επένδυση ελληνικής χροιάς στη Wall Street και στην ταξιδιωτική καινοτομία

admin

Η επόμενη μέρα στην Intrakat μετά το deal με τους εφοπλιστές

admin

Πουλά τη θυγατρική στη Σερβία η Eurobank

admin

BriQ: Αγόρασε δύο οικόπεδα δίπλα στο Logistics Park

admin

Ποιες ομάδες μαθητών διακρίθηκαν στο Project Future Junior

admin

Επένδυση 1 δισ. ευρώ από ΓΕΚ Τέρνα-Hard Rock για το καζίνο στο Ελληνικό

admin