Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Intertech: Αύξηση τζίρου και EBITDA στο 9μηνο του 2021

Intertech: Αύξηση τζίρου και EBITDA στο 9μηνο του 2021

Στις 588.000 ευρώ ανήλθαν τα EBITDA της Intertech στο εννεάμηνο του 2021, καταγράφοντας μεγάλη άνοδο σε σχέση με πέρυσι, με τον τζίρο της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 16 εκατ. ευρώ, σημαντικά αυξημένος έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Τα κέρδη προ φόρων της Intertech ανήλθαν σε 100.000 ευρώ από ζημιές στο εννεάμηνο του 2020, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Μεταβολές στα Μεγέθη της Κατάστασης Οικονομικής Θέσης

Δεν επήλθαν σημαντικές μεταβολές στη δανειακή και κεφαλαιακή διάρθρωση της Εταιρίας κατά το Γ τρίμηνο 2021, ούτε σημειώθηκαν ασυνήθιστες μεταβολές στο ύψος των μεγεθών της Κατάστασης Οικονομικής Θέσης.

Πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση και από τον COVID19

Καθώς διανύουμε το Δ Τρίμηνο του 2021, η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται  αντιμέτωπη με τις κρίσιμες δευτερογενείς επιπτώσεις της πανδημίας.

Ήδη οι πληθωριστικές πιέσεις και η ενεργειακή κρίση, επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία της Eταιρίας. Λόγω της μειωμένης προσφοράς από τα εργοστάσια των προμηθευτών, καταγράφονται σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις στην παραλαβή εμπορευμάτων, ελλείψεις ειδών, αύξηση του κόστους παραγωγής και μεταφοράς, με αποτέλεσμα τη συμπίεση του περιθωρίου κέρδους. Παρά τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, στο Γ΄ τρίμηνο η Εταιρία διατήρησε τη θετική πορεία που ξεκίνησε από την αρχή της χρήσης 2021, επιτυγχάνοντας αύξηση πωλήσεων 19%, σε σχέση με το 9μηνο 2020.

Η Εταιρία αντιμετωπίζει τις ελλείψεις και τις αυξήσεις των τιμών με άμεσες κινήσεις προσαρμογής, εφαρμόζοντας με ευελιξία όποιες εναλλακτικές κρίνονται καταλληλότερες. Η  μετακύλιση του αυξημένου κόστους στις τιμές πώλησης των εμπορευμάτων υλοποιείται σταδιακά και  θα προσδιοριστεί από την ελαστικότητα της ζήτησης  στο προσεχές διάστημα. Παράλληλα, όπως έχει ήδη ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό με τις εταιρικές ανακοινώσεις, η ΙΝΤΕΡΤΕΚ Α.Ε. έχει επενδύσει σε νέες στρατηγικές συνεργασίες στον κλάδο της τηλεφωνίας και των λύσεων επικοινωνίας με τις Alcatel-Lucent S.A., Yeastar Information Technology Co.,Ltd.

Για το τελευταίο τρίμηνο του 2021 η συνεχιζόμενη έλλειψη προϊόντων αναμένεται να επηρεάσει περαιτέρω τις συνθήκες της αγοράς και να συγκρατήσει το ρυθμό αύξησης του κύκλου εργασιών (ενδεχομένως και τη κερδοφορία της εταιρείας) και μάλιστα σε μία περίοδο που συνήθως υπάρχει αυξημένη ζήτηση, λόγω των προσφορών της Βlack Friday και της εορταστικής περιόδου του Δεκεμβρίου.

Η διοίκηση της Εταιρίας – λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω – εκτιμά ότι στο κλείσιμο της χρονιάς θα διατηρηθεί η αύξηση τζίρου σε σχέση με το 2020 (σε ποσοστό άνω του 16%) και θα επιτευχθεί ο στόχος πωλήσεων της Εταιρίας για τη χρήση 2021.

 • κέρδη προ φόρων
 • Intertech
 • κύκλος εργασιών
 • τρίτο τρίμηνο

  Related posts

  Άσχημα μπήκε (ξανά) ο Οκτώβριος για τα χρηματιστήρια

  banksnews

  H ανθεκτικότητα των λίγων στο 9μηνο του 2020-Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των 118 εισηγμένων

  banksnews

  Profile: Κάλυψε ομολογίες 800.000 ευρώ- Σχέδια για Βόρεια Ελλάδα

  banksnews

  Χ.Α.: Σταθεροποιητικές τάσεις στη σημερινή συνεδρίαση

  banksnews

  Ο ΓΔΧΑ θα διαπραγματεύεται μεταξύ 950 και 870 μονάδων

  banksnews

  ΤΙΤΑΝ: Πρόσκληση σε ομολογιούχους για το νέο ομόλογο των 250 εκατ.

  banksnews

  Τράπεζα Πειραιώς-Εννεάμηνο: Αύξηση κερδών και μείωση NPEs στο 16%

  banksnews

  Μάχη με τον χρόνο και τους πιστωτές δίνουν 21 εισηγμένες εταιρείες με αρνητικά ίδια κεφάλαια

  banksnews

  Folli Follie: Ποιοι απαρτίζουν τη νέα Επιτροπή Ελέγχου

  banksnews