Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Hellenic Properties: Νέος γύρος επενδύσεων 30 εκατ. με επίκεντρο τα οικιστικά projects

Nέο γύρο επενδύσεων ύψους 30 εκατ. ευρώ και συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή δρομολογεί η Hellenic Properties με στόχο μία αξία χαρτοφυλακίου στα 65 εκατ. ευρώ.

«Βλέπουμε ότι υπάρχουν αρκετά κεφάλαια που θέλουν να τοποθετηθούν στην Ελλάδα, με διάθεση να επενδύσουν όχι μόνο σε ακίνητα εισοδήματος αλλά και στην ανάπτυξη γιατί βλέπουν την υπεραξία πίσω από αυτή», επισημαίνει στο --.gr ο Ερρίκος Αρρώνες, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. «Στον πρώτο γύρο των επενδύσεων έχουμε ήδη επενδύσει κεφάλαια 20 εκατ. ευρώ, σε αυτή τη φάση είναι σε εξέλιξη διάφορα έργα τα οποία θα ολοκληρωθούν έως το 2023 κι έχουμε πλέον ένα νέο πρόγραμμα επενδύσεων».

Ειδικότερα από το 2019 η εταιρεία έχει επενδύσει 20 εκατ. ευρώ κεφάλαια σε εννέα έργα κυρίως σε τρείς τομείς: κτίρια γραφείων, logistics και ξενοδοχεία, με έμφαση στα κτίρια γραφείων, ενώ πλέον το επενδυτικό της πρόγραμμα περιλαμβάνει 30 εκατ. ευρώ για κατασκευές και βελτιώσεις. Η μικτή αξία των έργων υπό διαχείριση είναι πάνω από 65 εκατ. ευρώ: «Τώρα προγραμματίζουμε τον επόμενο γύρο επενδύσεων και η διαφορά είναι ότι θα έχουμε έναν στρατηγικό επενδυτή που περιμένουμε ότι θα είναι κάποιο family office με έδρα στο εξωτερικό και τη μόχλευση των κεφαλαίων οι επενδύσεις μπορεί να είναι διπλάσιες. Αυτό που μας ξεχωρίζει από άλλες εταιρείες είναι ότι η εταιρεία στοχεύει συνειδητά σε μη θεσμικούς επενδυτές, τους ιδιώτες επενδυτές και τα family offices που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Ο επόμενος γύρος των επενδύσεων έχει ως γενική στρατηγική κατεύθυνση προς τον οικιστικό τομέα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κοιτάμε και επαγγελματικά ακίνητα».

Ετσι, εντός του 2023 σχεδιάζεται νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 25 εκατ. ευρώ κατ’ ελάχιστο, σε συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή-family office και άλλους ιδιώτες επενδυτές. Η προσοχή της εταιρείας στρέφεται στα κτίρια κατοικιών όλων των κατηγοριών, από διαμερίσματα για φοιτητές και νέους επαγγελματίες, διαμερίσματα μεσαίας τάξης, πολυτελείς οικιστικές αναπτύξεις στα προάστια της Αθήνας, και παραθεριστικές κατοικίες -συχνά σε boutique μικτή τουριστική ανάπτυξη- στα νησιά των Κυκλάδων. Οι πρώτες επενδύσεις της στον τομέα αφορούν σε ανάπτυξη παραθαλάσσιων πολυτελών κατοικιών στην Αντίπαρο και σε κτίριο με ιδιαίτερη ιστορία στην περιοχή της Κηφισιάς, το οποίο είναι κενό τα τελευταία 20 χρόνια και θα μετατραπεί σε ενεργειακά πιστοποιημένο κτίριο διαμερισμάτων υψηλών προδιαγραφών.

Μέχρι σήμερα, η σημαντικότερη επένδυση της Hellenic Properties που είναι ουσιαστικά «η μετεξέλιξη μιας οικογενειακής επιχείρησης που επένδυε αρχικά, παθητικά, στο real estate σε εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων με στόχο τις επενδύσεις προστιθέμενης αξίας στην ελληνική αγορά», είναι το κτίριο ιδιοκτησίας της εταιρείας επί της Λεωφόρου Συγγρού, δίπλα στο Syngrou Complex (σ.σ. αναπτύσσεται από την κοινοπραξία Dimand/Prodea) όπου θα εγκατασταθεί σύντομα η Generali Insurance. Η εταιρεία έχει άδεια ανέγερσης κτιρίου γραφείων συνολικής δόμησης 10.000 τμ, αλλά εξετάζει και εναλλακτικές χρήσεις, συμπληρωματικές με αυτές των γραφείων, όπως serviced apartments (εξυπηρετούμενα διαμερίσματα) ή ξενοδοχείο, έχει αδειοδοτηθεί και η τελική αξία θα είναι 25 εκατ. ευρώ όταν ολοκληρωθεί. Παράλληλα, βρίσκεται σε συζητήσεις με ξενοδοχειακά brands για τη διαχείριση και λειτουργία του.

Η Hellenic Properties υλοποιεί επίσης επένδυση σε ακίνητο ιδιοκτησίας της στην περιοχή του Βοτανικού, όπου υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης κτιρίου logistics / last mile, έκτασης 2.500τμ σε οικόπεδο 7 στρεμμάτων. Επίσης, στον Πειραιά έχει δρομολογηθεί ξενοδοχείο στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου που θα είναι desing hotel, με δωμάτια που θα παραπέμπουν σε καμπίνες πλοίου και θα ανοίξει τη σεζόν του 2023. Το 2023 θα είναι έτοιμες και οι νέες, πολυτελείς παραθαλάσσιες κατοικίες στην Αντίπαρο ενώ ένα ακόμη μικτό οικιστικό project βρίσκεται στα σκαριά επίσης στις Κυκλάδες για τη δημιουργία ξενοδοχείου σε συνδυασμό με βίλλες.

Διαβάστε περισσότερα: www.--.gr

Related posts

Κορωνοϊός – Επίδομα €800: Στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ οι αιτήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών

banksnews

«Ανάσα» στη μεσαία τάξη: Σε περισσότερους από κάθε άλλη φορά το επίδομα θέρμανσης

banksnews

Ενημέρωση για τη Διαβίβαση Προσωπικών Δεδομένων από την Eurobank

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος 2% με ώθηση από τη Λαγκάρντ

banksnews

Αναδρομικά κληρονόμων: Σήμερα οι πληρωμές – Ποιους αφορά

banksnews

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Maersk σταματά τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων προς και από τη Ρωσία

banksnews

Έρχονται 3.000 δωρεάν δημόσια WiFi hotspots σε όλη τη χώρα – Οι μεγάλες αλλαγές στο Δημόσιο

banksnews

Δημοσκόπηση Marc: Ενισχύεται ο δικομματισμός – Το 2023 θέλουν οι πολίτες τις εκλογές, το Σεπτέμβριο τις περιμένουν

banksnews

Κατώτατος μισθός: Το Μάρτιο του 2021 οι αποφάσεις για το ύψος του

banksnews