Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Παπαστράτος στην 1η θέση ως ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Sponsored Content


Η έρευνα αυτή αποτελεί την πιο πλήρη και ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με την εικόνα του εργοδότη με σχεδόν 173.000 συμμετέχοντες σε 32 χώρες παγκοσμίως, οι οποίοι αξιολόγησαν συνολικά 6.084 επιχειρήσεις. Πρόκειται για την πιο λεπτομερή έρευνα παγκοσμίως, που αξιολογεί την ελκυστικότητα των μεγαλύτερων εταιρειών σε αριθμό προσωπικού, έτσι όπως γίνεται αντιληπτή από το ευρύ κοινό, καθώς και τα κριτήρια προτίμησης των δυνητικών υποψηφίων σε έναν νέο εργοδότη. 

Για την Ελλάδα, η έρευνα διεξάγεται για έβδομη συνεχή χρονιά, αξιολογώντας δείγμα από τις 150 μεγαλύτερες εταιρείες σε αριθμό προσωπικού. Φέτος, συμμετείχαν 3.500 άτομα, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικίας από 18 και 65 ετών, και οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά τον Ιανουάριο του 2024. Στο πλαίσιο της έρευνας αναδεικνύονται σημεία που αφορούν στα κριτήρια επιλογής εργοδότη, τους λόγους παραμονής και αλλαγής εργασιακού περιβάλλοντος, τα κίνητρα επιλογής εργασίας ανά γενιά εργαζομένων, τους κλάδους που καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις και την πρόταση αξίας των εργοδοτών.

H διάκριση αυτή πιστοποιεί για μια ακόμη χρονιά την ιδιαίτερη βαρύτητα που προσδίδει η εταιρεία Παπαστράτος στη συνεχή ενίσχυση της θετικής εμπειρίας των εργαζoμένων της αλλά και των υποψηφίων που επιθυμούν να εργαστούν σε αυτή. Αυτό περιλαμβάνει τη συστηματική επένδυση για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ανθρώπων της, την κουλτούρα  ισότητας και συμπερίληψης που χτίζει η εταιρεία και ενισχύει διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια, και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικών παροχών που προσφέρει. 

papastratos_group

Η ομάδα της Παπαστράτος με το βραβείο του Πιο Eλκυστικού Eργοδότη στην Ελλάδα για το 2024
Φροντίδα και ανάπτυξη των εργαζομένων με πράξεις


Για την Παπαστράτος, οι άνθρωποί της αποτελούν το πολυτιμότερό της κεφάλαιο. Σήμερα, στην εταιρεία συνυπάρχουν 4 γενιές εργαζομένων, οι οποίοι έχουν μάθει να συνεργάζονται αρμονικά, υπηρετώντας ένα κοινό όραμα. Η εταιρεία από την πλευρά της, με μία κουλτούρα ανοιχτού διαλόγου, στοχεύει στην ικανοποίηση των αναγκών τους.  Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί η στήριξη του γονεϊκού ρόλου με την παροχή επιπλέον γονικής άδειας σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως φύλου, που αποκτούν παιδιά – προφανώς και με υιοθεσία – με την εταιρεία να χορηγεί συνολικά έως 18 εβδομάδες στο βασικό άτομο φροντίδας και έως 8 εβδομάδες στο δευτερεύον. Σημαντική είναι και η παροχή προγραμμάτων ευεξίας στο πλαίσιο της μέριμνας και της ενημέρωσης για την ψυχική υγεία.

Επιπλέον, η Παπαστράτος διαχρονικά επενδύει στο upskilling και reskilling των ανθρώπων της, με στόχο εκείνοι να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι και να διαθέτουν τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις πολλαπλές προκλήσεις της εποχής μας. Συγκεκριμένα, μόνο το 2023 η εταιρεία επένδυσε περισσότερα από 750.000 ευρώ για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενώ πραγματοποιήθηκαν περισότερες από 100.000 ώρες εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού, σε νέες τεχνολογίες και σύγχρονα συστήματα.


papas_award

Προώθηση της ισότητας και της συμπερίληψης με συνέπεια και συνέχεια  


Κορυφαία προτεραιότητα της Παπαστράτος αποτελεί η εφαρμογή πολιτικών ισότητας και συμπερίληψης στους εργαζομένους. Σε αυτό το πλαίσιο, το 2018 η εταιρεία απέκτησε την πιστοποίηση Equal Salary, αποτελώντας την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα εταιρεία στην Ελλάδα που έχει λάβει τη συγκεκριμένη διάκριση, που αφορά την ισότητα των αμοιβών, ανεξαρτήτως φύλου. Ταυτόχρονα, η εταιρεία αποτελεί μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας ήδη από το 2020, ούσα ένα από τα πρώτα μέλη αυτής της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στόχο έχει την προαγωγή της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις.

Με αφορμή τη νέα διάκριση από τη Randstad, η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της Philip Morris International, δήλωσε: «Η νέα, 4η κατά σειρά, πιστοποίηση της εταιρείας μας ως ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα μάς γεμίζει με αίσθημα τιμής και ευθύνης, ώστε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς το καλύτερο. Το βασικό στοιχείο που κάνει την Παπαστράτος να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι έχει μάθει να δίνει έμφαση και προτεραιότητα στις ανάγκες των ανθρώπων της, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από έρευνες ικανοποίησης και αξιολόγησης, focus groups και γενικότερα αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο δίαυλο και μέσο επικοινωνίας. Παράλληλα, επενδύουμε στην κατάρτιση των εργαζομένων μας μέσα από στοχευμένα προσωπικά προγράμματα ανάπτυξης, θέτοντας ταυτόχρονα στο επίκεντρο των ενεργειών μας τη δικαιοσύνη και την επιβράβευση. Ως επιστέγασμα όλων αυτών είμαστε ένας οργανισμός που πάνω από όλα αναπτύσει τα στελέχη της και εκκολάπτει τους ηγέτες του αύριο.» 

Αναφερόμενη στη διάκριση της Παπαστράτος , η Leigh Ostergard, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Randstad Ελλάδος, σημείωσε, «Με μεγάλη χαρά, εκ μέρους όλης της ομάδας της Randstad, συγχαίρω την εταιρεία Παπαστράτος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην έρευνα Randstad Employer Brand. Η υψηλή αυτή διάκριση, για τέταρτη συνεχή χρονιά, αναδεικνύει την προσήλωσή της στην ανάπτυξη μιας ισχυρής εταιρικής κουλτούρας και τη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος. Παρατηρούμε με χαρά τις ελληνικές εταιρείες να επιτυγχάνουν διακρίσεις σε έναν τόσο σημαντικό τομέα, όπως το employer branding, ειδικά σε ένα περιβάλλον που είναι τόσο εύθραυστο και ανταγωνιστικό. Η ισχυρή εικόνα ενός εργοδότη αποτελεί ανεκτίμητο πλεονέκτημα, το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην ικανότητα των εταιρειών να προσελκύουν και να διατηρούν κορυφαία ταλέντα. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της Παπαστράτος για την εξαιρετική αυτή επιτυχία, η οποία υπογραμμίζει τη σταθερή πορεία της εταιρείας προς την αριστεία». 

κεντρική φωτογραφία: Η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της Philip Morris International με τον Γρηγόρη Αναστασιάδη, Commercial Director της Randstad Hellas

Related posts

«Το πρώτο νούμερο στον κατώτατο μισθό θα ξεκινάει από 8» – Τι είπε ο Σπανάκης για τις τριετίες

admin

Mέτρα στήριξης 3,2 δισ. ευρώ για το ρεύμα – Πώς θα εφαρμοστούν

admin

Alpha Bank: Άνοδος 2,1% στη βιομηχανική παραγωγή κατά το πρώτο 5μηνο

admin

ΕΝΦΙΑ: Καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος για 450.000 ιδιοκτήτες

admin

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση στέκεται την κατάλληλη στιγμή κοντά στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

admin

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ποιες είναι οι πιο ενεργοβόρες συσκευές στο σπίτι

admin

Στο Λουξεμβούργο ο Χρήστος Σταϊκούρας για τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin

admin

Έμμισθη πρακτική άσκηση στον όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

admin

Ecofin: Μαίνεται ο καυγάς για τη μεταρρύθμιση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας

admin