Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Goldman Sachs: Επόμενη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο

Η Goldman Sachs δήλωσε ότι αναμένει πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προβεί στην επόμενη μείωση των επιτοκίων της τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για τον Δεκέμβριο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, προβλέπει ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση κατά 25 μονάδες βάσης και διατηρεί την πρόβλεψή της για διαδοχικές μειώσεις κατά 25 μονάδες βάσης σε κάθε συνεδρίαση έως ότου φτάσει στο τελικό επιτόκιο του 2%.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνεδρίαση της 12ης Σεπτεμβρίου στην οποία τα επιτόκια είχαν μειωθεί κατά 25 μονάδες βάσης, είχε δηλώσει ότι είναι προφανές πως τα επιτόκια της ΕΚΤ έχουν μπει σε καθοδική τροχιά. Είχε προσθέσει, ωστόσο, ότι η επόμενη συνεδρίαση του Οκτωβρίου είναι πολύ κοντά και η ΕΚΤ δεν δεσμεύεται σε μείωση επιτοκίων.

«Είναι έξι εβδομάδες πριν τις 17 Οκτωβρίου, που είναι μια σχετικά μικρή χρονική περίοδος σε σχέση με άλλα διαστήματα που είχαμε στο παρελθόν. Απλώς θα επαναλάβω αυτό που έχω ήδη πει. Θα βασιστούμε στα οικονομικά στοιχεία. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται στην εκάστοτε συνεδρίαση. Δεν σας δίνω κανενός είδους δέσμευση σε σχέση με τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Το μονοπάτι μας δεν είναι προαποφασισμένο», είχε ενημερώσει η Λαγκάρντ.

Related posts

Attica Bank: Στο 46,32% ανήλθε το ποσοστό του ΤΜΕΔΕ

admin

ΗΠΑ: Υπό σκέψη κρατική στήριξη για να κλείσει το deal για την First Republic Bank

admin

Πειραιώς: Στο… ρυθμό της Covid-19 πωλήσεις εταιρικών δανείων άνω του 1,5 δισ.

admin

Ολο το στρατηγικό σχέδιο της Alpha Bank έως το 2022

admin

Οι αλλαγές στο νόμο για προστασία πρώτης κατοικίας

admin

Eurobank: Το ψηφιακό κράτος και τα οφέλη για τις επιχειρήσεις

admin

Eurobank Equities: Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

admin

ΕΕΤ: Ο Γιάννης Κωστόπουλος επάξια χαρακτηρίστηκε ως «πατριάρχης των τραπεζιτών»

admin

Τσιπολόνε (ΕΚΤ): Γρήγορα οι μειώσεις επιτοκίων παρά τις αυξήσεις στους μισθούς

admin