Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Euromedica: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εξυγίανσης

Νέα εποχή σηματοδοτεί για τον Όμιλο Euromedica η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της διαδικασίας εξυγίανσης, με την έναρξη λειτουργίας της νέας εταιρείας Euromedica Α.Ε. Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών. H νέα εταιρία, στην οποία μεταβιβάζεται το ενεργητικό και το παθητικό της Euromedica συστήθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας εξυγίανσης με ιδρυτικούς μετόχους τη Farallon και την Τράπεζα Πειραιώς.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας Euromedica συμμετέχουν ο κ. Παναγιώτης Δουμάνογλου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ως μέλη ο κ. Philipp Theodore Strepp, o κ. Ιωάννης Βογιατζής , ο κ. Cyrille Yann Nicolas Petit και ο κ. Αλέξης Κομνηνός.

«Στόχος μας είναι η Euromedica να πρωτοπορήσει στον τομέα της παροχής Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων υπηρεσιών Υγείας στη χώρα μας», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου κ. Τάκης Δουμάνογλου, τονίζοντας ότι ο εταιρικός μετασχηματισμός σφραγίζει το τέλος μίας δύσκολης περιόδου και ανοίγει τους ορίζοντες για τη νέα πορεία του ομίλου, σε εφαρμογή του επιχειρηματικού σχεδίου που προβλέπει και η συμφωνία της εξυγίανσης.

«Ακόμα και στις πιο δύσκολες φάσεις της διαδρομής αυτής, ο Όμιλος Euromedica με τη στήριξη της Farallon, αρχικά με την ιδιότητα της ως βασικού πιστωτή και σήμερα του βασικού μετόχου, δεν σταμάτησε τις επενδύσεις για την ανανέωση και την επαναλειτουργία μονάδων, την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των κτιριακών υποδομών ή την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Σήμερα, το επενδυτικό μας πρόγραμμα, ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, συνεχίζεται με έντονο ρυθμό. Στόχος είναι να φέρει τη Euromedica στην κορυφή, μέσα από την επέκταση, τη διαρκή ανανέωση του εξοπλισμού, την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και τον εμπλουτισμό του στελεχιακού και επιστημονικού της δυναμικού, ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού, προκειμένου να εξασφαλίζεται διαρκώς η παροχή στο κοινωνικό σύνολο υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου. Παράλληλα με τη διασφάλιση ενός περιβάλλοντος τεχνολογικά προηγμένου και ασφαλούς για όλους όσοι εργάζονται, επισκέπτονται ή νοσηλεύονται στις εγκαταστάσεις μας, έμφαση θα δοθεί και στην ανάπτυξη της έρευνας σε τομείς διάγνωσης αλλά και θεραπείας.

Η μετάβαση στη νέα εποχή δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα χωρίς τη συνδρομή και την προσπάθεια των εργαζόμενων και των συνεργατών ιατρών στον Όμιλο, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, έναν- έναν, για τη συμβολή τους και να τους καλέσω να συνεχίσουμε μαζί στη νέα, δημιουργική μας πορεία. Η εταιρική αλλαγή δεν μεταβάλλει τις σχέσεις του Ομίλου με τους προμηθευτές, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της» τόνισε ο κ. Δουμάνογλου.

Ο δρόμος για την ίδρυση της νέας εταιρείας άνοιξε τον Μάιο 2021 με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο ενέκρινε το σχέδιο εξυγίανσης του ομίλου. Η υλοποίηση του σχεδίου αυτού περιλαμβάνει μία σειρά από διαδικασίες, τις οποίες ενέκρινε η πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων.

Ο Όμιλος Euromedica διαθέτει 7 κλινικές, 23 διαγνωστικά κέντρα και ένα Κέντρο Αποκατάστασης, με παρουσία σε διάφορες περιοχές της χώρας -Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κρήτη, Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες και Κέρκυρα.

Related posts

Άβαξ: Η έκθεση του ΔΣ για την αύξηση κεφαλαίου έως 20 εκατ. ευρώ

banksnews

Νέα προγράμματα ηλεκτρικού ρεύματος από τη Volton

banksnews

Η Παπαστράτος φυτεύει 70.000 δέντρα στην Αττική

banksnews

ΣΕΒ: Προκλήσεις και προτάσεις για την πράσινη οικονομία

banksnews

Πέρασε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τους υδρογονάνθρακες Δυτ. Κατάκολου

banksnews

Νέο κατάστημα IKEA στη Σόφια από τη Φουρλής

banksnews

Αλμα 18 θέσεων έκανε η Ελλάδα στις ταχύτητες του mobile Ιnternet

banksnews

Στα σκαριά σχέδιο για στήριξη της Aegean

banksnews

ΔΕΠΑ Εμπορίας: H απολιγνιτοποίηση και ο ρόλος του φυσικού αερίου

banksnews