Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Entersoft: Εκτίναξη επιδόσεων στο εννεάμηνο

Εκτίναξη των οικονομικών της επιδόσεων στο εννεάμηνο του 2021 σημείωσε η Entersoft, καθώς ο κύκλος εργασιών της ανέβηκε από τα 11,6 στα 17,4 εκατ. ευρώ, το EBITDA από τα 4,3 στα 6,15 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη από τα 3,14 στα 4,7 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το θετικό καθαρό ταμείο της (Net Cash, διαθέσιμα μείον σύνολο τραπεζικών υποχρεώσεων) στις 30 Σεπτεμβρίου αυξήθηκε και διαμορφώθηκε στα 8,1 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, κατά το τρίτο τρίμηνο της χρήσης συνεχίστηκε η μεγάλη άνοδος του κύκλου εργασιών (από τα 3,58 στα 4,8 εκατ. ευρώ), αλλά όχι και η αντίστοιχη βελτίωση στα προ φόρων αποτελέσματα ( 547 από 528 χιλ. ευρώ). Η εξέλιξη αυτή θεωρείται συγκυριακή (οφείλεται σε σημαντικό βαθμό σε μη επαναλαμβανόμενα έξοδα) και δεν ανατρέπει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πολύ μεγάλη αύξηση επιδόσεων στο σύνολο της φετινής χρονιάς, με ρυθμό που προσεγγίζει ή και υπερβαίνει αυτόν του πρώτου εξαμήνου.  

Στα αξιοσημείωτα των οικονομικών της Entersoft είναι ότι περίπου το 60% των κερδών της εταιρείας προέρχεται από δουλειές που έχουν αναληφθεί σε προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας σαφείς προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών της μεγεθών τα επόμενα χρόνια, σε ένα περιβάλλον όπου οι ελληνικές επιχειρήσεις καλούνται να ψηφιοποιήσουν τον τρόπο λειτουργίας τους.

Στα σχέδια της Entersoft παραμένουν οι εξαγορές μικρότερων εταιρειών του κλάδου και προς τούτο βρίσκεται σε σχετικές διαπραγματεύσεις.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η Entersoft συνεχίζει την ανάπτυξη των εσόδων της στο εννεάμηνο του 2021 σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Οπως αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση, σε επίπεδο Ομίλου τα έσοδα ανήλθαν σε 17,39 εκ. Ευρώ έναντι 11,61 εκ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 50%. Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου αυξήθηκαν και αυτά με τον ίδιο ρυθμό και ανήλθαν σε 4,71 εκ. Ευρώ, έναντι 3,15 εκ Ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση 50%.

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των εσόδων οφείλεται σε οργανική ανάπτυξη για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ομίλου, ενώ οι πρόσφατες εξαγορές συνέβαλαν σε μικρότερο ποσοστό. Στο τρέχον εννεάμηνο έχουν για πρώτη φορά ενσωματωθεί και τα αποτελέσματα από τις εξαγορές της δραστηριότητας Plexis ERP από την εταιρεία Computer Life καθώς και τα έσοδα της Optimum, ενώ η Wedia έχει ενοποιηθεί μόνο για διάστημα έξι μηνών.

Τα ρευστά διαθέσιμα του Ομίλου συνέχισαν να αυξάνονται και διαμορφώθηκαν στο τέλος του εννιαμήνου σε περίπου 10,54 εκ ευρώ (8,12 εκ ευρώ καθαρά χρηματικά διαθέσιμα, μετά την αφαίρεση 2,42 εκ ευρώ βραχυπρόθεσμου δανεισμού).

Η εταιρεία τονίζει στην ανακοίνωσή της πως θα συνεχίσει την προσπάθεια για έντονη αναπτυξιακή πορεία συνδυάζοντας νέες εξαγορές και οργανική ανάπτυξη. Παράλληλα σχεδιάζει δυναμική είσοδο σε νέες αγορές με επενδύσεις σε προϊόντα που πρόσφατα αποφάσισε η Διοίκησή της. Συγκεκριμένα, έχουν ξεκινήσει επενδύσεις, μέσω της θυγατρικής Wedia, σε νέα προϊόντα για Business to Business eCommerce αλλά και για απαιτητικά Business to Consumer (B2C eShops) σε συνδυασμό με τα Backoffice CRM και Analytics προϊόντα της Entersoft. Ταυτόχρονα η Entersoft επενδύει σε νέο προϊόν για τη Διαχείριση Προσωπικού, Ωρομέτρηση και Μισθοδοσία και ετοιμάζει την είσοδό της στην ανερχόμενη αυτή αγορά.

Related posts

Οι εταιρείες διεθνώς επενδύουν στην επιμόρφωση των υπαλλήλων

banksnews

Παράταση στο διαγωνισμό για ΔΕΠΑ Υποδομών

banksnews

Intralot: Πρώτο Βραβείο για το Τερματικό PhotonX στα Διεθνή Βραβεία IGA 2020

banksnews

Η οινοποιητική δραστηριότητα της Τήνου ανοίγει φτερά

banksnews

ΛΑΡΚΟ: Ξεκίνησε ο πρώτος διαγωνισμός πώλησης του Ειδικού Διαχειριστή

banksnews

Προσφορά της Eurolfe στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ

banksnews

Η Coca-Cola στην Ελλάδα στηρίζει την ανακύκλωση

banksnews

Νέα υπηρεσία incharge για φορτίσεις ηλεκτρικών ΙΧ από την nrg

banksnews

Public-MediaMarkt: Ο Χρ. Βάρσος νέος CFO – Αναβάθμιση του Αντ. Ματεμτζή

banksnews