Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Energean: Νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος & Country Manager η Κατερίνα Σάρδη

Ο CEO του ομίλου Energean κ. Μαθιός Ρήγας δήλωσε σχετικά:
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση καλωσορίζουμε την Κατερίνα Σάρδη στην οικογένεια της Energean. Η Κατερίνα αναλαμβάνει τις δραστηριότητες του ομίλου στην Ελλάδα σε μια περίοδο ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον του Πρίνου, με δεδομένα την ανάγκη αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της λειτουργίας του, το πρόγραμμα ανάπτυξης του κοιτάσματος Έψιλον και τα νέα projects που, με επίκεντρο την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα αλλά και το έργο της Υπόγειας Αποθήκευσης Φυσικού Αερίου στη Ν. Καβάλα, θα καταστήσουν το συγκρότημα σε πρότυπο για τον τομέα της βιώσιμης ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Επίσης αναμένουμε ότι η συμβολή της στην ανάπτυξη της Energean και στη Δ. Ελλάδα θα είναι καθοριστική. Η μεγάλη της εμπειρία στα ενεργειακά ζητήματα αποτελούν εγγύηση για μια επιτυχημένη πορεία».

Το Who is Who
Η Κατερίνα Σάρδη ξεκίνησε την καριέρα της στο Λονδίνο ως σύμβουλος της Hitachi σε θέματα εξαέρωσής άνθρακα και παραγωγής συνθετικού αερίου. Την περίοδο 2002-2015 διετέλεσε Ειδικός Επιστήμονας και Επικεφαλής της Μονάδας Ενεργειακού Σχεδιασμού και Διεθνών Υποθέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Από το 2015 εργάστηκε ως ενεργειακός εμπειρογνώμονας, συμβουλεύοντας ρυθμιστές, διαχειριστές υποδομών και εταιρείες ιδίως για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου για την ενέργεια.

Το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ η ίδια έχει συμμετάσχει σε πλήθος έργων τεχνικής βοήθειας στην ΕΕ, την Αίγυπτο, την Τουρκία και άλλες χώρες. ‘Έχει επιπλέον διδάξει μεταπτυχιακά μαθήματα σε θέματα κλιματικής αλλαγής, εμπορίας εκπομπών αερίων ρύπων και μοντελοποίησης ροών και καύσης σε ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα για πάνω από μια δεκαετία

Η Κατερίνα Σάρδη κατέχει διδακτορικό Δίπλωμα (Ph. D) στην Μηχανική Ρευστών και Καύση Φυσικού Αερίου με εφαρμογή σε αεριοστροβιλικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγή από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Imperial College του Λονδίνου, καθώς και Πτυχίο Μηχανολόγου-Μηχανικού, από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου & Country Manager της Energean στην Ελλάδα ασκούσε από τον Απρίλιο του 2020 ο Άγγελος Μαστραντώνης, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής του τομέα Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού στον όμιλο για τις 9 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Energean.

Related posts

Κορκίδης για Σουέζ: Στην ενεργειακή αγορά ο μεγαλύτερος αντίκτυπος από το «κλείσιμο»

banksnews

Σε αναστολή από 23/8 και οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι των οποίων απορρίφθηκαν οι αιτήσεις εξαίρεσης

banksnews

Αισιόδοξη η Κομισιόν για τόνωση των επενδύσεων στην Ελλάδα

banksnews

Πήραν «μπροστά» οι ΔΕΚΟ – Κέρδη 192 εκατ. ευρώ για το Υπερταμείο

banksnews

Επιδότηση στεγαστικών – Σταϊκούρας: Ξεπέρασαν τις 6.200 οι αιτήσεις στο πρόγραμμα «Γέφυρα»

banksnews

Χρηματιστήριο: Θετική η Αθήνα εν μέσω ανησυχιών στις διεθνείς αγορές

banksnews

Κορωνοϊός – Microsoft: Αυξημένα τα έσοδα για τις υπηρεσίες cloud και τις πωλήσεις του Xbox

banksnews

«Τράνζιτ» κύκλωμα ΦΠΑ αποκάλυψε η ΑΑΔΕ: Εταιρεία απέφυγε να καταβάλλει 300.000 ευρώ

banksnews

Τι αλλάζει στη φορολογία: Πόσο θα μειωθούν οι φόροι για μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίους

banksnews