Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Dust+Cream: Νέα επένδυση στην παραγωγή και δίκτυο 85 σημείων

Τα περιοριστικά μέτρα στην πανδημία ψαλίδισαν τα έσοδα της Creamteam, εταιρείας που αναπτύσσει την αλυσίδα καταστημάτων καλλυντικών Dust Cream, η οποία ωστόσο συνέχισε να επενδύσει σε νέα καταστήματα και υποδομές.

Η Creamteam, που συμπληρώνει πάνω από δεκαπέντε χρόνια παρουσίας στην αγορά καλλυντικών, ολοκλήρωσε επένδυση σε νέα γραμμή παραγωγής στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη. Παράγει προϊόντα μακιγιάζ και κρεμικά, με τα οποία τροφοδοτεί τα καταστήματα Dust Cream. Επιπλέον, συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο λιανικής και συμπεριλαμβανομένης της επέκτασής της στην κυπριακή αγορά ελέγχει πλέον δίκτυο 85 καταστημάτων, εκ των οποίων 21 είναι εταιρικά.

Στελέχη της εταιρείας σημειώνουν ότι μέσω του μοντέλου franchise η εταιρεία έχει πλέον πανελλαδική δραστηριότητα, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο και από τη Φλώρινα μέχρι τη Λάρισα, το Ναύπλιο και την Πάτρα. Παρά την κρίση άνοιξε νέα καταστήματα. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι το 2021 το δίκτυο Dust Cream στην Κύπρο ενισχύθηκε κατά 2 σημεία πώλησης και αριθμεί πλέον 5 καταστήματα. Επίσης στην Ελλάδα η εταιρεία έκλεισε ένα κατάστημα ενώ πρόσθεσε δύο εταιρικά στην Αθήνα. Η αλυσίδα επεκτάθηκε επίσης μέσω συνεργατών franchisees σε Λαμία, Κρήτη και άλλες πόλεις, με αποτέλεσμα το δίκτυο franchise να αριθμεί σήμερα πάνω από 60 καταστήματα.

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα Dust Cream διαθέτουν μια γκάμα άνω των 5.000 κωδικών με προϊόντα μακιγιάζ, αρώματα, κρέμες, καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας σε προσιτές τιμές.

H Creamteam ΑΒΕΕ χάρης στο επιχειρηματικό μοντέλο που υιοθετεί, χωρίς ενδιάμεσους, πετυχαίνει χαμηλά κόστη σε όλα της τα είδη, ενώ αυξάνει το κέρδος για τους συνεργάτες franchisees. Στοχεύει σε περαιτέρω ανάπτυξη το 2022 ενώ αναζητά συνεργάτες και σε άλλες χώρες μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα στην Κύπρο.

Η εταιρεία δραστηροποιείται επίσης στην χονδρική πώληση καλλυντικών, στις εξαγωγές και στην δημιουργία προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό αλυσίδων λιανεμπορίου και σχεδιαστών που θέλουν να προβάλουν το δικό τους brand. Παράγει και διαθέτει τις μάρκες Dust Cream και Beauty Line, ενώ έχει αναλάβει την αντιπροσώπευση στην Ελλάδα για κάποιες γνωστές ευρωπαϊκές μάρκες.

Με βάση τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας για το 2020 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 10,95 εκατ. ευρώ έναντι 14,4 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, με πτώση 23,98%, μικρότερη από τον μέσο όρο της αγοράς. Η μικτή κερδοφορία διαμορφώθηκε σε 6,3 εκατ. ευρώ μειωμένη κατά 18,26%, με περιθώριο αυξημένο σε 57,90% από 53,85% αντίστοιχα. Επίσης, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε 0,08 εκατ. ευρώ από 1,04 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια των lockdown που τα καταστήματα ήταν κλειστά περιορίστηκαν οι πηγές εσόδων για την εταιρεία, στο e-shop και στη δραστηριότητα της χονδρικής πώλησης αντισηπτικών, που αντιστάθμισαν μερικώς την απώλεια εσόδων του δικτύου φυσικών καταστημάτων τη συγκεκριμένη περίοδο.

Related posts

Pasal: Πράσινο φως σε Reverse Split και αύξηση κεφαλαίου από τη ΓΣ

banksnews

Νέος πρόεδρος στην Ακτωρ Παραχωρήσεις ο Ευ. Μπουλούτας

banksnews

Χατζηδάκης: Διακοπή ρεύματος σε 30.000 κακοπληρωτές της ΔΕΗ

banksnews

Η πρώτη έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης του ομίλου ΔΕΗ

banksnews

Γόνιμο έδαφος στην ελληνική online αγορά μόδας βλέπει η Answear

banksnews

Διπλή επέκταση του Wolt Market σε Θεσσαλονίκη και Αττική

banksnews

Ο ΔΕΔΔΗΕ πέρασε μια 10ετία αποεπένδυσης

banksnews

Αγωγή Greenhill για ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ζητά αναστολή δικαιωμάτων ψήφου Reggeborgh-Λ. Μπόμπολα

banksnews

Αυξάνονται οι γυναίκες και νέοι στις διοικήσεις ελληνικών εταιρειών

banksnews