Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Der Standard: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για το Ταμείο Ανάκαμψης

“Ειδικά η Ελλάδα θα μπορούσε, αυτή τη φορά, να αποτελέσει πρότυπο.

Η κυβέρνηση στην Αθήνα συνέταξε με επιτελικό τρόπο τις προθέσεις της

στο πλαίσιο της Διευκόλυνσης Ανάκτησης και Ανθεκτικότητας (RRF) που αποκαλείται Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ”, υπογραμμίζει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, σε σημερινό εκτενές δημοσίευμά της με τίτλο “Αγώνας για σχέδιο ως προς το

Ταμείο Ανάκαμψης

της ΕΕ”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η βάση χρονολογείται ήδη από το προηγούμενο έτος. Το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που εκπονήθηκε από επιτροπή εμπειρογνωμόνων, με επικεφαλής τον κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Οικονομίας, Χριστόφορο Πισσαρίδη, περιλαμβάνει 242 σελίδες και είναι συγκριτικά λεπτομερές. Όπως σημειώνεται, το κέντρο βάρους του σχεδίου βρίσκεται στην ψηφιοποίηση, η οποία βασίζεται στην επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, περιλαμβάνει τη μετάβαση στο εξαιρετικά γρήγορο δίκτυο 5G, και με αυτό τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, η οποία επικρίνεται ως γραφειοκρατική, αργή και μερικές φορές ως διεφθαρμένη.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως ο δεύτερος πυλώνας, τα μέτρα απεξάρτησης από τον άνθρακα που απαιτούνται από την ΕΕ, συνίστανται σε ηλεκτροκινητικότητα, μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα έως το 2028.

“Επιπλέον, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προγραμματίσει μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, προγράμματα για κατάρτιση, μετεκπαίδευση και στενότερη διασύνδεση πανεπιστημίων και οικονομίας”, σημειώνει η εφημερίδα, η οποία στη συνέχεια αναφέρεται διεξοδικά στην “οικονομικά πληγείσα από την πανδημία Αυστρία, η οποία απέχει μίλια από το προαναφερθέν (ελληνικό) πρότυπο“.

- - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα Σύνοδος Κορυφής: Πριν το καλοκαίρι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στην ΕΕ – Θετική και η Μέρκελ Κορωνοϊός: Η βρετανική μετάλλαξη «πολιορκεί» Αττική και Θεσσαλονίκη – Όλα δείχνουν παράταση του lockdown Ένα βήμα πιο κοντά στην απόδειξη εξωγήινης ζωής – «Αποτυπώματα» λιωμένου πάγου στον Άρη 

Related posts

Τηλεργασία: Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε αναστολή

banksnews

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Τα ακριβά μυστικά των αγορών μέσω Διαδικτύου (πώς για προϊόντα αξίας €100 πληρώνουμε €250)

banksnews

Black Friday: Έτσι δεν θα πέσετε θύματα σε online αγορές

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αδύναμη η αντίδραση στο άνοιγμα

banksnews

Σταϊκούρας: Απόδειξη εμπιστοσύνης η μείωση στο κόστος δανεισμού

banksnews

Επίδομα θέρμανσης: Τα ποσά που λαμβάνουν οι πιο ψυχρές και οι πιο θερμές περιοχές της χώρας

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οριακές απώλειες το άνοιγμα

banksnews

Την επόμενη εβδομάδα στο Yπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο απεξάρτησης από τον λιγνίτη

banksnews

OAEΔapp: Σε λειτουργία η νέα εφαρμογή – Πρόσβαση σε 40 υπηρεσίες από το κινητό

banksnews