Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Creta Farms: Τα βαρίδια στις κινήσεις αναδιάρθρωσης

Πρόσκληση ενδιαφέροντος (teaser) προς τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές της Creta Farm έχει ήδη αποστείλει η εντεταλμένη EY, στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει συμφωνηθεί από το υπογεγραμμένο MoU. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σειρά ζητημάτων αποτελούν προσκόμματα στην όλη προσπάθεια αναδιάρθρωσης της εταιρίας, η οποία διολισθαίνει σταθερά σε επιδεινούμενη οικονομική θέση.

Χθες, από τη μία πλευρά επιβεβαιώθηκε η απροθυμία των βασικών μετόχων να ενεχυριάσουν τις μετοχές τους, αλλά και περιγράφηκε και η απόλυτη ανάγκη της εταιρίας για άμεση ρευστότητα της τάξης των 5-7 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί χωρίς εχέγγυα εκ μέρους των τραπεζών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αδελφοί Δομαζάκη, παρά την διάσταση μεταξύ τους, συμπίπτουν στην άρνηση ενεχυρίασης των μετοχών τους, και επεξεργάζονται πρόταση ενεχυρίασης των σημάτων της εταιρίας, ως αντάλλαγμα για την εξασφάλιση ρευστότητας. Η συγκεκριμένη πρόταση, πάντως, δεν έχει τεθεί επισήμως υπόψη των πιστωτριών τραπεζών. Από την πλευρά τους, έχουν επαναφέρει τις γραμμές πιστώσεων factoring – οι οποίες προφανώς δεν αποτελούν ικανή πηγή ρευστότητας για την Creta Farm- και παραμένουν σταθερά αρνητικές στην πιθανότητα παροχής νέας ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Πέραν της άμεσης πίεσης που δέχεται η εταιρία, σε γόρδιο δεσμό φαίνεται να εξελίσσεται η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, καθώς η εταιρία φέρεται από τη μια να συσσωρεύει ολοένα και μεγαλύτερα χρέη προς τράπεζες, προμηθευτές και Δημόσιο, και από την άλλη να διαφεντεύεται από τους βασικούς μετόχους αδελφούς Δομαζάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, απομακρύνεται η πιθανότητα εισόδου μέσω μιας ΑΜΚ και προωθείται –εάν και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον- η επιλογή υπαγωγής της στις πρόνοιες του Πτωχευτικού. Σ’αυτή την εκδοχή, πέραν της χρονοβόρου διαδικασίας για την επίτευξη συμφωνίας, πηγές αναφέρουν πως κρίσιμο ζήτημα ανακύπτει με τη διατήρηση του αριθμού εργαζομένων της Creta Farm (όπως ορίζουν οι πρόνοιες του νόμου). Κατά τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, η δεινή οικονομική θέση της εταιρίας και η υψηλή απασχόληση αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην εταιρία.

Related posts

Διάκριση για Interamerican στα Healthcare Business Awards

banksnews

Trastor: Κατά 51,2% καλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

banksnews

Νέα Οδός: Ταξίδια σε όλη τη χώρα με το Fast Pass

banksnews

Pasal: Εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση 1,78 εκατ. μετοχών στην Nequiter Invest

banksnews

Στις 22 Ιουνίου η τακτική Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ

banksnews

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030» η Κοζάνη

banksnews

Η Eurolife ERB στηρίζει το Κέντρο Υγείας Ανωγείων

banksnews

Τα στοιχήματα για τη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ελλάδα

banksnews

Μέτρα στήριξης στους πληγέντες από τον Ιανό ανακοίνωσε η Volton

banksnews