Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Credit Suisse: Υπερασπίζεται την απόφαση για διαγραφή ομολόγων ΑΤ1 η αρμόδια αρχή

Η ελβετική ρυθμιστική αρχή FINMA υπερασπίστηκε σήμερα την απόφασή της να δώσει οδηγίες στην Credit Suisse να διαγράψει τα ομόλογά της AT1 -ένα αμφιλεγόμενο μέρος της έκτακτης πώλησης της τράπεζας στην UBS-, λέγοντας ότι ήταν ένα «γεγονός βιωσιμότητας» (σ.σ. viability event).

Οπως μεταδίδει το CNBC, η ρυθμιστική αρχή είπε ότι το δάνειο που έλαβε η Credit Suisse από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας την περασμένη εβδομάδα σήμαινε ότι πληρούνταν οι προϋποθέσεις για απομείωση.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων από την πώληση της Credit Suisse Group ήταν οι επενδυτές στα πιο επικίνδυνα ομόλογα της εταιρείας, γνωστά ως AT1, αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτοί οι επενδυτές χάνουν όλα τα χρήματά τους.

«Τα AT1 που εκδόθηκαν από την Credit Suisse προβλέπουν βάσει σύμβασης ότι θα διαγραφούν πλήρως σε ένα “γεγονός βιωσιμότητας”, ιδίως εάν χορηγηθεί έκτακτη κρατική στήριξη», σημειώνει η FINMA.

«Καθώς η Credit Suisse έλαβε έκτακτα δάνεια ρευστότητας με εξασφάλιση ομοσπονδιακής εγγύησης αθέτησης υποχρεώσεων στις 19 Μαρτίου 2023, αυτοί οι συμβατικοί όροι πληρούνταν για τα AT1 που εκδόθηκαν από την τράπεζα», προσθέτει.

Αφότου η τιμή της μετοχής της έπεσε σε ιστορικό χαμηλό την περασμένη εβδομάδα, η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι είχε εξασφαλίσει δάνειο ύψους έως και 50 δισ. ελβετικών φράγκων από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας.

Related posts

Αυξήθηκαν στα 87,6 δισ. ευρώ τα δάνεια που διαχειρίζονται οι servicers

admin

UBS/Credit Suisse: Σχεδιάζεται να καταργηθεί το 20-30% των θέσεων εργασίας

admin

Στις 28 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση της Eurobank Holdings

admin

Yπόθεση Praxia: Πού πήγαν τα λεφτά;

admin

Bloomberg: Σε καθεστώς πτώχευσης η Greensill

admin

ΕΚΤ: Οι τράπεζες της ευρωζώνης θα αποπληρώσουν €296 δισ. από τα προγράμματα TLTRO

admin

Ετοιμη να αναβαθμίσει την πρόβλεψή της για την οικονομία η Fed

admin

Πειραιώς: Οι πρωτιές στην έκδοση εταιρικών ομολόγων

admin

Αναστολή πληρωμής επιταγών: Οι ΚΑΔ και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση

admin