Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cosmote και Ελληνικός Χρυσός εγκατέστησαν το πρώτο campus network στην Ελλάδα

Ένα campus network (ιδιωτικό δίκτυο) με υποδομή κινητής τηλεφωνίας σχεδίασε και εγκατέστησε η Cosmote στο υπόγειο μεταλλείο χρυσού, αργύρου, μολύβδου και ψευδαργύρου στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, ένα από τα τρία συνολικά έργα που απαρτίζουν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας που λειτουργεί και αναπτύσσει η Ελληνικός Χρυσός.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η Cosmote, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σύνθετο και πολύπλοκο τεχνολογικά έργο, το μοναδικό στην Ελλάδα, σε βάθος 300 μ. κάτω από το έδαφος, που καλύπτει στοές έκτασης περίπου 10 χλμ. Με αυτή την τεχνολογική λύση, επιτυγχάνεται η ενίσχυση της ασφάλειας και της παραγωγικότητας και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις πλήρους ψηφιακοποίησης του μεταλλείου.

Ειδικότερα, με το campus network κινητής, που είναι πλήρως προσαρμοσμένο και ειδικά σχεδιασμένο για τις επιχειρησιακές ανάγκες της Ελληνικός Χρυσός, εξασφαλίζεται τόσο η κάλυψη όσο και η εγγυημένη χωρητικότητα για τις καθημερινές λειτουργίες του μεταλλείου.

Mέσω tablets γίνεται πιο άμεση η επικοινωνία ανάμεσα στους εργαζόμενους στα υπόγεια και τους χειριστές των μεταφορικών μέσων και μηχανημάτων, με τους συναδέλφους τους στην επιφάνεια και πιο συγκεκριμένα με το υπερσύγχρονο Κέντρο Ελέγχου που αναλαμβάνει την επίβλεψη και τον συντονισμό των εργασιών.

Επιπλέον, αυξάνεται ο παραγωγικός χρόνος, καθώς οργανώνονται αποτελεσματικότερα οι βάρδιες, η παραγωγή και η διαχείριση του στόλου. Στα οφέλη του ιδιωτικού αυτού δικτύου κινητής συγκαταλέγεται και η αμεσότητα της μεταφοράς κρίσιμων δεδομένων (βάρος μεταλλεύματος κατά τη φόρτωση, είδος υλικού μεταφοράς, βλάβες μηχανημάτων κ.λπ.).

Στα σχέδια της εταιρείας είναι η περαιτέρω αξιοποίηση του campus network με την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και τεχνολογιών που θα επιτρέψουν λειτουργίες όπως η απομακρυσμένη εξόρυξη, ο τηλεχειρισμός φόρτωσης, καθώς και η τηλεμετρία οχημάτων (συλλογή δεδομένων από απόσταση). Παράλληλα, ενισχύεται η ασφάλεια, καθώς μελλοντικά θα υπάρχει εικόνα του αριθμού των εργαζομένων που βρίσκονται σε κάθε τμήμα του μεταλλείου και θα παρέχονται κρίσιμες πληροφορίες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Επίσης, μέσω κατάλληλων αισθητήρων που μετρούν τη συγκέντρωση σωματιδίων ή επικίνδυνων αερίων στην ατμόσφαιρα (gas monitoring), το Κέντρο Ελέγχου θα έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει απομακρυσμένα την παροχή και ποιότητα του αέρα (ventilation on demand) ή ακόμα και να απομακρύνει προληπτικά τους εργαζόμενους προστατεύοντάς τους.

Ο Deputy General Manager, Operations, Greece της Ελληνικός Χρυσός κ. Μιχάλης Παπασωτηρίου δήλωσε σχετικά: «Αυτό το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα έργο ξεκλειδώνει για την Ελληνικός Χρυσός σημαντικές νέες δυνατότητες που θα κάνουν τη λειτουργία μας καλύτερη και το κυριότερο, ασφαλέστερη. Για μια ακόμα φορά πρωτοπορούμε επενδύοντας σε τεχνολογίες αιχμής, με τις οποίες εκσυγχρονίζουμε τη μεταλλευτική δραστηριότητα και βάζουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Πρόθεσή μας είναι να επεκτείνουμε το δίκτυο και στις Σκουριές όπου σχεδιάζουμε ένα μεταλλείο-ορόσημο για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα».

Ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ (ΚΟ) – ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΤΟΧΗΣ” href=”http://www.euro2day.gr/QuotesDetail.aspx?q=298″>ΟΤΕ κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος τόνισε: «Στην COSMOTE προσφέρουμε στις επιχειρήσεις ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για κάθε ανάγκη. Ακόμα και για τις πιο δύσκολες συνθήκες, όπως τα 300μ. κάτω από την επιφάνεια της γης και οι στοές χιλιομέτρων, εμείς έχουμε την λύση. Με εμπειρία, συνέπεια, υψηλή τεχνογνωσία και αποτελεσματικότητα. Το campus network στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας ήταν και για εμάς ένα στοίχημα που το κερδίσαμε, συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό της εταιρείας και στην ψηφιακή ενδυνάμωση της μεταλλευτικής διαδικασίας».


Related posts

Wolt: Aντισταθμίζει τις εκπομπές άνθρακα για κάθε παραγγελία

banksnews

Στο 3,4% το επιτόκιο του ομολόγου Lamda Development

banksnews

Με 1.000 πτήσεις ανά εβδομάδα από 15 Ιουλίου η Aegean

banksnews

Vodafone: Στροφή σε υποδομές, πληροφορική και ΙοΤ

banksnews

Mέτρα στήριξης: Τα «κενά» στους ΚΑΔ και το ξεχασμένο… Internet!

banksnews

Επίσημη πρώτη του «The Marketing Hub» στην Ελλάδα

banksnews

Κινήσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος από Coca Cola και ΑΒ Βασιλόπουλος

banksnews

COSMOTE: Εξοικονόμηση 411 τόνων χαρτιού από τους e-λογαριασμούς

banksnews

Emirates: Απλούστευση επιλογών για τα εισιτήρια

banksnews