Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Blackstone: Κέρδη ρεκόρ 2,3 δισ. δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο

Διανεμούμενα κέρδη ρεκόρ, αυξημένα κατά 55%, ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2021 η Blackstone Inc, καθώς ο μεγαλύτερος διαχειριστής εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο εκμεταλλεύτηκε το ράλι των αγορών για να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία σε υψηλές τιμές.

Όπως ανέφερε, οι συμφωνίες των private equities ώθησαν τις παγκόσμιες εξαγορές και συγχωνευσεις σε ιστορικό υψηλό το 2021, χάρη στην άφθονη φθηνή ρευστότητα και την εκτίναξη των εταιρικών αποτιμήσεων.

Ωστόσο, τονίζει ότι οι προοπτικές για του κλάδου εξαγορών και συγχωνεύσεων είναι πιο αβέβαιες φέτος, με τις αγορές να “επιστρέφουν” τα πρόσφατα κέρδη τους εν μέσω του αυξανόμενου πληθωρισμού, των επικείμενων αυξήσεων των επιτοκίων και του τερματισμού του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Federal Reserve, το οποίο επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell την Τετάρτη.

Η Blackstone σημειώνει, πάντως, ότι οι προοπτικές της παραμένουν θετικές ακόμη και στο τρέχον περιβάλλον, λόγω της ποιότητας των χαρτοφυλακίων της, της μεγάλης διάρκειας των κεφαλαίων της και του μεγέθους των χρηματοδοτήσεών της.

“Είναι πιθανό καθώς εντείνεται η ανακατανομή στις αγορές, να υπάρξει κάποια επιβράδυνση. Αλλά συνολικά θα έλεγα ότι συνεχίζουμε να βλέπουμε πολύ θετική δυναμική και οι προοπτικές μας είναι αρκετά καλές”, δήλωσε ο πρόεδρος της Blackstone, Τζόναθαν Γκρέι, κατά τηλεδιάσκεψης συνομιλίας με τους αναλυτές την Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, η Blackstone ανακοίνωσε ότι τα διανεμούμενα κέρδη της κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν στα 2,3 δισ. δολάρια από 1,7 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ή σε 1,71 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της Wall Street για διανεμούμενα κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,37 δολαρίων, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι το ίδιο διάστημα δαπάνησε το ποσό ρεκόρ των 68,8 δισ. δολαρίων για την απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων, ενισχύοντας τα χαρτοφυλάκια ακινήτων, πιστώσεων, private equity και hedge funds. Στα νέα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε περιλαμβάνονται προσιτές κατοικίες αξίας 5,1 δισ. δολαρίων από την American International Group Inc, πλειοψηφικό πακέτο μετοχών εταιρεία κατασκευής γκαραζοπορτών Chamberlain Group και το WPT Industrial Real Estate Investment Trust του Καναδά.

Παράλληλα, η εταιρεία αποκόμισε 21 δισ. δολάρια από την “εξαργύρωση” επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης του εταιρείας παροχής υψηλού κινδύνου δανείων αυτοκινήτων Exeter Finance στην Warburg Pincus και της εκποίησης της εταιρείας κοσμημάτων Diamond Direct στη Signet Jewelers Ltd, έναντι 490 εκατ. δολαρίων.

Τα συνολικά υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 21% και ανήλθαν στα 881 δισ. δολάρια, έναντι 730,7 δισ. δολαρίων του προηγούμενου τριμήνου.

Ως αποτέλεσμα, η Blackstone αναμένει ότι θα επιτύχει τον στόχο για υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ύψους 1 τρισ. δολαρίων φέτος, ήτοι πολύ νωρίτερα από το 2026 που προέβλεπε. Τα αδιάθετα κεφάλαια της ετιαρειας διαμορφώθηκαν στα 135,8 δισ. δολάρια.

Τέλος, η Blackstone ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος για το τρίμηνο ύψους 1,45 δολαρίων ανά μετοχή.

Related posts

Ουκρανία: Ένας νεκρός και 14 τραυματίες από βομβαρδισμό στο Μικολάγιφ

banksnews

Μιανμάρ: Η ΜΚΟ Save the Children επιβεβαίωσε ότι δύο εργαζόμενοί της που αγνοούνταν σκοτώθηκαν σε επίθεση

banksnews

Εκτοξεύθηκε με επιτυχία το τηλεσκόπιο James Webb – Άρχισε το διαστημικό ταξίδι του

banksnews

Τουρκία-ΥΠΟΙΚ: Μέχρι τα μέσα του 2023 ο πληθωρισμός θα πέσει σε μονοψήφια νούμερα

banksnews

ΕΕ για ενεργειακή κρίση: “Βλέπει” επιταγές για μη προνομιούχους και όχι μείωση ΦΠΑ σε καύσιμα

banksnews

Σολτς: “Το κόστος θα είναι πολύ υψηλό”, εάν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία

banksnews

Ουκρανία: Ο κύριος όγκος των ρωσικών δυνάμεων αποχώρησε από το Τσερνόμπιλ

banksnews

Βραζιλία: Στους 152 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Πετρόπολις

banksnews

Ο Μπάιντεν σχεδιάζει να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τους ηγέτες των κρατών-μελών του NATO

banksnews