Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Bild: Έτσι θέλει ο Πούτιν να διχάσει τη Δύση

Μέχρι στιγμής, ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν μια αποτυχία για τον Ρώσο πρόεδρο, σχολιάζει η Bild. Τώρα που το κλίμα στη χώρα ανατρέπεται, ποντάρει στην κλιμάκωση. Και προφανώς στη διάσπαση της Δύσης.

Η ομιλία του για την παράνομη προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας ήταν μια μοναδική προσπάθεια να σπείρει τη διχόνοια.
Παράδειγμα πρώτο: Ο Πούτιν κατηγόρησε τους “Αγγλοσάξονες” για την έκρηξη των αγωγών της Βαλτικής Θάλασσας. Αν κατηγορούσε τους Βρετανούς, τις ΗΠΑ ή και τους δύο – δεν είναι σαφές.

Το κυριότερο είναι η διασπορά της διατλαντικής δυσπιστίας.

Παράδειγμα δεύτερο: Κάλεσε τον ουκρανικό στρατό να σταματήσει τις μάχες και ταυτόχρονα έδειξε έτοιμος να διαπραγματευτεί.

Μήνυμα για τους πολύ αφελείς: Η ειρήνη δεν θα αποτύγχανε εξαιτίας του.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Πούτιν προσπάθησε και πάλι να κατηγορήσει τη Δύση για τον πόλεμο: Η Δύση θεωρεί τη Ρωσία “αποικία”, θέλει να την καταπιέσει και να καλύπτει όλο τον κόσμο με τη “δικτατορία” της.

Το κίνητρο στο οποίο υποτίθεται ότι πιστεύουν οι συμπατριώτες του είναι το εξής: Στην πραγματικότητα είναι επίσης ένας πολιτιστικός πόλεμος. Η Δύση βλέπει τον πολιτισμό της Ρωσίας ως απειλή. Ο Πούτιν ανέφερε ως παραδείγματα τα θέματα της ομοφυλοφιλίας και της τρανσέξουαλ. Μπορεί να ελπίζει σε χειροκροτήματα γι’ αυτό στην Ουγγαρία, τη Σερβία ή την Πολωνία. Ένα διχαστικό ζήτημα για την Ευρώπη.

Αυτό που ξέχασε να αναφέρει ο Πούτιν στην ομιλία μίσους κατά της Δύσης: ακόμη και η Κίνα και η Ινδία απομακρύνονται από τη Μόσχα λόγω του βάρβαρου επιθετικού πολέμου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η ομιλία του Ρώσου προέδρου έγινε αφηρημένη: “Η Δύση λέει ψέματα σαν τον Γκέμπελς”, είπε ο Πούτιν σε κάποιο σημείο. Σε μια άλλη, ισχυρίστηκε ότι η Γερμανία ήταν υπό κατοχή από τις ΗΠΑ.

Επίσης κατηγόρησε τους Συμμάχους για “καθαρή σκληρότητα” κατά τους βομβαρδισμούς της ναζιστικής Γερμανίας – χωρίς να αναφέρει την ευθύνη για τις φρικαλεότητες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Γιατί αυτή η τακτική;
Για να αποσπάσει την προσοχή από τα προβλήματα στο εσωτερικό που συγκινούν εκατομμύρια Ρώσους:

-η καταστροφική κατάσταση στο μέτωπο


-η αποτυχημένη επιστράτευση


-η πικρή μαζική έξοδος


-η οικονομική κατάρρευση


Επίσης, σύμφωνα με την Bild, o Πούτιν γνωρίζει ότι η ενεργειακή κρίση έχει το μεγαλύτερο διχαστικό δυναμικό για την Ευρώπη. Παίζει με το χρόνο.

Related posts

Ερντογάν σε Σολτς: Να επιστρέψει η Γερμανία στην ουδετερότητα ως προς τα ελληνοτουρκικά

admin

Η Lufthansa ακυρώνει επιπλέον 2.000 πτήσεις αυτό το καλοκαίρι

admin

Γερμανία: Νέα αυστηροποίηση των μέτρων και στον ορίζοντα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

admin

Ρωσία: Το Εβραϊκό Κογκρέσο της Ρωσίας διαμαρτυρήθηκε για άρθρο περί “αποσατανικοποίησης” της Ουκρανίας

admin

Γερμανία: Στις 21-22 Ιανουαρίου 2022 οι εκλογές για τη νέα ηγεσία του CDU

admin

Μπορεί το Βιετναμ να γίνει η αντι-Κίνα για τις γερμανικές και ευρωπαϊκές επενδύσεις;

admin

Ξεκίνησαν να ψηφίζουν για τις προεδρικές οι Γάλλοι των ΗΠΑ

admin

Υπάρχουν εξωγήινοι; Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δεν δίνουν ξεκάθαρη απάντηση

admin

Λευκορωσία: Σε κατ’οίκον περιορισμό ο Προτασέβιτς και η σύντροφός του Σαπέγκα

admin