Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Barclays: Βλέπει “αλμα” άνω του 50% για κάποιες μετοχές το 2021 – όπως η BP

H Barclays εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές θα μπορούσαν να αναρριχηθούν σε νέα υψηλά το 2021, με πιθανή άνοδο 13% του Stoxx 600 και πιθανό άλμα άνω του 50% για δύο συγκεκριμένες μετοχές.

Στο outlook τους για το 2021, οι αναλυτές μετοχών της τράπεζας ανέφεραν ότι ένα χρηματιστηριακό ράλι πιθανότατα θα καθοδηγούνταν από την αύξηση των κερδών ανά μετοχή, με τα εμβόλια υψηλής αποτελεσματικότητας να θέτουν τον κορονοϊό υπό έλεγχο και την επιστροφή στην κανονικότητα να δίνει ισχυρή ώθηση στις κυκλικές μετοχές.

Οι οικονομολόγοι της Barclays “βλέπουν” αύξηση 5,4% του ΑΕΠ το επόμενο έτος, τη μεγαλύτερη από το 2010, η οποία θεωρούν ότι θα επιφέρει μια άνοδος περίπου 45% στα κέρδη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων από τα τρέχοντα ιδιαίτερα χαμηλά τους επίπεδα.

Το μεγαλύτερο “overweight” για την Barclays το 2021 είναι η πετρελαϊκή BP,  για την οποία εκτιμά περιθώριο ανόδου 63,7%. Ακολουθεί η ολλανδική τράπεζα ABN Amro με περιθώριο ανόδου 50,6% και η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών BT Group με 47,2%.

Οι μεγαλύτεροι χαμένοι της χρονιάς αναμένεται να είναι η Lufthansa, για την οποία η Barclays βλέπει πιθανή βουτιά 46,1%, η ολλανδική εταιρεία πληρωμών Adyen (-34,1%) και το βρετανικό διαδικτυακό σούπερ μάρκετ Ocado (-30,5%).

“Οι Κεντρικές Τράπεζες και οι κυβερνήσεις έχουν εναπομείναντα πυρομαχικά για να βοηθήσουν να διατηρηθεί η ανάκαμψη, οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες είναι ευνοϊκές και υπάρχει εκκρεμής ζήτηση δεδομένων του ανθεκτικού διαθέσιμου εισοδήματος, των υψηλών αποταμιεύσεων και των κερδών που ανακάμπτουν”, επισημαίνει στο report, o Emmanuel Cau, επικεφαλής στρατηγικής ευρωπαϊκών μετοχών της Barclays.

Ο Cau παραδέχεται ότι το βραχυπρόθεσμο outlook παραμένει αβέβαιο καθώς τα αποτελέσματα των εμβολίων και η μακροπρόθεσμη κοινωνική επίδραση της πανδημίας είναι ακόμη στον αέρα, ενώ το πρόσφατο bullish ράλι των μετοχών έχει αφήσει λιγότερο χώρο για θετικές εκπλήξεις.

Η Barclays, ωστόσο, βλέπει περιθώριο για συνεχιζόμενη απομάκρυνση από “σχετικά ασφαλή επενδυτικά καταφύγια”, όπως τα ομόλογα, τα μετρητά, οι ανεπτυγμένες αγορές, οι αναπτυξιακές και αμυντικές μετοχές των ΗΠΑ, προς πιο επικίνδυνα assets όπως η αναδυόμενη αγορά, οι ευρωπαϊκές μετοχές, οι κυκλικές μετοχές και οι μετοχές αξίας.

Related posts

Απέρριψε ο Ακιντζί πρόταση για τηλεφωνική επικοινωνία αντί συνάντησης με Πομπέο

banksnews

Η Οκλαχόμα ζητά να “βαπτιστεί” η πανδημία “θεομηνία” για να στηριχτούν οι πετρελαϊκές εταιρείες

banksnews

Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα συναντούσε τον Μαδούρο μόνο για να συζητήσει την έξοδό του από την προεδρία

banksnews

Σάντσεθ: Βλέπει “πολύ δύσκολες ώρες” καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

banksnews

Κίνα: Γελοία η έρευνα του Χάρβαρντ που λέει ότι ο κορονοϊός υπήρχε στη χώρα από τον Αύγουστο του 2019

banksnews

Η Μέρκελ προτρέπει την ΚΟ του CDU να υποστηρίξει τα πρόγραμμα ανάκαμψης της ΕΕ

banksnews

Με νέα NAVTEX η Τουρκία “ακυρώνει” τις NAVTEX Ελλάδας και Κύπρου

banksnews

Ισπανία: Ο αριθμός των νεκρών νοσηλευτών παγκοσμίως υπερδιπλασιάστηκε τον τελευταίο μήνα

banksnews

Ινδία: Τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό πλησιάζουν τα 7,5 εκατομμύρια

banksnews