Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Group: Αγοράζει ξενοδοχείο στη Νάξο

Στην εξαγορά ξενοδοχειακής μονάδας τριών αστέρων στη Νάξο προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Attica Group, κάνοντας το πρώτο βήμα επέκτασης των εργασιών της στην προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών μεταφοράς και διαμονής σε τουριστικούς προορισμούς του Αιγαίου.

Η προς εξαγορά μονάδα, δυναμικότητας 90 κλινών, θα αναβαθμιστεί/επεκταθεί προκειμένου να μετατραπεί σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με περίπου 120-130 κλίνες και μερικές σουίτες. Οι επενδύσεις αναβάθμισης θα υλοποιηθούν κατά τους τελευταίους μήνες του 2022 και τους πρώτους μήνες του 2023.

Η Attica συζητά την εξαγορά δύο-τριών ακόμη ξενοδοχειακών μονάδων, αντίστοιχων χαρακτηριστικών σε νησιά των Κυκλάδων, εκτός Μυκόνου και Σαντορίνης. Στόχος να αξιοποιήσει τις συνέργειες που μπορούν να προκύψουν μέσω της προσφοράς κρατήσεων «πακέτο» για μεταφορά και διαμονή.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η στήλη Χαμαιλέων, η Attica έχει ολοκληρώσει την προεργασία για τη σύσταση θυγατρικής, μέσω της οποίας θα δραστηριοποιηθεί στην προσφορά ξενοδοχειακών υπηρεσιών πολυτελείας και πρώτης κατηγορίας καθώς και υπηρεσιών εκμίσθωσης και διαχείρισης ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων, που δεν προορίζονται για κατοικία.

Πρόκειται για την Attica Blue Hospitality Μονοπρόσωπη ΑΕ, η οποία συστάθηκε προ μερικών μηνών και έχει ολοκληρωθεί η καταβολή του αρχικού μετοχικού της κεφαλαίου.

Αρόδο για το deal εξυγίανσης της ΑΝΕΚ

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώνεται ο νέος γύρος συζητήσεων, μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών της ΑΝΕΚ, με αφορμή το σχέδιο εξυγίανσης και διάσωσης, που υπέβαλε προ μηνών η Attica Group.

Η πρόταση της Attica Group υποβλήθηκε στους πιστωτές της ΑΝΕΚ, τον περασμένο Αύγουστο και έλαβε θετική εισήγηση από τους servicers, που διαχειρίζονται τις απαιτήσεις των Alpha, Πειραιώς, Cross Ocean και Attica Bank στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου. Η σκυτάλη πέρασε στις τράπεζες (Alpha, Πειραιώς, Attica Bank), οι οποίες εξέτασαν την προσφορά, και στα τέλη Νοεμβρίου και επανήλθαν με αντιπροτάσεις, που απορρίφθηκαν από την Attica.

Ακολούθησε ένα μίνι γύρος διαβούλευσης, μεταξύ των πιστωτών, υπό την πίεση που δημιούργησε η πολύμηνη προηγούμενη καθυστέρηση. Η διαβούλευση, σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε, χωρίς να έχει διαρρεύσει, αν και πώς επιλύονται οι ενστάσεις επί συγκεκριμένων σημείων του σχεδίου εξυγίανσης, που κατέθεσε η Attica.

Με δεδομένο ότι η απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη πρόταση, που έχουν στη διάθεσή τους οι πιστωτές, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει συμφωνία. Υπό το παραπάνω πρίσμα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη διαπραγμάτευση επί συγκεκριμένων όρων του σχεδίου εξυγίανσης. 

Εφόσον βρεθεί modus operandi η Attica, με προσυμφωνημένη τη θέση των πιστωτών, έναντι του σχεδίου εξυγίανσης θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα, που είναι η διαπραγμάτευση με τους μετόχους της ΑΝΕΚ.

Το business plan, που συνόδευε την πρόταση της Attica, προέβλεπε, σύμφωνα με πληροφορίες, «κούρεμα» των τραπεζικών υποχρεώσεων της ΑΝΕΚ, κατά τουλάχιστον 50%, χωρίς να αγγίζει τις υποχρεώσεις προς τρίτους (προμηθευτές, προείσπραξη εισιτηρίων κά) καθώς και τις απαιτήσεις από συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Related posts

ΒΕΑ: Το ράλι-τιμών σε υλικά και πρώτες ύλες πριονίζει τις κατασκευές

banksnews

Μπρουμίδης: Η Vodafone έτοιμη για το 5G που θα αλλάξει την Ελλάδα

banksnews

Κανονικά θα λειτουργούν τα ΕΛΤΑ την περίοδο των έκτακτων μέτρων

banksnews

Η Πωλίνα Σοφρώνη Marketing & Communications Manager στη Dentsu Greece

banksnews

Νέα οργανωτική δομή στην εταιρία Καραμπίνης Medical

banksnews

Νέα μονάδα αποστέωσης και συσκευασίας κρέατος από την Νιτσιάκος

banksnews

Οι μονομάχοι και τα προβλήματα για την εξυγίανση των ναυπηγείων

banksnews

Νέα εποχή για τη Sunlight, αναβαθμίζει το επιχειρηματικό της μοντέλο

banksnews

Στις 24 Ιουνίου η αποκοπή μερίσματος της Μυτιληναίος

banksnews