Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Apple: Θα επιτρέψει εξωτερικές πληρωμές σε εφαρμογές γνωριμιών στην Ολλανδία

Η Apple θα συμμορφωθεί με μια ολλανδική απόφαση και θα επιτρέψει εξωτερικές πληρωμές για τις εφαρμογές γνωριμιών, κάτι που αποτελεί την πρώτη φορά που αποδέχεται κάτι αντίστοιχο εντός των εφαρμογών του App Store, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η Apple δήλωσε αργά την Παρασκευή θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που θα επιτρέψουν στους προγραμματιστές να εφαρμόσουν τις δικές τους υπηρεσίες πληρωμών τρίτων για να πληρώνουν για εφαρμογές γνωριμιών στην Ολλανδία, αφαιρώντας κάποια ”δικαιώματα” όπως τα ονομάζει η εταιρεία. Η αλλαγή θα επιτρέψει επίσης στους προγραμματιστές να κατευθύνουν τους χρήστες στο διαδίκτυο για να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές. 

Ωστόσο, η εταιρεία θα συνεχίσει να εισπράττει το μερίδιο των εσόδων της, το οποίο έχει δεχθεί έντονη κριτική από κυβερνήσεις και  προγραμματιστές σε πολλές χώρες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα συνεχίσει να εισπράττει το μερίδιό της, ή τι ύψος θα έχει αυτό.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανέφερε ακόμη πως οι περισσότεροι προγραμματιστές που πωλούν εφαρμογές γνωριμιών έχουν την έδρα τους εκτός Ολλανδίας, οπότε τα όποια έσοδα προκύψουν από αυτή την αλλαγή δεν θα ωφελήσουν την τοπική οικονομία. Η Apple πρόσθεσε ότι οι προγραμματιστές που επιλέγουν να χρησιμοποιούν εξωτερικές πληρωμές θα πρέπει να υποβάλουν μια ξεχωριστή έκδοση της εφαρμογής τους ειδικά για την Ολλανδία.

“Οι προγραμματιστές εφαρμογών ραντεβού που χρησιμοποιούν αυτά τα δικαιώματα θα πρέπει να υποβάλουν μια ξεχωριστή έκδοση της εφαρμογής για iOS ή iPadOS που μπορεί να διανεμηθεί μόνο στο App Store της Ολλανδίας”.

Η εταιρεία τόνισε επίσης ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών γνωριμιών μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το σύστημα της Apple.

“Επειδή η Apple δεν θα έχει άμεση γνώση των αγορών που πραγματοποιούνται με εναλλακτικές μεθόδους, η Apple δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει τους χρήστες με επιστροφές χρημάτων, ιστορικό αγορών, διαχείριση συνδρομών και άλλα ζητήματα που προκύπτουν κατά την αγορά ψηφιακών αγαθών και υπηρεσιών μέσω αυτών των εναλλακτικών μεθόδων αγοράς”, ανέφερε η εταιρεία σε μήνυμα προς τους προγραμματιστές που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Η εταιρεία εξέφρασε τη διαφωνία της με την εν λόγω απόφαση ανέφερε πως θα ασκήσει έφεση. “Επειδή δεν πιστεύουμε ότι αυτές οι εντολές είναι προς το συμφέρον των χρηστών μας, έχουμε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της ACM σε ανώτερο δικαστήριο”, δήλωσε η Apple. “Ανησυχούμε ότι αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την εμπειρία των χρηστών και να δημιουργήσουν νέες απειλές για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των δεδομένων”.  

Η Apple διατάχθηκε από την ολλανδική ρυθμιστική αρχή της αγοράς (ACM) να επιτρέψει στις εφαρμογές γνωριμιών να χρησιμοποιούν άλλα συστήματα πληρωμών ή να αντιμετωπίσει πρόστιμο ύψους έως και 57 εκατ. δολαρίων, με προθεσμία μέχρι τις 15 Ιανουαρίου για να κάνει την αλλαγή.

Σύμφωνα με την ACM, η Apple επιβάλλει “παράλογους όρους” μη επιτρέποντας την ελεύθερη επιλογή για πληρωμές εφαρμογών εκτός από τις αγορές εντός του AppStore.

Related posts

Sputnik Light: Στο 70% η αποτελεσματικότητά του έναντι της μετάλλαξης Δέλτα

banksnews

Βραζιλία-Covid-19: Ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος θανάτων ημερησίως υποχώρησε λόγω εμβολιασμών

banksnews

Μπάιντεν: Ο εφοδιασμός με καύσιμα θα επιστρέψει σε ομαλό επίπεδο από το Σαββατοκύριακο

banksnews

Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ για ελληνογαλλική συμφωνία: Καλωσορίζουμε τη συνεργασία μεταξύ συμμάχων

banksnews

Αυστρία-κορονοϊός: Για πρώτη φορά εδώ και 6 μήνες κάτω από 1.000 οι άνθρωποι που νοσηλεύονται

banksnews

Το Λονδίνο επιβάλλει νέες κυρώσεις σε ρωσικές αεροπορικές εταιρίες

banksnews

Η Γερμανία και άλλες χώρες δείχνουν να αλλάζουν στάση ως προς το ζήτημα της ανώτατης τιμής του φυσικού αερίου

banksnews

Γαλλία: Υψηλή αποχή στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών “βλέπει” νέα δημσκόπηση

banksnews

Η KGB Λευκορωσίας χαρακτηρίζει τον Προτασέβιτς τρομοκράτη και μισθοφόρο που πολεμούσε στην Αν. Ουκρανία

banksnews