Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Antipollution και Megatugs Salvage & Towage ανέλαβαν τη μεταφόρτωση πετρελαίου από το ρωσικό Δ/Ξ «Pegus»

Ξεκίνησε επιχείρηση για την μεταφόρτωση του φορτίου

πετρελαίου

από το ρωσικό δεξαμενόπλοιο

“Pegus”

που βρίσκεται κρατημένο από τις ελληνικές αρχές στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου από τις 22 Απριλίου. Την απόφαση δέσμευσης είχε εκδώσει η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει τις

κυρώσεις

που έχουν επιβάλει ΕΕ και ΝΑΤΟ σε πλοία ρωσικών συμφερόντων. Επέβαιναν σε αυτό

19 Ρώσοι ναυτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πετρέλαιο θα μεταφορτωθεί στο ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο Ice Energy χωρητικότητας 70.377 τόνων της Dynacom Tankers Management του Γιώργου Προκοπίου, με προορισμό το Τέξας των ΗΠΑ.

Την επιχείρηση μεταφόρτωσης ανέλαβαν δύο κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στη διαχείριση έργων υψηλών απαιτήσεων στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φέρουν εις πέρας με περιβαλλοντικά ορθό τρόπο και εφαρμόζοντας τα υψηλότερα επιχειρησιακά πρότυπα, το απαιτητικό έργο της μεταφόρτωσης πετρελαίου μεταξύ δύο δεξαμενόπλοιων, τη στιγμή που το πλοίο που μετέφερε αρχικά το φορτίο το αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Antipollution του Ομίλου VGroup με πρόεδρο τον Βύρωνα Βασιλειάδη και η Megatugs Salvage & Towage με διευθυντή τον Παύλο Ξηραδάκη, καλούνται να εκτελέσουν την μεταφόρτωση πετρελαίου μεταξύ των δύο δεξαμενόπλοιων χρησιμοποιώντας αυτόνομο φορητό εξοπλισμό και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, προκειμένου να υπερβούν όλες τις τεχνικές δυσκολίες που προκλήθηκαν από τις αβαρίες στο ένα εκ των δύο πλοίων, επιχειρώντας σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς και τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Ταυτόχρονα, τα συνεργεία των δύο εταιρειών θα διασφαλίζουν επί 24ωρου βάσεως την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος με χρήση αντιρρυπαντικών σκαφών, εξοπλισμού κι εκπαιδευμένου προσωπικού, υπό τις οδηγίες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ και εξειδικευμένων αξιωματικών σε θέματα πρόληψης ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ειδήσεις σήμερα:Στο στόχαστρο ο πατέρας για την αρπαγή του 6χρονου στην Κηφισιά – Πώς τον άρπαξαν μέσα από το σπίτι

Ευλογιά των πιθήκων: Πόσο μολυσματική είναι, ποιοι θα εμβολιάζονταιΜακελειό σε σχολείο στο Τέξας: Μυστήριο με τα κίνητρα του έφηβου που σκότωσε 19 παιδιά και 2 ενήλικους

Related posts

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία επιχειρήσεων που αισχροκερδούν – Κατατέθηκε η τροπολογία

admin

ΠΟΜΙΔΑ – Αναδάσωση πυρόπληκτων περιοχών: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

admin

ΥΠΑΝΕΠ: Διασώζεται ως 35% σε σχέση με πέρυσι ο τζίρος με το Click Away

admin

Goldman Sachs: Τι συμβαίνει με τη μετοχή της Coca Cola HBC και τη Ρωσία

admin

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Πρόγραμμα «Συμπράττουμε για την Υγεία» – Δ’ Κύκλος

admin

Κορωνοϊός – Φορολογικές δηλώσεις: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή τους

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τέλος στο ανοδικό σερί – Επιστροφή κάτω από τις 900 μονάδες

admin

Αγίου Πνεύματος: Πώς αμείβονται όσοι εργαστούν

admin

Ξεπέρασε τις προβλέψεις η κινεζική οικονομία: Ανάπτυξη 4,8% παρά τα lockdown

admin