Image default
ALPHA BANK ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Alpha Bank: Μπαράζ επαφών με θεσμικούς επενδυτές

Ισχυρό καταγράφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών στην Alpha Bank, στο πλαίσιο των διαδικτυακών roadshows που διοργανώνουν διεθνείς τραπεζικοί οργανισμοί, όπως οι Goldman Sachs, BofA, Citi, Nomura, UBS, καθώς και στη διάρκεια του “15ου Annual Greek Roadshow” του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Α’ εξαμήνου 2020, η Διοικητική Ομάδα της Τράπεζας, με επικεφαλής τον CEO Βασίλη Ψάλτη και τον Γενικό Διευθυντή – CFO Λάζαρο Παπαγαρυφάλλου πραγματοποίησε περισσότερες από 60 τηλεδιασκέψεις με περίπου 90 funds και πάνω από 110 διαχειριστές χαρτοφυλακίων και αναλυτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων με ενδιαφέρον σε επενδύσεις μακροπρόθεσμου ορίζοντα.

Αναγνώριση της αποφασιστικότητας της Τράπεζας για την ολοκλήρωση του Project Galaxy

Στο πλαίσιο αυτών των επαφών, οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην

Alpha Bank, αναγνωρίζοντας τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει το Project Galaxy και την αποφασιστικότητα της Διοίκησης για ολοκλήρωση της τιτλοποίησης που θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη συναλλαγή τιτλοποίησης ΜΕΑ στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Παράλληλα, οι επενδυτές αναγνωρίζουν την υπεροχή της Τράπεζας ως προς την κεφαλαιακή της θέση που της επιτρέπει σημαντική μείωση του πιστωτικού κινδύνου στον ισολογισμό της, ενώ αξιολογούν θετικά την ενισχυμένη δυναμική της στον τομέα της λειτουργικής της κερδοφορίας, παρά τις δυσμενείς συνθήκες της αγοράς.

Διαχρονικά υψηλές επιδόσεις της Ομάδας Επενδυτικών Σχέσεων της Τράπεζας

Πέραν του ενδιαφέροντος που εκδηλώνει η διεθνής επενδυτική κοινότητα στην Alpha Bank στη διάρκεια των roadshows, οι επιδόσεις της Τράπεζας αναγνωρίζονται και μέσω σημαντικών διεθνών διακρίσεων.

Συγκεκριμένα, την πρώτη θέση κατέλαβε για μία ακόμη χρονιά η Διεύθυνση Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές της Alpha Βank στην κατηγορία “Best IR Team Overall – Sell-Side Only- EMEA Financials”, στο πλαίσιο της έρευνας “Executive Teams Research” που διεξήγαγε και φέτος το έγκυρο διεθνές επιχειρηματικό site www.institutionalinvestor.com, για την ανάδειξη των κορυφαίων επαγγελματιών στον διεθνή θεσμικό επενδυτικό κλάδο.

Η Alpha Βank ήταν η μοναδική ελληνική τράπεζα που σημείωσε πρωτιά σε μία από τις κατηγορίες που εξετάζει η διεθνής αυτή έρευνα, στην οποία συμμετέχουν διαχειριστές κεφαλαίων και αναλυτές από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, η Τράπεζα έλαβε μία ακόμα σημαντική διάκριση αυτή τη φορά από το Global Capital, τη σημαντικότερη πηγή πληροφοριών στη διεθνή αγορά κεφαλαίων, για την επιτυχημένη έκδοση ομολόγου Tier 2 ύψους €500 εκατ. που πραγματοποίησε τον Φεβρουάριο 2020, συγκεντρώνοντας εξαιρετικά υψηλή ζήτηση.

Οι διακρίσεις αυτές επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στην Alpha Bank, η οποία επιτυγχάνει σταθερά υψηλές επιδόσεις στον τομέα των επενδυτικών σχέσεων.

Related posts

Ξεκινά το «τσεκάρισμα» εκκρεμών υποθέσεων για ένταξη στον ν. Κατσέλη

banksnews

Νέο προϊόν χρηματοδότησης από την Attica Bank

banksnews

Stress test για μη συστημικές τράπεζες τρέχει η ΤτΕ

banksnews

Τι αναμένουν οι επενδυτές από τις αποφάσεις της ΕΚΤ την Πέμπτη

banksnews

Πολ Μόρα: Ο πάλαι ποτέ κραταιός τραπεζίτης που μπήκε στη λίστα των πλέον καταζητούμενων της Ιντερπόλ

banksnews

Αlpha: Θερμή υποδοχή από τον διεθνή Τύπο της συμφωνίας για το Project Galaxy

banksnews

Έξι Τράπεζες συμμετέχουν στο Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας

NEWSROOM

Τράπεζα Πειραιώς: Διευρύνει τις δράσεις της στη μάχη κατά του COVID-19

banksnews

Eurobank: Προσφέρει δωρεάν σε πελάτες της 65.000 αεροπορικά εισιτήρια!

banksnews