Image default
ALPHA BANK ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Alpha Bank: Η στρατηγική για μονοψήφια NPEs στο μικροσκόπιο των θεσμικών

Συνεχίζονται οι επαφές της Alpha Bank με ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια καθώς αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της στρατηγικής της Τράπεζας για την περαιτέρω μείωση των NPEs σε επίπεδα κάτω του 10%. Παράλληλα, αναλύθηκαν οι προοπτικές αύξησης της κερδοφορίας του Ομίλου, η οποία και ενισχύεται σημαντικά μετά την ολοκλήρωση του Project Galaxy λόγω της μείωσης των ζημιών από προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν διαχειριστές από περισσότερα από 20 ξένα μεγάλα χαρτοφυλάκια, όπως Robeco, Jo Hambro, Algebris , NN Investments, Moore Capital, State Street κ.ά.

Οπως αναφέρουν κύκλοι της τράπεζας, κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε:

Α. Στη στρατηγική της Τράπεζας να μειώσει περαιτέρω τα NPEs μετά το Project Galaxy, διατηρώντας υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας -περί του 17%- χωρίς να χρειάζεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, είτε άμεση είτε έμμεση, ζημιώνοντας το ποσοστό των παλαιών μετόχων.

Β. Στο καινούργιο πλάνο μείωσης NPEs που καταθέτει η Αlpha Bank στις εποπτικές αρχές τέλος Απριλίου, με νέες συναλλαγές NPEs και περαιτέρω χρήση του Ηρακλή 2.

Γ. Στις προοπτικές κερδοφορίας της Τράπεζας, καθώς με τη μείωση των προβλέψεων, τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους μετά την πώληση της CEPAL και την «απελευθέρωση» από τα έξοδα λειτουργίας της πλατφόρμας διαχείρισης NPEs αλλά και με την ενίσχυση των εσόδων λόγω της αυξητικής τάσης των χορηγήσεων, ιδίως στον επιχειρηματικό τομέα, ο αρχικός στόχος περί απόδοσης κεφαλαίων περί του 9% ήτοι κέρδη 500 εκατ. ετησίως, δύναται να ενισχυθεί περαιτέρω και να ξεπεράσει το 10% μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.

Οπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη μετοχή της Τράπεζας είναι έκδηλο, καθώς η τιμή της μετοχής μετά την παρουσίαση των Aποτελεσμάτων Έτους 2020 στις 23 Μαρτίου και την ανακοίνωση των νέων συναλλαγών (Cosmos, Orbit και Sky) έχει ενισχυθεί κατά 20%, από τα Ευρώ 0,90 στα Ευρώ 1,08, ενώ οι αναλυτές που καλύπτουν τη μετοχή προχώρησαν σε μπαράζ αναβαθμίσεων και συστάσεων για αγορά (JP Morgan Ευρώ 1,40, Wood Ευρώ 1,50, Axia Ευρώ 2,40).

Ενδεικτικός του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Αlpha Bank, τονίζουν οι ίδιες πηγές, είναι ο τζίρος που κάνει η μετοχή της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο. Από την Τρίτη (Δευτέρα ήταν αργία λόγω του Πάσχα των Καθολικών) έως την Πέμπτη ο όγκος συναλλαγών της μετοχής στο ταμπλό του Χ.Α. ανήλθε σε 45 εκατ. ευρώ (43,5 εκατ. μετοχές) επί συνολικού τζίρου Ευρώ 297 εκατ. του Χ.Α για αυτές τις 3 ημέρες. Δηλαδή για κάθε 100 ευρώ συναλλαγών, τα 15 ευρώ αφορούσαν την Αlpha Bank, ενδεικτικό της αυξημένης ζήτησης για τη μετοχή.

Related posts

Ντάιμον: Καμπανάκι η πανδημία για τις ανισότητες στην οικονομία

banksnews

Moody’s: Κόβει σε «σταθερό» το outlook των ελληνικών τραπεζών

banksnews

Εθνική: Εξετάζεται επιτάχυνση της τιτλοποίησης NPEs

banksnews

Pimco: Με τι τίμημα αγοράζει το 95% του mezzanine bond

banksnews

ΤτΕ: Αυξήθηκε η ζήτηση για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια

banksnews

Πρόγραμμα εθελούσιας νέου τύπου από την Alpha Bank

banksnews

Το πλάνο στρατηγικής ανάπτυξης της Τράπεζας Ηπείρου

banksnews

Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδότηση 4,9 εκατ. στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

banksnews

Eurobank: Τι «είδαν» Goldman Sachs και BofA Securities

banksnews