Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbnb: Τι σημαίνει η συμφωνία με την ΑΑΔΕ για τους Έλληνες «οικοδεσπότες»

«Η συμφωνία είναι ένα πολύ καλό νέο για τους ‘’οικοδεσπότες’’ που μισθώνουν τα σπίτια τους μέσω της Airbnb και θα είναι πιο εύκολο πλέον για περισσότερους ιδιοκτήτες στην Ελλάδα να διαθέτουν τα σπίτια τους μέσω της πλατφόρμας».

Η δήλωση ανήκει στον κ. Giacomo Trovato, country manager της Airbnb για την Ιταλία και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων της Ελλάδας υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με τις τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες, την Airbnb, την Booking.com και την VRBO, του ομίλου της Expedia, σχετικά με τη συμμόρφωση κατά τη διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης που τηρείται στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ.

«Η συμφωνία αυτή αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έρχεται ως αποτέλεσμα ενός συνεχιζόμενου διαλόγου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση.

Και πράγματι, οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια- ήδη από το 2019, ενώ τώρα, εν μέσω πανδημίας κι εν όψει της επανεκκίνησης του τουρισμού σε όλη την Ευρώπη φαίνεται ότι ωρίμασαν περισσότερο οι συνθήκες με τις πλατφόρμες, δεδομένης και της πίεσης που ασκείται συνολικά από τις κυβερνήσεις.

«Δεσμευόμαστε να εργαζόμαστε από κοινού με τις κυβερνήσεις και τις αρχές για τέτοιου είδους συνεργασίες ώστε να στηρίζουμε τον υπεύθυνο τουρισμό στην πορεία προς την ανάκαμψη», δηλώνει ο κ. Trovato, χαρακτηρίζοντας και αυτός, όπως και η ΑΑΔΕ, ως ορόσημο την εν λόγω συμφωνία.

Ως μέρος της συμφωνίας και από τις αρχές Ιουνίου, οι οικοδεσπότες την Ελλάδα θα απαιτείται να συμπεριλαμβάνουν έναν αριθμό εγγραφής πριν αναρτήσουν μία καταχώρηση και η Airbnb από την πλευρά της θα συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές ώστε να αποσύρει καταχωρήσεις που διαπιστώνει ότι δεν παρέχουν τον προβλεπόμενο αριθμό καταχώρισης ακινήτου ή την δικαιολογημένη εξαίρεση. Aπό πλευράς των Ελλήνων οικοδεσποτών θεωρείται ότι με την εν λόγω συμφωνία θα υπάρξει περαιτέρω ‘’ξεκαθάρισμα’’ στην αγορά των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων- πέρα από αυτό που έφερε ο κορωνοϊός με μαζικές αποχωρήσεις από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις- με απόσυρση αυτών που χαρακτηρίζονται ως ‘’αλεξιπτωτιστές’’.

Διαβάστε περισσότερα από το --.gr εδώ

Related posts

ΔΕΠΑ: ανάπτυξη με οδηγό τις νέες δραστηριότητες

banksnews

Moody’s: Οι προοπτικές και τα «αγκάθια» για την ελληνική οικονομία

banksnews

Τουρισμός – Άρση μέτρων: «Σπριντ» για άνοιγμα 1η Ιουνίου και αναμονή για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

banksnews

Δεύτερη ευκαιρία στους αγρότες για ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ

banksnews

H καραντίνα έβαλε «φωτιά» στα δίκτυα: Πρωτόγνωρη αύξηση της χρήσης δεδομένων το 2020

banksnews

Γεωργιάδης: Μεγάλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία από ΗΠΑ για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας

banksnews

Αυξάνονται οι υποχρεωτικές αργίες μέσα στο χρόνο – Ποιες είναι

banksnews

Ανατροπές στη φορολοταρία: Λιγότεροι τυχεροί, μεγαλύτερα έπαθλα

banksnews

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. Ενημέρωση για τη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο τιτλοποίησης και μεταβίβασης απαιτήσεων

banksnews