Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Goldman Sachs: Επόμενη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο

Η Goldman Sachs δήλωσε ότι αναμένει πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προβεί στην επόμενη μείωση των επιτοκίων της τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για τον Δεκέμβριο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, προβλέπει ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση κατά 25 μονάδες βάσης και διατηρεί την πρόβλεψή της για διαδοχικές μειώσεις κατά 25 μονάδες βάσης σε κάθε συνεδρίαση έως ότου φτάσει στο τελικό επιτόκιο του 2%.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνεδρίαση της 12ης Σεπτεμβρίου στην οποία τα επιτόκια είχαν μειωθεί κατά 25 μονάδες βάσης, είχε δηλώσει ότι είναι προφανές πως τα επιτόκια της ΕΚΤ έχουν μπει σε καθοδική τροχιά. Είχε προσθέσει, ωστόσο, ότι η επόμενη συνεδρίαση του Οκτωβρίου είναι πολύ κοντά και η ΕΚΤ δεν δεσμεύεται σε μείωση επιτοκίων.

«Είναι έξι εβδομάδες πριν τις 17 Οκτωβρίου, που είναι μια σχετικά μικρή χρονική περίοδος σε σχέση με άλλα διαστήματα που είχαμε στο παρελθόν. Απλώς θα επαναλάβω αυτό που έχω ήδη πει. Θα βασιστούμε στα οικονομικά στοιχεία. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται στην εκάστοτε συνεδρίαση. Δεν σας δίνω κανενός είδους δέσμευση σε σχέση με τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Το μονοπάτι μας δεν είναι προαποφασισμένο», είχε ενημερώσει η Λαγκάρντ.

Related posts

Eurobank: Σε ιστορικά υψηλά θα παραμείνει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

admin

Μ. Σάλλας: Εχει αποδειχτεί ότι ο «Ηρακλής» είναι γενναίος

admin

Πειραιώς: 70 διαχειριστές κεφαλαίου επένδυσαν στο ομόλογο

admin

Ενισχύει τα μέτρα στήριξης η Τράπεζα της Αγγλίας

admin

Ποια δάνεια θα πουλήσει φέτος η Alpha Bank

admin

Attica Bank: Στην Ellington το 69% των μετοχών της Thea Artemis

admin

JP Morgan: Καμία αναβολή στo project Cairo από τη Eurobank

admin

Saunders (ΒοΕ): Πιθανή μείωση επιτοκίων εάν επιμείνει η αβεβαιότητα του Brexit

admin

Σε υψηλό 8 μηνών ο δείκτης τραπεζικού κινδύνου στην ευρωζώνη

admin