Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Το ράλι στις διεθνείς αγορές τόνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Το ράλι στις διεθνείς αγορές τόνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Άνοδο κατά 0,63% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στη χθεσινή συνεδρίαση, κλείνοντας στις 1471,26 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 141,5 εκ. ευρώ. 

Οι αγοραστές ανέλαβαν την υπεροπλία από το ξεκίνημα και μετά από τις τρεις πρώτες ώρες οδήγησαν τον Γ.Δ. στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1473 μονάδων, όπως επισημαίνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή, με οδηγό τη Eurobank, τη Jumbo, την Aegean και τον Τιτάνα. Οι διακυμάνσεις που ακολούθησαν δεν άλλαξαν ουσιωδώς την εικόνα, με το κλείσιμο στις δημοπρασίες να γίνεται λίγο χαμηλότερα και τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται ανοδικά με την αναγγελία του πακέτου τόνωσης της οικονομίας από την Κίνα και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώνονταν στο 3,101%. 

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος ( 0,55%) κατέγραψε κέρδη με τη Eurobank ( 2,21%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόμη κατέγραψε το Jumbo ( 2,53%), η Aegean ( 3,77%), o Τιτάν ( 2,79%), η ΜΟΗ ( 1,79%), η ΔΕΗ ( 0,73%), τα ΕΛΠΕ ( 0,72%), η Lamda ( 0,67%) και ο Μυτιληναίος ( 0,56%). Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η ΕΛΧΑ (-1,23%), η Βιοχάλκο (-0,67%) και η ΕΥΔΑΠ (-0,52%). Απολογιστικά, 58 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 41 εκείνων που υποχώρησαν. 

Οι εταιρείες Alumyl, Trastor, Alpha Trust, ΟΛΠ, Revoil, Orilina ΑΕΕΑΠ και ΕΥΑΘ ανακοινώνουν σήμερα τα εξαμηνιαία αποτελέσματά τους. Το ξέφρενο ράλι στις διεθνείς αγορές αναζωπύρωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον και στην εγχώρια, με αποτέλεσμα ο Γ.Δ. να συνεχίσει για 4η ημέρα την ανοδική του πορεία. Στις 1474-80 μονάδες οι πλησιέστερες αντιστάσεις, στις 1465 η πλησιέστερη στήριξη.

#Κύκλος_Χρηματιστηριακή_ΑΕΠΕΥ #CYCLOS_ANALYSIS #Χρηματιστήριο_Αθηνών

Related posts

Κρι Κρι: Placement από βασικούς μετόχους για το 3,03%

admin

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Α’ αντιπρόεδρος ο Μιχαήλ Φέκκας

admin

Bloomberg- «Ελ. Βενιζέλος»: Η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή από το 2000

admin

Motor Oil: «Πράσινο φως» στο νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

admin

ΔΕΗ: Μειώθηκε στο 5,50% η συμμετοχή της Goldman Sachs

admin

Lamda Development: Eξέλεξε τον Στέφανο Κοτσώλη ως μη εκτελεστικό Μέλος

admin

Motor Oil: Καθαρά κέρδη €190,7 εκατ. το α’ τρίμηνο

admin

Τα μηνύματα που λαμβάνει το Χρηματιστήριο από τις ευρωεκλογές

admin

Lavipharm: Νέος Διευθυντής Λογιστηρίου ο Ευάγγελος Πατεράκης

admin