Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ ανέβασε τον πήχη για την Κουμουνδούρου

Το ντιμπέιτ του ΠΑΣΟΚ έρχεται σε μια κομβική στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε δύο μήνες έρχεται η δική του σειρά για εσωκομματικές διαδικασίες – και η σύγκριση, στη σημερινή συγκυρία, ευνοεί καθαρά τη Χαριλάου Τρικούπη και όχι την Κουμουνδούρου. «Θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ ότι πρέπει να γίνει κάτι αντίστοιχο με τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ με ακόμη πιο ελεύθερο τρόπο. Εγινε ένα βήμα, δεν το ζητώ για να παραχθεί θέαμα, αλλά για την ουσία», ανέφερε για το θέμα ο Χρήστος Γιαννούλης – δείχνοντας πως και στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται το αποτύπωμα που αφήνει, και για τη συνέχεια, η δική τους δημόσια εικόνα και τις επόμενες δημοσκοπήσεις.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, συζητούν στον απόηχο της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα, που θεωρείται πως στόχευσε εμμέσως προς την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη ζητώντας «ουσία, όχι εικόνα». Η ανακοίνωση του Κασσελάκη, που φαίνεται ότι μετατίθεται λίγο χρονικά, δεν είναι η μόνη που αναμένεται καθώς θα έχει προηγηθεί η κατάθεση υποψηφιότητας του Σωκράτη Φάμελλου – ο οποίος έδωσε το «παρών» την Τρίτη το απόγευμα στη βράβευση του Τσίπρα και παρακολούθησε την ομιλία του, μαζί με μια σειρά στελεχών και βουλευτών που δεν αναμένεται να στηρίξουν τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια επανεκλογής του.

O Πολάκης ξανά τομεάρχης

Οι πόλοι, όπως φαίνεται να διαμορφώνονται, είναι τρεις στον δρόμο προς την κάλπη – στη νέα σύνθεση των τομεαρχών, όπως ανακοινώθηκε χθες, ο ένας εξ αυτών, ο Παύλος Πολάκης, ανέλαβε εκ νέου τον τομέα Διαφάνειας, ενώ ο άλλος (ο Φάμελλος), απουσιάζει από το σχήμα. Εν αναμονή των υπόλοιπων υποψηφιοτήτων, ο Πολάκης επισκέφτηκε χθες την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ώστε να ασκήσει αναίρεση κατά της πρόσφατης αθωωτικής απόφασης για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και να κοινοποιήσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την αντιδικία του με την ανεξάρτητη βουλευτή Αθηνά Λινού, ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να εξεταστούν οι καταγγελίες του – η οποία απάντησε πως έχει ξεκινήσει όλες τις αναγκαίες νομικές ενέργειες για να αντιμετωπιστούν οι «συκοφαντικές επιθέσεις» προς το πρόσωπό της. Κατά την έξοδό του από τον Αρειο Πάγο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι είναι  «ο μοναδικός υποψήφιος που έχει πει συγκεκριμένο περιεχόμενο και πρόγραμμα που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως εν δυνάμει κυβερνητική δύναμη».

Επί των διαδικαστικών, στην Κουμουνδούρου συνεδριάζει σήμερα μετά το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία – η οποία λειτουργεί και ως ένα είδος συλλογικής ηγεσίας μέχρι να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος, ενώ η επόμενη Κεντρική Επιτροπή έχει οριστεί για τις 5 Οκτωβρίου.

Related posts

Σκυλακάκης: Eχουμε ρεκόρ επενδύσεων και πολλές εξαγωγές

admin

Κασσελάκης για αγρότες: Αναδιανομή γης με ένα νέο πρόγραμμα

admin

Φάμελλος: Το κόμμα δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου

admin

Μυστικά γκάλοπ: Τα σημεία της νίκης

admin

Προκαλεί ο Καμμένος: Οι τρόφιμοι του φρενοκομείου ανέλαβαν τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Μητσοτάκης για εκλογές: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία – Θα τα δώσουμε όλα για να πείσουμε τους «καχύποπτους» πολίτες

admin

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το όνομα του συνδυασμού για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

admin

Εσωκομματικοί τριγμοί σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια

admin

Ντρίμπλα των προεδρικών για τις διαγραφές

admin