Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Αλλαγή τάσης στο ΧΑ με «ναυαρχίδα» την ΕΤΕ

Αλλαγή τάσης στο ΧΑ με «ναυαρχίδα» την ΕΤΕ

Αλλαγή τάσης στο ΧΑ μετά την εβδομαδιαία (έως σήμερα) άνοδο 2,6% του ΓΔ με την υπέρβαση του σημείου καμπής των 1452 μονάδων και με σημαντική αύξηση του τζίρου το τριήμερο (μέσο όρο 132 εκ).

Όπως αναμενόταν, ναυαρχίδα της ανόδου η ΕΤΕ με 9,5% στην εβδομάδα εν αναμονή του ανοίγματος του βιβλίου προσφορών την Δευτέρα για το placement του 10% που κατέχει το ΤΧΣ. Ζητούμενο η ζήτηση για την συγκεκριμένη προσφρορά καθώς και η τελική τιμή (θυμίζουμε ότι πρό έτους η τιμή ήταν 5,30) που θα καθορίσει και την πορεία βραχυπρόθεσμα.

Το καλό κλίμα στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει καλύψει όλο το φάσμα της αγοράς με πολλές μετοχές είτε σε ιστορικά υψηλά (ΤΙΤΑΝ) είτε σε υψηλά έτους (ΟΤΕ,ΛΑΜΔΑ κα) και σε συντονισμό μετά από καιρό με τις διεθνείς αγορές που καταγράφουν σχεδόν καθημερινά νέα υψηλά (Dax, Nasdaq, Dow).

Σημαντική ημέρα η σημερινή και στο σκέλος των αποτελεσμάτων εξαμήνου αφού αναμένουμε τις ανακοινώσεις για ΜΠΕΛΑ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΤΕΝΕΡΓ κλείνοντας έτσι τον κύκλο των μετοχών του 25άρη και βγάζοντας τα πρώτα συγκεντρωτικά συμπεράσματα.

Ο ΓΔ με την κίνηση των τελευταίων ημερών επανήλθε σε ανταγωνιστική θέση σε σχέση με ξένες αγορές (ΓΔ 13% από 1.1.24) , απέχοντας μόλις 2,8% από τα υψηλά έτους.

Είναι προφανές ότι η προσπάθεια που επιχειρείται έχει μεν ως αφετηρία το placement της ΕΤΕ αλλά ακολουθούν και άλλες εισηγμένες με αντίστοιχες κινήσεις και η επιτυχία (ελπίζουμε) της συγκεκριμένης θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την ζήτηση για τις επόμενες.

Νάσος Κουμέττης
Hellenic Asset Management

* Το κείμενο δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση κατάρτισης επενδυτικής πράξης

#ΧΑ #ΕΤΕ #Εθνική #Ανάλυση #ΚΟΥΜΕΤΤΗΣ

Related posts

Ο Σωκράτης Κόκκαλης απέκτησε 1,35 εκατ. μετοχές της Intracom

admin

Μουζάκης: Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό ζημιών

admin

Jumbo: Στις 10 Ιουλίου η αποκοπή μερίσματος

admin

Trade Estates: Τι ισχύει με την ενδεχόμενη σταθεροποίηση των μετοχών

admin

Ελλάκτωρ: Συνεχίζει τις αγορές μετοχών της Reds

admin

Mytilineos: Στις 29 Aυγούστου η Γενική Συνέλευση- Τι θα συζητηθεί

admin

ΤτΕ: Από 25 Απριλίου η καταβολή του μερίσματος

admin

Lamda Development: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 15 Σεπτεμβρίου

admin

NBG: Τιμή-στόχος €31,2 με οδηγό τις ΑΠΕ για τη MYTILINEOS

admin