Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα να παράγει σημαντικό αριθμό πυρηνικών όπλων

Η Βόρεια Κορέα έχει αρκετό πλουτώνιο και ουράνιο για να παράγει τουλάχιστον διψήφιο αριθμό πυρηνικών όπλων, δήλωσε σήμερα νοτιοκορεάτης βουλευτής επικαλούμενος την υπηρεσία κατασκοπείας της χώρας.

Η υπηρεσία βλέπει επίσης την προοπτική να πραγματοποιήσει η Βόρεια Κορέα μια έβδομη πυρηνική δοκιμή μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές στις 5 Νοεμβρίου, δήλωσε ο βουλευτής Λι Σεόνγκ-κβεούν, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής του κοινοβουλίου για τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Τον Ιούλιο, έκθεση της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Πιονγκγιάνγκ μπορεί να έχει παραγάγει αρκετό σχάσιμο υλικό για να κατασκευάσει έως και 90 πυρηνικές κεφαλές, αλλά ότι είναι μάλλον πιθανό να έχει συναρμολογήσει γύρω στις 50.

Ο Λι δήλωσε πως είναι σπάνιο για τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν ρεπορτάζ για την επίσκεψη του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν σε εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου, πράγμα που σημαίνει ότι το ρεπορτάζ, που είχε δημοσιοποιηθεί νωρίτερα αυτό το μήνα, είναι πιθανό να είχε στόχο να στείλει μήνυμα στην Ουάσινγκτον πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Ο Λι, ο οποίος έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους αφού ενημερώθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας, δήλωσε επίσης ότι το ρεπορτάζ για την επίσκεψη του Κιμ μπορεί να ήταν για εσωτερική κατανάλωση.

“Είχε λεχθεί πως η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη, έτσι θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως κίνηση για την ενθάρρυνση των πολιτών”, δήλωσε ο Λι.

- - – ΜΠΕ

Related posts

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου “για την κατάσταση στη Γάζα”

admin

Υπέρ της επιβολής δασμών στην Κίνα και της στρατιωτικής προετοιμασίας απέναντι στο Πεκίνο οι Αμερικανοί

admin

Σηκώνουν αυλαία τα αποτελέσματα τριμήνου στη Wall Street – Όλα τα βλέμματα στις τράπεζες

admin

Σκόπια: Έντονη αντίδραση για το “Βορειομακεδόνες” στην απογραφή της Αλβανίας

admin

Η Ουκρανία παρέλαβε τα πυρομαχικά διασποράς που έστειλαν οι ΗΠΑ

admin

Στη Μόσχα, Ρώσοι συνεχίζουν να αποτίουν φόρο τιμής στη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι

admin

Ισπανία: Δασική πυρκαγιά στο νησί της Λα Πάλμα – Απομακρύνθηκαν 500 κάτοικοι

admin

Ινδία: Επέβαλε δασμούς αντιντάμπιγκ για 5 χρόνια σε μέρος των εισαγωγών χάλυβα από την Κίνα

admin

ΗΠΑ: Επίσκεψη του βοηθού ΥΠΕΞ στο Βιετνάμ την Παρασκευή και το Σάββατο

admin