Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιλεκτικές ρευστοποιήσεις κερδών μετά το διήμερο ράλι

Σε επιλεκτικό profit taking επιδίδονται οι traders στο ελληνικό χρηματιστήριο, μετά το διήμερο ράλι που απέφερε κέρδη άνω του 2%. Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης παρατηρείται συσσώρευση γύρω από τις 1.450 μονάδες, ένα όριο που αποτελεί στοίχημα για την εγχώρια αγορά να το συγκρατήσει.


Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί οριακά κατά -0,04% και διαπραγματεύεται στις 1.453,52 μονάδες, με το υψηλό ημέρας να εντοπίζεται στις 1.453,66 μονάδες και το χαμηλό ημέρας στις 1.450,94 μονάδες. Το αρνητικό ξεκίνημα ήρθε, καθώς, όπως αναφέρει η Eurobank Equities, οι επενδυτές αξιολογούν την αντιστάθμιση του ρίσκου μετά το πρόσφατο rebound υπό το πρίσμα της νομισματικής χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες. Άξιο αναφοράς το ράλι του ΑΔΜΗΕ κατά σχεδόν 2% στον απόηχο των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε πριν την έναρξη των συναλλαγών.





Η συναλλακτική κίνηση παρέμεινε ζωντανή, με την εγχώρια αγορά να βρίσκει «σφυγμό» μετά την παρατεταμένη υποτονικότητα του καλοκαιριού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υπέρβαση πάνω από τις 1.450 μονάδες, οι οποίες μέχρι πρότινος χαρακτηρίζονταν ως ανθεκτικό σημείο αντίστασης, τουλάχιστον μέχρι να «ζωηρέψουν» οι επενδυτές.


Στο placement του 10-12% των μετοχών της Εθνικής, από το 18,39% που κατέχει το ΤΧΣ, παραμένουν τα επενδυτικά βλέμματα σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για ένα πετυχημένο μοντέλο στα πρότυπα της ιδιωτικής τοποθέτησης του περασμένου Νοεμβρίου. Στις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας πρόκειται να «τρέξει» η διαδικασία.





Στο επίκεντρο βρίσκεται γενικότερα ο κλάδος, καθώς στο εν εξελίξει συνέδριο της Bank of America στο Λονδίνο δόθηκε «ειδικό βάρος» στις συστημικές τράπεζες. Σηματωρό αποτελεί το listing της Τράπεζας Κύπρου, η οποία έχει κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα και τροφοδοτεί την αγορά με «φρέσκο χρήμα», επαναφέροντας την κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. σε επίπεδα άνω των 100 δισ. ευρώ.


Συνεχής είναι η ροή των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου, καθώς στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η σχετική προθεσμία για τις εισηγμένες. Σήμερα, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο ΑΔΜΗΕ παρουσίασε τις οικονομικές του επιδόσεις, με αξιοσημείωτη αύξηση στα καθαρά κέρδη του.





Μεταξύ των εταιρειών που περιλαμβάνονται στους δείκτες της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, αποτελέσματα ανακοινώνουν την Πέμπτη (26/9) η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Jumbo, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η ΕΥΔΑΠ, την Παρασκευή (27/9) ο ΟΛΠ, η Dimand και η ΕΥΑΘ και τη Δευτέρα (30/9) η Intrakat και η Τεχνική Ολυμπιακή.






Διαβάστε περισσότερα στο --.gr





Ειδήσεις σήμερα:





Πύραυλος της Χεζμπολάχ έφτασε στο Τελ Αβίβ και αναχαιτίστηκε – Σειρήνες στην πρωτεύουσα του Ισραήλ





Έρχονται αυτόματα πρόστιμα από την εφορία χωρίς… εξηγήσεις – Τι αλλάζει από τον Οκτώβριο





Το παρασκήνιο του love is in the air ανάμεσα σε Μασκ και Μελόνι στη Νέα Υόρκη – Δείτε βίντεο

Related posts

Πετρέλαιο θέρμανσης: Παράταση επιδότησης αλλά και αύξηση τιμής από 1η Ιανουαρίου

admin

Wall Street: Το πάνω χέρι πήραν και πάλι οι πωλητές – Μεγάλος χαμένος ο Nasdaq

admin

Nimbus & Webhotelway: Μαζί για την επόμενη μέρα (pics)

admin

Eurostat: Ρεκόρ καταγράφει ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη με 5,1% τον Ιανουάριο του 2022

admin

Γονικές Παροχές: Από σήμερα οι ψηφιακές μεταβιβάσεις ακινήτων και οι έλεγχοι σε όσους έκαναν δωρεές χρημάτων

admin

Προσφέρουμε δωρεάν διακοπές με πολύ χαμηλό κόστος για 300.000 συμπολίτες μας, λέει η Μιχαηλίδου

admin

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει η πλατφόρμα το τελευταίο 10ήμερο του Απριλίου – Οι δύο βασικές καινοτομίες

admin

Airbnb: Ξεκινούν με… «ψιλά γράμματα» τα νέα μέτρα

admin

Εφορία: Αλλάζουν όλα στους ελέγχους με κάμερες, συντηρητικές κατασχέσεις και ρύθμιση «πληρώστε και γλιτώστε»

admin