Image default
PIRAEUS BANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Ο στυλοβάτης της Εθνικής, τα ρεκόρ στη ΔΕΗ και η νέα προσπάθεια στην Πειραιώς

Στυλοβάτης

Είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής των ημερών, καθώς την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί το κρίσιμο placement του ΤΧΣ. Παράλληλα, όμως, είναι και ο βασικός στυλοβάτης της τρέχουσας ανόδου του Γ.Δ., καθώς η μετοχή της ΕΤΕ κερδίζει τουλάχιστον 7,2% στο τελευταίο διήμερο, ανακτώντας τα 7 δισ. ευρώ σε όρους αποτίμησης και «ψαλιδίζοντας» την πτώση του Σεπτεμβρίου κάτω του -2%.

Ρεκόρ

Μία ανάσα από τα πολυετή υψηλά των 12,5 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία έχει αισίως φθάσει στα 12,2 ευρώ, παρουσιάζοντας μια απόδοση της τάξης του 10% από τις αρχές του 2024. Το πρόσφατο report της Citi (τιμή – στόχος 14,7 ευρώ) ανανεώνει το ενδιαφέρον για την εισηγμένη, της οποίας η μεταβολή έχει βελτιωθεί στο 5% μέσα στον Σεπτέμβριο.

4 ευρώ

Νέα προσπάθεια να διασπάσει τις αντιστάσεις των 4 ευρώ καταβάλει η μετοχή της Πειραιώς, η οποία απέχει ελάχιστα από το κρίσιμο όριο (συμπίπτει με την τιμή του φετινού placement). Ενδεχόμενη υπέρβαση θα προλειάνει το έδαφος για τα 4,2 ευρώ, τα οποία συνιστούν το υψηλότερο σημείο από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση.

6×6

Κάτω του ψυχολογικού ορίου των 5 ευρώ παραμένει για 6η διαδοχική συνεδρίαση η μετοχή της Intrakat, της οποίας η κεφαλαιοποίηση έχει υποχωρήσει ελαφρώς κάτω των 800 εκατ. ευρώ. Βέβαια, το πρόσημο παραμένει θετικό, καθώς η φετινή άνοδος «αντέχει» στο 8%. Κι όλα αυτά, ενόσω τη Δευτέρα πρόκειται να δημοσιευθούν τα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου.

Κόκκαλης: Πώς έφθασε να ελέγχει το 30% της Intralot

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Πωλητήριο-πακέτο σε NPLs πανσιόν και ενοικιαζόμενων από Πειραιώς

admin

Πειραιώς: Στηρίζει τις οργανώσεις παραγωγών του αγροτικού τομέα

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Εχουν εξοφληθεί τα δάνεια για τα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη [έγγραφα]

admin

Πειραιώς: Συμφωνία για συμβολαιακή γεωργία με τον αγροτικό συνεταιρισμό Λαμίας

admin

Χρηματιστήριο: Με στηρίξεις από το εξωτερικό για το 8×8

ad

Πειραιώς: Συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας με τον συνεταιρισμό ΣΥΚΙΚΗ

admin

Πειραιώς: Επεσαν οι υπογραφές για το Sunrise II

admin

Χρηματιστήριο: Οι 16 μετοχές που οδηγούν τη φετινή κούρσα

ad

Χαντζηνικολάου: Σοβαρό ενδιαφέρον ξένων για ελληνικά assets

admin