Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Εντυπωσιακή η κίνηση του τραπεζικού κλάδου με σηματωρό την ΕΤΕ

Εντυπωσιακή η κίνηση του τραπεζικού κλάδου με σηματωρό την ΕΤΕ

Σημαντική διαφοροποίηση στην εικόνα της αγοράς παρατηρήθηκε στο ξεκίνημα της χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τον ΓΔ να σκαρφαλώνει στις 1442 μονάδες 1,22% και με τζίρο Α εξαμήνου στα 130 εκ.

Εντυπωσιακή η κίνηση του τραπεζικού κλάδου (ΔΤΡ 2,43%) με σηματωρό την ΕΤΕ 4,46% με τον μηχανισμό που έχει αναλάβει το placement σε πλήρη ετοιμότητα και τις διαδικασίες να τρέχουν ήδη με γρήγορους ρυθμούς. Τα τελευταία νέα κάνουν λόγο για πώληση από το ΤΧΣ του 10% από το σύνολο  που κατέχει με την μέθοδο του private placement (book building) σε διεθνείς επενδυτές και μάλιστα με έναρξη της διαδικασίας τέλος Σεπτεμβρίου αντί μέσα Οκτωβρίου που υπολόγιζε η αγορά.

Εξαιρετική η πορεία και της ΠΕΙΡ, σε αρνητικό έδαφος η Optima και η ΑΤΤ. Ντεμπούτο – εκ νέου – για την Τρ.Κύπρου με θετικό κλείσιμο στα 5 ευρώ.

Από τις δεικτοβαρείς μετοχές του 25άρη σημαντική βοήθεια πήρε η αγορά από τον ΜΥΤΙΛ 2,46% και ΔΕΗ 2,82% σε υψηλό τετραμήνου.

Οριστική θετική εξέλιξη για τον ΑΔΜΗΕ για το μεγάλο θέμα της διασύνδεσης Ελλάδας Κύπρου, επίσπευση της τυπικής παραχώρησης της ΑΟ στην ΓΕΚΤΕΡΝΑ (στις 6/10) χωρίς να χρειαστεί το διάστημα πέντε μηνών που αρχικά είχε υπογραφεί, ενώ εξαιρετικά ήταν τα μεγέθη που ανακοίνωσε η ΠΡΟΦ τόσο σε επίπεδο εσόδων ( 24%) όσο και στις γραμμές κερδοφορίας (ebitda  29% & κέρδη 71%).

Η χθεσινή κίνηση έφερε την αγορά σε απόσταση αναπνοής από την αντίσταση του ΓΔ των 1450 μονάδων με την συνδρομή βασικά των τραπεζών αλλά και σημαντικών μετοχών που είχαν πρωτοστατήσει στην άνοδο του ΧΑ στις αρχές του έτους, με αποτέλεσμα να κλείσει η ψαλίδα που είχε αρχίσει να ανοίγει σημαντικά σε ότι αφορά στις αποδόσεις από 1.1.24 , ιδιαίτερα με ευρωπαικές αγορές (Dax,Ibex) αλλά και με τις αμερικάνικες (S&P , Nasdaq) που κινούνται σε ιστορικά υψηλά.

Πιθανολογούμε ότι διακράτηση του τζίρου στα χθεσινά επίπεδα θα δώσει την ευκαιρία στην αγορά να επανέλθει σε ρυθμούς και τιμές που έχουμε να δούμε από τον Μάιο.

Νάσος Κουμέττης
Hellenic Asset Management

* Το κείμενο δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση κατάρτισης επενδυτικής πράξης

#ΧΑ #χρηματιστήριο #Ανάλυση

Related posts

Ομολογιακό δάνειο €10,5 εκατ. υπέγραψαν η Noval και η EBRD

admin

Ελλάκτωρ: Δωρεάν διάθεση 1.650.000 ιδίων μετοχών σε στελέχη

admin

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της Fourlis ο David Watson

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εξαγορά Διεθνούς Εταιρικού Ομολόγου €670 εκ.

admin

Εθνική Τράπεζα: Στο 5,06% το ποσοστό της Capital Group

admin

ΟΤΕ: Ενημέρωση για παραγραφή μερίσματος- Τι να κάνουν οι μέτοχοι

admin

«Καμπάνες» από την Επ. Κεφαλαιαγοράς- Τα ποσά και ποιοι πληρώνουν

admin

INTRACOM HOLDINGS: Πώληση μετοχών αξίας €368 χιλιάδων από Δ.Θεοδωρίδη

admin

Jumbo: Αύξηση σε πωλήσεις, EBITDA και EBIT το γ’ τρίμηνο

admin