Image default
EUROBANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: H επάνοδος των τραπεζών, τα 5 δισ. ευρώ της Metlen και η «σφήνα» στη 15η θέση

Άνω των 2 ευρώ

Μπορεί τα φώτα να έχουν εστιάσει δικαιολογημένα στην Εθνική, αλλά οφείλουμε να κάνουμε μια νύξη και στη μετοχή της Eurobank, η οποία έχει επιστρέψει άνω του ψυχολογικού ορίου των 2 ευρώ. Μ’ αυτό τον τρόπο, η αθροιστική μεταβολή του 2024 έχει εκ νέου υπερβεί το 27%, με την τράπεζα να βλέπει τα υψηλά 9ετίας των 2,26 ευρώ από απόσταση μικρότερη του 10%.

5 δισ. ευρώ

Τρεις σερί ανοδικές συνεδριάσεις έχει αισίως συμπληρώσει η μετοχή της Metlen, η οποία για πρώτη φορά έπειτα από 1,5 μήνα πετυχαίνει ξανά αποτίμηση άνω των 5 δισ. ευρώ. Μάλιστα, η εισηγμένη έχει δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» της τάξης του 11% από τα χαμηλά έτους των 31,5 ευρώ, «γυρίζοντας» σε θετικό το πρόσημο του Σεπτεμβρίου ( 2,9%).

15η

Άκρως ενθαρρυντικό αποδεικνύεται το ντεμπούτο της Τρ. Κύπρου στο Χ.Α., με τη μετοχή να συνδράμει στην τραπεζική αντεπίθεση και να κλείνει την πρώτη συνεδρίαση στο 4,6% και την περιοχή των 5 ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε μια χρηματιστηριακή αξία 2,2 δισ. ευρώ, αποτελώντας την 15η πολυτιμότερη εισηγμένη της αγοράς.

Υψηλό 2μήνου

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών βρίσκεται η μετοχή της Jumbo, η οποία συνεχίζει την πορεία ανάκαμψης από τα χαμηλά έτους του Αυγούστου (21,6 ευρώ). Η σωρευτική άνοδος της εισηγμένης από τις 9/8 ανέρχεται στο 16%, με την κεφαλαιοποίηση να βελτιώνεται στα 3,4 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι απέχει περίπου 600 εκατ. ευρώ από τα ιστορικά υψηλά του Μαΐου (30 ευρώ).

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές διακινούν το περισσότερο χρήμα – Το top10 στον ημερήσιο τζίρο

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Eurobank: Το μέγεθος της παραοικονομίας στην Ελλάδα και προτάσεις πολιτικής

ad

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα 16 χρόνια της Eurobank και τα μερίσματα σε ΕΧΑΕ & Ελλάκτωρ

ad

Eurobank: Αναμένεται βελτιωμένη προσφορά από Pimco

admin

Καραβίας: Προτεραιότητα σε διαχείριση απορριμμάτων και ανακύκλωση

admin

Ανέπαφες συναλλαγές και στα ATM από τη Eurobank

admin

Eurobank: Δημιούργησε διατραπεζική πλατφόρμα είσπραξης απαιτήσεων

admin

Νέο ομόλογο Τier 2 από τη Eurobank

ad

Eurobank: Σε προ πανδημίας επίπεδα ο δείκτης λιανικού εμπορίου

admin

Eισαγωγές και ενεργειακή κρίση βαρίδια στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

admin