Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Τράπεζα Κύπρου: Επιστροφή στο ΧΑ 7 χρόνια μετά– Ο στόχος

Τράπεζα Κύπρου: Επιστροφή στο ΧΑ 7 χρόνια μετά– Ο στόχος

Η Τράπεζα Κύπρου επανήλθε τη Δευτέρα (23/9) στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών ως BOCHGR, με τη διοίκηση να βλέπει ότι αυτή η εισαγωγή θα δώσει τη δυνατότητα στην τράπεζα να ενισχύσει τη ρευστότητα των μετοχών της και την προβολή της τράπεζας σε μια ευρύτερη επενδυτική βάση.

«Η έναρξη της διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών αντιπροσωπεύει ένα ακόμη ορόσημο για την Τράπεζα Κύπρου, η οποία αποτελεί πλέον έναν ισχυρό οργανισμό χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με υψηλής ποιότητας ισολογισμό, υψηλά κεφάλαια και ρευστότητα και βιώσιμη επαναλαμβανόμενη κερδοφορία», ανέφερε ο επικεφαλής της τράπεζας, κ. Τάκης Αράπογλου, ο οποίος χτύπησε το καμπανάκι έναρξης της σημερινής συνεδρίασης στο ΧΑ.

«Ο στόχος είναι να ενισχυθεί περαιτέρω η ανταγωνιστικότητά της τράπεζας, καθιερώνοντας την όσο το δυνατόν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ, κ. Γιάννος Κοντόπουλος, καλωσόρισε την Τρ. Κύπρου στο ελληνικό χρηματιστήριο, με την επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Βασιλική Λαζαράκου, να τονίζει την αξία που δίνει στην αγορά η παρουσία της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑ.

Σήμερα τέθηκαν στη διάθεση του ελληνικού χρηματιστηριακού κοινού 443.457.297 μετοχές της Κύπρου, με τιμή εκκίνησης τα 4,78 ευρώ ανά μετοχή. Έτσι, η κεφαλαιοποίηση αρχίζει από τα 2,12 δισ. ευρώ, με τη διασπορά να αναμένεται να διευρυνθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Και αυτό διότι δρομολογείται η διάθεση αρχικά του ποσοστού του 4,8% που κατέχει η Cyprus Popular Bank Public (υπό εκκαθάριση), κίνηση που δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλοι μέτοχοι.

#XA #ΧΑ #χρηματιστήριο #Τράπεζα_Κύπρου #μετοχές #επιστροφή

Related posts

Mytilineos: Τη διανομή μερίσματος €1,2/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Παπουτσάνης

admin

Epsilon Net: «Πράσινο φως» στο δικαίωμα εξαγοράς από την Ginger

admin

AVAX: Καθαρά κέρδη €19,4 εκατ. στο α’ εξάμηνο

admin

Μπλε Κέδρος: Σημαντική αύξηση κερδών το α’ εξάμηνο του 2022

admin

Έλαστρον: Στα 87,6 εκατ. ευρώ ο τζίρος εξαμήνου

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Αυξημένα κατά 41% τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Alpha Bank: Προτιμητέα επιλογή για την HSBC- Περιθώριο ανόδου 45%

admin

Χρηματιστήριο: Η υπέρβαση των 1300 µονάδων παραµένει το µεγάλο ζητούµενο

admin