Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το καλύτερο δώρο που έλαβε ο πρίγκιπας Xάρι για τα γενέθλιά του

Ο έκπτωτος πρίγκιπας έλαβε συγκεκριμένα το δεύτερο μέρος ενός καταπιστεύματος που είχε συσταθεί από την Βασιλομήτωρ Ελισάβετ, μητέρα της Ελισάβετ Β΄. Το ποσό, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου ξεπερνάει τα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Η ιστορία ξεκίνησε το 1994 όταν η Queen Mother τοποθέτησε 22,5 εκατομμύρια ευρώ σε ένα καταπιστευματικό ταμείο για τα δισέγγονά της. Ο Χάρι και ο μεγαλύτερος αδελφός του, πρίγκιπας Γουίλιαμ, φέρεται να απέκτησαν τα χρήματα σε δύο δόσεις: στα 21α και 40α γενέθλιά τους. Τα δύο αδέλφια εισέπραξαν 7 εκατομμύρια ευρώ στα 21 τους και πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ όταν συμπλήρωσαν τα 40 τους χρόνια. Εκτός από τους Χάρι και Γουίλιαμ δικαιούχοι της περιουσίας της Βασίλισσας Μητέρας είναι, οι Ζάρα και ο Πίτερ Φίλιπς, η πριγκίπισσα Βεατρίκη και η πριγκίπισσα Ευγενία, ο υποκόμης Λίνλει και η Lady Σάρα.





Σύμφωνα με το περιοδικό Tatler, η Βασιλομήτωρ άφησε στον Χάρι μεγαλύτερο ποσό από ότι στον αδελφό του, με την προϋπόθεση ότι ο Γουίλιαμ θα κληρονομούσε την περιουσία από το δουκάτο της Κορνουάλης όταν θα γινόταν διάδοχος. Πράγματι, κατά το τελευταίο οικονομικό έτος, ο μελλοντικός βασιλιάς είχε ετήσιο ιδιωτικό εισόδημα άνω των 23 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με τους βασιλικούς λογαριασμούς που δημοσιεύθηκαν τον Ιούλιο. «Υπήρχε ένα ταμείο (trust) που είχε συσταθεί εκείνη την εποχή. Ήταν ένας τρόπος με τον οποίο η Bασιλομήτωρ μπορούσε να βάλει στην άκρη χρήματα για όταν τα δισέγγονά της θα ήταν μεγαλύτερα και ένας τρόπος να μεταβιβάσει σε αυτούς ένα κομμάτι της περιουσίας της με φορολογικά αποδοτικό τρόπο», δήλωσε στην εφημερίδα Times ένας πρώην βοηθός του παλατιού. Και συμπλήρωσε: «Ήταν ένας τρόπος με τον οποίο ένα μέρος της περιουσίας της θα μπορούσε να μεταφερθεί σε αυτούς “με μια ασπίδα προστασίας” από εξωγενείς παράγοντες.


Ωστόσο, το κληροδότημα της Queen Mother δεν είναι η μόνη κληρονομιά που έχει λάβει ο Χάρι. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα άφησε περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ στη διαθήκη της, τα οποία θα μοιράστηκαν εξίσου στα παιδιά της στα 30ά γενέθλιά τους ενώ κληροδότησε την γκαρνταρόμπα της, συμπεριλαμβανομένου του νυφικού της και της μεγάλης προσωπικής συλλογής κοσμημάτων της.


Η δημοφιλής “Page Six” της εφημερίδας New York Post είχε αναφέρει προηγουμένως ότι ο Χάρι σχεδίαζε να γιορτάσει τη μεγάλη μέρα των 40ων γενεθλίων του με ένα πάρτι που διοργάνωσε η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, όπου ζουν. Τη μεγάλη του μέρα, ο πρίγκιπας έλαβε δημόσια αγάπη για τα γενέθλιά του από τον πατέρα του, τον βασιλιά Κάρολο Γ’, τον Γουίλιαμ και τη σύζυγο του αδελφού του, Κέιτ Μίντλετον, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Εύχομαι στον Δούκα του Σάσεξ πολύ ευτυχισμένα 40α γενέθλια σήμερα!» έγραψε ο επίσημος λογαριασμός X της βασιλικής οικογένειας, τον οποίο διαχειρίζεται το γραφείο του Καρόλου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Οι Ουαλοί αναδημοσίευσαν το μήνυμα, προσθέτοντας: «Εύχομαι χρόνια πολλά για τα 40ά γενέθλια στον Δούκα του Σάσεξ». Η ανακοίνωση των γενεθλίων περιελάμβανε μια φωτογραφία του 2018 με τον Harry να χαμογελάει κατά την επίσκεψή του στα Dogpatch Labs στο Δουβλίνο. Η Μαρκλ, 43 ετών, φαίνεται ότι είχε αποκοπεί από τη φωτογραφία.


Ο Χάρι, συγγραφέας του «Spare», έχει μια τεταμένη σχέση με τον βασιλιά Κάρολο, 75 ετών, και τον Γουίλιαμ, 42 ετών, από τότε που ο ίδιος και η ηθοποιός του «Suits» παραιτήθηκαν από τα “βασιλικά τους καθήκοντα” και μετακόμισαν στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2020. Ο Χάρι και η σύζυγός του διαμένουν τώρα σε μια έπαυλη στο Mοντεσίτo των ΗΠΑ αξίας 12 εκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνει εννέα υπνοδωμάτια, πισίνα, γήπεδο τένις, κελάρι κρασιών, γυμναστήριο και βιβλιοθήκη, με τα δύο τους παιδιά: τον γιο τους πρίγκιπα Άρτσι, 5 ετών, και την κόρη τους πριγκίπισσα Λίλιμπετ, 3 ετών. Η Katie Nicholl, η βασιλική συντάκτρια του Vanity Fair υπολόγισε πως τα ετήσια έξοδα της έπαυλης τους στο Μοντεσίτο πρέπει να ξεπερνούν τα 18 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.





Πολλά τα έξοδα αλλά και τα έσοδα δεν είναι λιγότερα

Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν ήδη κερδίσει μια σειρά από προσοδοφόρες συμφωνίες στην Αμερική: πρώτα ήρθε η υπογραφή συμφωνίας με το Spotify ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, στη συνέχεια μια συνεργασία με το Netflix ύψους 96 εκατομμυρίων ευρώ, ακολουθούμενη από μια συμφωνία τεσσάρων βιβλίων ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία ξεκίνησε με το Spare -τώρα ένα διεθνές μπεστ σέλερ. Αυτές τις μέρες, το διάσημο ζευγάρι διεκδικεί μεγάλες αμοιβές για εμφανίσεις του σε ομιλίες, ενώ ο Χάρι είναι επίσης επικεφαλής στη διαδικτυακή start-up ψυχικής υγείας, BetterUp. Παράλληλα η Μέγκαν τον τον περασμένο μήνα λάνσαρε στο ίνσταγκραμ το νέο της εμπορικό σήμα, American Riviera Orchard, με μαρμελάδες, λιχουδιές για σκύλους και είδη σπιτιού. Το brand, που θα διαθέτει τα προϊόντα του από την επόμενη χρονιά, αναμένεται να αυξήσει κατά πολύ τον τραπεζικό λογαριασμό του δούκα του Σάσεξ και της συζύγου του.






www.--.gr

Related posts

Πάσχα: Στην τελική ευθεία για το «πασχαλινό καλάθι» και το «καλάθι του νονού»

admin

Ρωσία: Η Μόσχα θα μειώσει τον Μάρτιο την πετρελαϊκή παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα

admin

ΥΠΕΝ: Σε εφαρμογή ήδη οι περισσότερες προτάσεις της ΕΕ για την ενέργεια

admin

Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία διατηρεί ισχυρή δυναμική, παρά τις εντεινόμενες πιέσεις

admin

Προσοχή: Εχει γεμίσει η Ελλάδα με νοθευμένα καύσιμα

admin

Εύσημα Ρέγκλινγκ στην Ελλάδα: Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται παρά τις δύσκολες συνθήκες

admin

Ο «βασιλιάς» της Μυκόνου, η Themis Z και ο Λάκης Γαβαλάς – Το private dinner που θύμιζε Τοσκάνη (pics, vid)

admin

Τουριστική σεζόν ως τα Χριστούγεννα «βλέπει» για την Ελλάδα η TUI λόγω κλιματικής αλλαγής

admin

Μetlen: Με το ένα πόδι στο LSE και με τα δύο σε εξαγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

admin