Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

ΠΟΛΩΣΗ

Σε ένα πράγμα ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει απόλυτο δίκιο: ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαλέξει αντίπαλο στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη. Η σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εντείνεται τις τελευταίες μέρες ενόψει της Κυριακής που έρχεται, σε μια επιλογή που βολεύει και τις δύο πλευρές, γιατί σε κάθε τέτοια περίπτωση τα δύο μεγαλύτερα κόμματα είναι αυτά που ενισχύονται. Η πασοκική οπτική το πάει ένα βήμα παραπάνω, καθώς τα κεντροαριστερά στελέχη εκτιμούν πως ο Μητσοτάκης επιλέγει ως αντίπαλο αυτόν που είναι πιο ακίνδυνος.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αλλά μπορεί και όχι – μπορεί να επιλέγει αυτό που θα φέρει στη γαλάζια αγκαλιά τους κεντρώους ψηφοφόρους. Και αυτό φαίνεται στον αγώνα που γίνεται τις τελευταίες μέρες κυρίως από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου να υπενθυμίσει, στην πραγματικότητα, τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζοντας πως για ένα κομμάτι του πολιτικού Κέντρου, το φάντασμα του 2015 και η απειλή της επανόδου μπορεί να φέρει πίσω ψηφοφόρους που, χαλαροί και λίγο ενοχλημένοι από τα ανοίγματα της ΝΔ στην παραδοσιακή Δεξιά, γνωρίζοντας πως δεν κρίνεται η διακυβέρνηση της χώρας, σκέφτονταν να «ρίξουν» ένα πράσινο ή ένα λοβερδικό ψηφοδέλτιο. Την Κυριακή θα φανεί αν τελικά άλλαξαν γνώμη.

ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ

Ποιον βολεύει η συζήτηση γύρω από την περιουσιακή κατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη; Η διαρκής επαναφορά από την πλευρά της ΝΔ, αλλά και η επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να το δώσει στη δημοσιότητα επτά μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, δείχνει μάλλον πως η πόλωση πάει χέρι – χέρι και με την τοξικότητα. Σε αυτό το σκηνικό, όλα εξαρτώνται από το περιεχόμενο: αν το «πόθεν έσχες» αποδειχθεί καθαρό, τότε από το Μέγαρο Μαξίμου θα μπορούν μόνο να χρησιμοποιήσουν επικοινωνιακά τις καταθέσεις και τα σπίτια που δεν συνάδουν με την αριστερή παράδοση –θέμα που, ωστόσο, δεν «περνάει» πια στη σημερινή βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Μισό ψεγάδι να βρεθεί, από την άλλη, στην Κουμουνδούρου δεν έχουν πολλά χρονικά περιθώρια να το κάνουν να ξεχαστεί.

ΜΙΑ ΜΠΙΡΑ

Η πρώτη διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Χαρίτση είχε μια ατάκα που αφορά όχι την 9η Ιουνίου, αλλά την 10η: «Τι έχουμε συμφωνήσει με το ΠΑΣΟΚ; Εντάξει, κοιτάξτε τώρα (…) Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, να υπάρχουμε, να ασκούμε πολιτική από τις γραμμές της Αριστεράς. Τελεία», απάντησε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς σε ερώτηση για «συμφωνίες» της επόμενης μέρας και ειδικά με το ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται προεκλογικά ανοιχτό στον διάλογο με τον σχηματισμό. Και περίπου μια ώρα μετά, όταν η συνέντευξη ολοκληρώθηκε, ο Χαρίτσης αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα και να πιει, χαλαρός πια, και μια μπίρα με τους δημοσιογράφους στο μέρος που τους φιλοξενούσε.

Related posts

Το ανοιχτό μικρόφωνο και τα «γαλλικά» του Πολάκη στη Βουλή

admin

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

admin

Ψάχνουν αντίδοτα στην κρίση εμπιστοσύνης

admin

Πίσω από τις κάμερες

admin

Νέα μέτρα και στοχευμένες παρεμβάσεις

admin

Πλεύρης: Από Οκτώβριο και σε δύο φάσεις τα επικαιροποιημένα εμβόλια

admin

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Η πιθανότερη ημερομηνία για τις εκλογές

admin

Μήνυμα Ερντογάν στις ΗΠΑ πριν φτάσει στην Αθήνα

admin

«Αναμνήσεις»: Ο «χαρισματικός» κατά τον Σόιμπλε Τσίπρας και η ευχή που του έδωσε και δεν τελεσφόρησε

admin