Το
ιδιωτικό χρέος απειλεί και πάλι την κοινωνική συνοχή
και την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, καθώς στα χρέη της δεκαετούς οικονομικής κρίσης ήρθαν τώρα να προστεθούν και τα δανεικά της πανδημίας:
οι ενισχύσεις της Πολιτεία
ς και οι υποχρεώσεις προς κράτος και τράπεζες, η εξόφληση των οποίων έχει τοποθετηθεί να ξεκινήσει τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2021. Όμως, τα λεφτά είναι πολλά και
δύσκολο να βρεθούν από μία αγορά που ακόμη υπολειτουργεί
. Ενώ η πανδημία υποχωρεί με αργούς ρυθμούς, απειλώντας τον πλανήτη και τη χώρα μας με ένα τρίτο κύμα.
Σε αυτό το πλαίσιο, κυβέρνηση και κοινωνικοί φορείς αναζητούν λύσεις για να παραμείνουν οι επιχειρήσεις ανοιχτές, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην καταρρεύσουν τα έσοδα του κράτους.
«Θα πρέπει από τώρα να συζητάμε για 120 δόσεις και περισσότερες, ώστε σε βάθος χρόνου να μπει σε κανονικότητα η αγορά», δηλώνει στο podcast του «ΘΕΜΑ 104,6» ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Καρανίκας.
«Μία γενναία ρύθμιση, αν όχι κούρεμα, με πολύ μικρό επιτόκιο ή και μηδενικό είναι απαραίτητη» επισημαίνει για τα χρέη προς το κράτος ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, και δείχνει προς την κατεύθυνση της badbank σε ό,τι αφορά στις οφειλές προς τις τράπεζες.
«Τα νέα χρήματα που προστέθηκαν στις οφειλές δεν μπορούν να πληρωθούν με νέες δόσεις, η πρόταση που κάνουμε είναι να γίνει κούρεμα των οφειλών» τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Ειδήσεις σήμερα: Κρούσματα κορωνοϊού σε 50 περιοχές – Απαγορευτική η εικόνα για άνοιγμα λιανεμπορίουΠώς ξέφυγε ο κορωνοϊός στο Άγιο Όρος – Εχασε τη μάχη 76χρονος μοναχόςΣυνεχίζεται το θρίλερ με το Brexit: Χωρίς συμφωνία αποχώρησε ο Τζόνσον από τις Βρυξέλλες