Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διατηρείται η συσσώρευση, παρά το ντεμπούτο της Τράπεζας Κύπρου

Το μοτίβο της συσσώρευσης συνεχίζεται στο ελληνικό

χρηματιστήριο

, καθώς οι επενδυτές δείχνουν ότι δεν έχουν διάθεση να αναλάβουν ρίσκο και να προχωρήσουν σε πιο τολμηρές κινήσεις. Εναλλαγές στο πρόσημο είχαμε από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, με τους πωλητές προς παρόν να επικρατούν.


Ειδικότερα, ο

Γενικός Δείκτης

υποχωρεί κατά -0,13% και διαπραγματεύεται στις 1.423,27 μονάδες, με υψηλό ημέρας τις 1.425,27 μονάδες και χαμηλό ημέρας τις 1.422,82 μονάδες.

Ντεμπούτο στο ταμπλό του Χ.Α. για την Τράπεζα Κύπρου

, η οποία «ανέβασε» αυτόματα την κεφαλαιοποίηση της αγοράς σε επίπεδα άνω των 100 δισ. ευρώ.





Η «αρρυθμία» της εγχώριας αγοράς το τελευταίο διάστημα οφείλεται στην διακράτηση κεφαλαίων από τους επενδυτές, προκειμένου να έχουν ρευστότητα ενόψει του placement στην ΕΤΕ, του listing της Τρ. Κύπρου και της αύξησης κεφαλαίου της Cenergy, που είναι προ των πυλών.


Στην περιοχή των 1.445-1.450 μονάδων εντοπίζονται τα κρισιμότερα σημεία αντίστασης, σύμφωνα με αναλυτές. Προαπαιτούμενο για την προσέγγιση των παραπάνω επιπέδων αποτελεί η τόνωση της συναλλακτικής δραστηριότητας. Την περασμένη Παρασκευή ο τζίρος «εκτινάχθηκε» στα 210 εκατ. ευρώ λόγω του rebalancing στους δείκτες του FTSE Russell, ξεπερνώντας τον κινητό μέσο όρο 100 ημερών των 117 εκατ. ευρώ.





Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της Τράπεζας Κύπρου στο Χ.Α., με την τιμή έναρξης των 443,5 εκατ. μετοχών να έχει οριστεί στα 4,78 ευρώ. Είχε προηγηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου η διαγραφή από το χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE). Βρίσκεται στην 16η θέση του πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων, με αποτίμηση 2,119 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, η τράπεζα έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε επαναγορά ιδίων μετοχών, ύψους 25 εκατ. ευρώ, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.


Παραμένει στα επενδυτικά «ραντάρ» ο ΑΔΜΗΕ, αφότου Ελλάδα και Κύπρος υπέγραψαν MoU για την επανεκκίνηση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών. Το ελληνικό κοινοβούλιο θα επικυρώσει μια τροποποίηση της συμφωνίας, αυξάνοντας το μερίδιο της Αθήνας στο έργο για το γεωπολιτικό ρίσκο σε 50%.





Συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα ο «χορός» των εταιρικών αποτελεσμάτων, με την Profile να ανακοινώνει τις εξαμηνιαίες επιδόσεις της πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Ακολουθούν, μεταξύ άλλων, την Τετάρτη (25/9) ο ΑΔΜΗΕ, την Πέμπτη (26/9) η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η ΕΥΔΑΠ και την Παρασκευή (27/9) ο ΟΛΠ και η ΕΥΑΘ. Η σχετική προθεσμία για τις εισηγμένες λήγει την επόμενη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.






Διαβάστε περισσότερα στο --.gr





Ειδήσεις σήμερα:





Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έρχεται ισχυρός εμποδιστής αντικυκλώνας





Αποζημίωση $2,78 εκατ. σε 28χρονη νταντά από την Κολομβία – Το αφεντικό της την κατέγραφε με κρυφή κάμερα σε ανιχνευτή καπνού





Laver Cup: Ο Αλκαράθ ολοκλήρωσε την ανατροπή και έκανε τον Τσιτσιπά να πανηγυρίσει ακόμα έναν τίτλο με την Team Europe

Related posts

Εφορία: Το νέο τοπίο για τις ρυθμίσεις οφειλών – Ποιοι δικαιούνται αναστολές και πολλές δόσεις

admin

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ έως τις 18 Μαρτίου

admin

Επιταγή ακρίβειας: Νέα ΑΦΜ σήμερα για το έκτακτο επίδομα 250 ευρώ

admin

Κτηματολόγιο: Ξεκίνησε η λειτουργία υποκαταστήματος στη Θήβα

admin

ΔΝΤ: Πολιτικές στήριξης και εμβόλια θα δώσουν ώθηση στην παγκόσμια ανάπτυξη

admin

Οικονομία: Στροφή του επενδυτικού κοινού στα αμοιβαία κεφάλαια – Στα 13,95 δισ. ευρώ το ενεργητικό, υψηλό 15 ετών

admin

Ρωσία: Αύξησε απότομα τις εξαγωγές πετρελαίου μετά τις ουκρανικές επιθέσεις σε διυλιστήρια της

admin

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι την Τετάρτη η πλατφόρμα – Βήμα-βήμα αιτήσεις, αγορές και πληρωμές μέχρι τον Απρίλιο

admin

Γεωργιάδης: Δάνεια έως 50.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις – Αύριο το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένους σε αναστολή

admin