Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υψηλές επιδόσεις πέτυχε η Meat House του Σκλαβενίτη

Μέσα σε ένα περιβάλλον μεταβαλλόμενων καταναλωτικών συνηθειών όπως η στροφή στα φυτικά προϊόντα, αυξημένης εξάρτησης από εισαγωγές και οικονομικών προκλήσεων, η Meat House φαίνεται ότι έχει βρει τον ζωτικό της χώρο.

Η θυγατρική της Ελληνικής Χαρτοβιομηχανίας Γλάρος Α.Ε. που είναι συγγενής εταιρεία της «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη» πέτυχε πέρυσι αξιοσημείωτη άνοδο των οικονομικών της μεγεθών επωφελούμενη από την πρόσβαση στο εκτεταμένο δίκτυο διανομής και τους πόρους του μητρικού ομίλου.

Αυτή η πλεονεκτική θέση έχει προσφέρει μια σταθερή βάση για την Meat House, επιτρέποντάς της να αξιοποιήσει τις συνέργειες εντός του ομίλου και να σχεδιάσει στρατηγικά την επέκτασή της σε νέους τομείς. Μάλιστα σε μια προσπάθεια να διαφοροποιήσει το επιχειρηματικό της χαρτοφυλάκιο, επέκτεινε τον σκοπό της συμπεριλαμβάνοντας σε αυτόν την εκμετάλλευση εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων, καφετεριών και συναφών επιχειρήσεων.

Σε ότι αφορά τις οικονομικές της επιδόσεις, πέρυσι τα συνολικά έσοδα της αυξήθηκαν στα 32,52 εκατ. ευρώ από 24,17 εκατ. ευρώ το 2022 ( 34,57). Μάλιστα παρά τη σημαντική αύξηση του κόστους πωληθέντων—κατά 32,3% στα 30,43 εκατ. ευρώ—και την παράλληλη αύξηση 32,61% των συνολικών εξόδων, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 236,8%, υπερβαίνοντας τις 607.000 ευρώ. Όμως εκτός από το ταμείο αύξηση 27% καταγράφηκε και στον αριθμό των εργαζομένων της που στο τέλος του 2023 ήταν 75 από 59 το 2022.

Η ισχυρή οικονομική επίδοση συνδέεται πέρα από την πρόσβαση που έχει η εταιρεία σε ένα εκτεταμένο δίκτυο και τον πληθωρισμό και στην υψηλή κατανάλωση κρέατος στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ομότιμου καθηγητή Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αντώνη Καφάτο, κάθε Έλληνας καταναλώνει περίπου 100 κιλά κατά μέσο όρο κόκκινο κρέας κάθε χρόνο. Η ποσότητα αυτή μας εξασφαλίζει ως χώρα την 7η θέση στον κόσμο με την μεγαλύτερη κατά κεφαλήν κατανάλωση κόκκινου κρέατος το μεγαλύτερο ποσοστό του οποίου εισάγεται.

Για την τρέχουσα χρήση, η διοίκηση της εταιρείας, όπως αναφέρει στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσίευσε, εστιάζει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Meat House, στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, στη μείωση του κόστους και στην αύξηση της κερδοφορίας.

Related posts

Γιατί η ΜΕΛ αποφάσισε να επενδύσει τώρα σε παραγωγή ρεύματος

admin

Τιτάν: Καθαρά κέρδη 15,3 εκατ. το πρώτο τρίμηνο

admin

Δυο νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ

admin

H Entersoft προμηθευτής συστήματος CRM για την θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, Grid Telecom

admin

«Fast track» για την επένδυση 280 εκατ. της Grivalia Hospitality στους Πεταλιούς

admin

Cosmote: Πατάει γκάζι με ταχύτητες 5G στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

admin

Cosmote TV: Εκλεισε συμφωνία με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ

admin

ΕΛΓΕΚΑ: Αναδιάρθρωση και επιμήκυνση δανεισμού έως το 2029

admin

Cosmote: 30 νέες υποτροφίες σε πρωτοετείες φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων

admin