Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Το ράλι στις διεθνείς αγορές τόνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Το ράλι στις διεθνείς αγορές τόνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Άνοδο κατά 0,63% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στη χθεσινή συνεδρίαση, κλείνοντας στις 1471,26 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 141,5 εκ. ευρώ. 

Οι αγοραστές ανέλαβαν την υπεροπλία από το ξεκίνημα και μετά από τις τρεις πρώτες ώρες οδήγησαν τον Γ.Δ. στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1473 μονάδων, όπως επισημαίνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή, με οδηγό τη Eurobank, τη Jumbo, την Aegean και τον Τιτάνα. Οι διακυμάνσεις που ακολούθησαν δεν άλλαξαν ουσιωδώς την εικόνα, με το κλείσιμο στις δημοπρασίες να γίνεται λίγο χαμηλότερα και τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται ανοδικά με την αναγγελία του πακέτου τόνωσης της οικονομίας από την Κίνα και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώνονταν στο 3,101%. 

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος ( 0,55%) κατέγραψε κέρδη με τη Eurobank ( 2,21%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόμη κατέγραψε το Jumbo ( 2,53%), η Aegean ( 3,77%), o Τιτάν ( 2,79%), η ΜΟΗ ( 1,79%), η ΔΕΗ ( 0,73%), τα ΕΛΠΕ ( 0,72%), η Lamda ( 0,67%) και ο Μυτιληναίος ( 0,56%). Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η ΕΛΧΑ (-1,23%), η Βιοχάλκο (-0,67%) και η ΕΥΔΑΠ (-0,52%). Απολογιστικά, 58 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 41 εκείνων που υποχώρησαν. 

Οι εταιρείες Alumyl, Trastor, Alpha Trust, ΟΛΠ, Revoil, Orilina ΑΕΕΑΠ και ΕΥΑΘ ανακοινώνουν σήμερα τα εξαμηνιαία αποτελέσματά τους. Το ξέφρενο ράλι στις διεθνείς αγορές αναζωπύρωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον και στην εγχώρια, με αποτέλεσμα ο Γ.Δ. να συνεχίσει για 4η ημέρα την ανοδική του πορεία. Στις 1474-80 μονάδες οι πλησιέστερες αντιστάσεις, στις 1465 η πλησιέστερη στήριξη.

#Κύκλος_Χρηματιστηριακή_ΑΕΠΕΥ #CYCLOS_ANALYSIS #Χρηματιστήριο_Αθηνών

Related posts

Motor Oil: Ολοκλήρωση της απόκτησης των μετοχών της Θαλής

admin

ΕΛΓΕΚΑ: Oμαλότερη κατανομή δόσεων-ευνοϊκότεροι χρηματοοικονομικοί όροι σε δύο δάνεια

admin

Profile: Εγκρίθηκε μέρισμα €0,038 ανά μετοχή

admin

Χρηματιστήριο: Πιθανό το ενδεχόμενο αυξημένης μεταβλητότητας λόγω ΣΜΕ

admin

ΔΕΗ: ΕΓΣ στις 31/3 για ορισμό μέλους της Επιτροπής Ελέγχου

admin

Τεχνική Ολυμπιακή: Απέκτησε την Eneresco με μερίδα στη ενεργειακή κοινότητα

admin

Doppler: Καλύφθηκε μερικώς η ΑΜΚ-Η κατανομή των αδιάθετων μετοχών

admin

Citi για Mytilineos: Τιμή-στόχος στα 46 ευρώ

admin

Ελλάκτωρ: Απέκτησε επιπλέον μετοχές της Reds μετά την πρόταση εξαγοράς

admin