Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ

ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ

Σχεδόν 600.000 τηλεθεατές συντονίστηκαν έστω για ένα λεπτό για να δουν τους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ να συνομιλούν και να συγκρούονται ο ένας με τον άλλο – αριθμός που δεν ξέρουμε ακριβώς πώς έχει προκύψει, μιας και η τηλεθέαση στο ειδησεογραφικό κρατικό κανάλι δεν φαίνεται πως μετριέται από τη Nielsen. Με τα στοιχεία όμως που δόθηκαν, πόσοι νομίζετε ότι είδαν σχεδόν όλο το ντιμπέιτ την Τρίτη το βράδυ; Περίπου 300.000 άνθρωποι, όσοι και ο στόχος των πασόκων για την κάλπη. Που σημαίνει, αν μη τι άλλο, πως είναι ένας στόχος απολύτως εφικτός, τουλάχιστον για τη συμμετοχή στον πρώτο γύρο.

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν είδε την πασοκική τηλεμαχία – ή πως δεν κατάλαβε τη σπουδαιότητά της. Ο Παπανδρέου, κάνοντας το σήμα της νίκης, περιέγραψε έναν δημόσιο, δημοκρατικό διάλογο που «όχι μόνο εμπεδώνεται και εμπλουτίζεται το κεκτημένο της ανοιχτής εκλογής προέδρου από τη βάση που εγκαινιάσαμε το 2004, αλλά εμβαθύνεται», καθώς ενδυναμώνεται η συμμετοχή των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία. «Απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής και ενότητας στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου»

είπε ο Παπανδρέου, συνοδεύοντάς το με «αίσθημα αισιοδοξίας για το παρόν και το μέλλον του κόμματός μας».

ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Η πρώτη δημοσκόπηση (ProRata) που είδε το φως της δημοσιότητας μετά την τηλεμαχία δεν έχει λάβει υπόψη της τον απόηχο της τηλεμαχίας, αλλά είναι ένα ακόμα δείγμα της δυναμικής του κάθε υποψηφίου στην τελική ευθεία: στο ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στο 26%, ο Χάρης Δούκας και η Αννα Διαμαντοπούλου στο 22% και στο 21% αντίστοιχα, ενώ στο 15% μετρήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος – σύμφωνα με την έρευνα, ο Ανδρουλάκης τους κερδίζει όλους στον δεύτερο γύρο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ περνάει τον ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην πρόθεση ψήφου (13,5%), την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μένει στο μονοψήφιο (9,5%).

ΤΡΑΜΠΑΛΕΣ

Αλλαγές ήρθαν στην κοινοβουλευτική ομάδα για τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον «μίνι ανασχηματισμό» να βάζει ξανά μέσα στο οργανόγραμμα τον Παύλο Πολάκη (τομεάρχης Διαφάνειας) ενώ ο τέως επικεφαλής της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος, παραμένει χωρίς συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Αυτές πάντως ήρθαν λόγω της αλλαγής στην κορυφή της ΚΟ και την αντικατάσταση του Φάμελλου με τον Παππά. Ετσι τον τομέα Οικονομικών και Ανάπτυξης ανέλαβε ο Χάρης Μαμουλάκης. Τη δική του θέση, στον τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, κατέλαβε η Πόπη Τσαπανίδου.

ΑΠΟΡΙΑ

Γιατί έχουν επιπλέον απαιτήσεις τα στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ από το ντιμπέιτ του ΠΑΣΟΚ; Στις εσωκομματικές του 2015 και του 2023 δεν

υπήρξε ούτε υποψία παράλληλου μονολόγου.

Related posts

Στον «κάλαθο των αχρήστων» το άρθρο 16 – Ανοίγει άμεσα ο δρόμος για ιδιωτικά Πανεπιστήμια

admin

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης – Παρατείνονται τα μέτρα κατά της ακρίβειας

admin

Χαρδαλιάς: Ευχαριστώ για την ισχυρότατη εντολή, ξεκινάμε τον αγώνα για καλύτερη Αττική

admin

Κλείνει το Σάββατο 22 Απριλίου η Βουλή

admin

Μητσοτάκης για σύλληψη Μπελέρη: Καμία έκπτωση στην προστασία της μειονότητας

admin

Νέες προειδοποιήσεις από την Αθήνα στα Τίρανα για τον Μπελέρη

admin

Παραμύθι η ιδιωτικοποίηση του νερού, λέει ο Σκυλακάκης – Κόντρα με την αντιπολίτευση

admin

Σήμα διπλωματικής αναβάθμισης

admin

ECHO CHAMBERS

admin