Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Έφοδο στην πόλη Βουλεντάρ εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις

Έφοδο στην πόλη Βουλεντάρ της ανατολικής Ουκρανίας, ένα από τα προπύργια των ουκρανικών δυνάμεων που αντιστέκεται στον ρωσικό στρατό από την πρώτη στιγμή του πολέμου το 2022, εξαπέλυσε η Μόσχα, σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς μπλόγκερ και κρατικά μέσα ενημέρωσης.

“Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Βουλεντάρ – η άλωση της πόλης ξεκίνησε”, έγραψε ο Γιούρι Ποντολιάκα, ουκρανικής καταγωγής φιλορώσος στρατιωτικός μπλόγκερ. Την επίθεση επιβεβαίωσαν και πολλοί ακόμη μπλόγκερ που υποστηρίζουν τον ρωσικό στρατό, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η πόλη, που βρίσκονται στην κορυφή ενός λόγου στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, την οποία ορισμένοι χαρακτηρίζουν φρούριο λόγω της παρατεταμένης αντίστασής της στις ρωσικές δυνάμεις, πλαγιοκοπείται από τον ρωσικό στρατό και οι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στο ανατολικό τμήμα της.

Μη επαληθευμένο από το Reuters βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει μια πόλη να υφίσταται σφοδρά πυρά πυροβολικού.

Οι ρωσικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία έχουν προελάσει με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών τον Αύγουστο, σύμφωνα με πολλούς χάρτες ανοικτού κώδικα, παρότι η ουκρανική εισβολή στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας είχε στόχο να αναγκάσει τη Μόσχα να εκτρέψει στρατεύματά της σε άλλα μέτωπα του πολέμου.

Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία έχει κάνει προσπάθειες να καταλάβει ουκρανικές θέσεις κοντά στην Παβλίβκα και το Βουλεντάρ, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν υπήρε σχόλιο από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Related posts

ΗΠΑ: Αποκολλήθηκε τροχός από Boeing 757 καθώς τροχοδρομούσε για να απογειωθεί

admin

Ο Μακρόν δεν αποκλείει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία αν σπάσουν οι γραμμές άμυνας

admin

Η EasyJet ανέστειλε τις πτήσεις προς το Ισραήλ έως τις 27 Οκτωβρίου

admin

Mere: Mπορεί η ρωσική αλυσίδα να αντιστρέψει το νόμισμα στην Ελλάδα;

admin

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συνεχάρη στρατιωτικές μονάδες για “αποτελεσματική” δράση κατά των ρωσικών στρατευμάτων

admin

Eλληνοαυστραλός ο οποίος κατηγορείται για διπλό φόνο που φέρεται να διέπραξε πριν από 47 χρόνια στην Μελβούρνη, συνελήφθη στην Ρώμη

admin

Ουκρανία: Το Πολεμικό Ναυτικό ανακοινώνει ανθρωπιστικό διάδρομο στη Μαύρη Θάλασσα – Λέει πως η ρωσική απειλή παραμένει

admin

Τυνησία: Πρώτες καταδίκες για τη δολοφονία του αντιπολιτευόμενου Μπελαΐντ το 2013

admin

Ο ηγέτης της Χαμάς δηλώνει ότι η επίθεση των Χούθι στέλνει μήνυμα στο Ισραήλ

admin