Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΟΛΠ: €40,4 εκατ. κέρδη μετά από φόρους το πρώτο εξάμηνο

ΟΛΠ: €40,4 εκατ. κέρδη μετά από φόρους το πρώτο εξάμηνο

Η ΟΛΠ Α.Ε., το πρώτο εξάμηνο του 2024, παρουσίασε νέα αύξηση εσόδων και κερδών πετυχαίνοντας για ακόμη μια φορά τις καλύτερες ιστορικά επιδόσεις για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ειδικότερα τα συνολικά έσοδα του α΄ εξαμήνου ανήλθαν σε € 107,1 εκατ., όπου σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2023 (€ 102,4 εκατ.), αυξήθηκαν κατά € 4,7 εκατ. ή ποσοστό 4,6 %. H μεταβολή αυτή, οφείλεται κυρίως στη σημαντική αύξηση των εσόδων του τομέα διακίνησης αυτοκινήτων κατά 59,9%, του τομέα κρουαζιέρας κατά 13,2%, καθώς και του τομέα εμπορευματοκιβωτίων (Προβλήτας Ι) κατά 4,0% ή κατά € 6,2 εκατ., € 1,2 εκατ. και € 0,9 εκατ. περίπου, αντίστοιχα.

Επίσης, σημειώθηκε αύξηση κατά 7,3 % στα κέρδη προ φόρων, τα οποία ανήλθαν σε € 53,0 εκατ. έναντι €49,4 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2023, και στα κέρδη μετά από φόρους που ανήλθαν σε €40,4 εκατ. έναντι €38,7 εκατ., παρουσιάζοντας θετική μεταβολή 4,4 % σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2023.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ.Lin Ji, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα εκ νέου αυξημένα έσοδα και κέρδη της εταιρείας το α’ εξάμηνο του 2024, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η αστάθεια και οι ιδιαίτερες γεωπολιτικές συνθήκες στη Μέση Ανατολή συνεχίζουν να υπάρχουν. Η εταιρεία μας και το λιμάνι του Πειραιά, όπως όλα δείχνουν, κατάφερε όχι μόνο να μην επηρεαστεί από την κατάσταση αυτή, αλλά να συνεχίσει τη συνολική της δραστηριότητα με ανοδικές επιδόσεις και αποτελέσματα, όπως ακριβώς πραγματοποιεί συνεχώς εδώ και καιρό. Αυτό καταδεικνύει απόλυτα την ορθότητα του σχεδιασμού, αλλά και της συστηματικής εργασίας, τα οποία έχουν εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την αξιοπιστία και κυρίως την ανθεκτικότητα στο Λιμάνι του Πειραιά».

#ΟΛΠ #πρώτο_εξάμηνο #κέρδη #ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Related posts

Εθνική: Ανοίγει βιβλίο προσφορών για έκδοση senior bond

admin

Οι αλλαγές φέρνουν αύξηση στη βαρύτητα του MSCI Standard Greece

admin

Χρηματιστήριο: Αποτιμώντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

admin

Dimand: Nέο εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου η Άννα Χαλκιαδάκη

admin

Χ.Α.: Η τεχνική ανάλυση επιζητεί την υπέρβαση των 1.450 μονάδων

admin

Αύξηση εσόδων κατά 61% για την PREMIA στο 9μηνο

admin

Trastor: Στις 5/5 η Γενική Συνέλευση- Τα θέματα ημερήσιας διάταξης

admin

Noval: Στην τελική ευθεία το IPO-Οι ημερομηνίες για το μέρισμα

admin

Στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη οι μετοχές του ΔΑΑ

admin