Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Καλύτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα της Lufthansa για το τρίμηνο

Η Lufthansa ανακοίνωσε την Πέμπτη τριμηνιαία κέρδη, τα οποία ήταν ελαφρώς πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών, κυρίως λόγω της ισχυρής ταξιδιωτικής ζήτησης αυτό το καλοκαίρι και είπε ότι οι κρατήσεις παρέμειναν ισχυρές ενόψει της πολυάσχολης περιόδου των Χριστουγέννων.

Οι αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης ανακοίνωσαν τριμηνιαία κέρδη ρεκόρ, καθώς οι καταναλωτές συνέχισαν να ταξιδεύουν παρά την κρίση κόστους ζωής, αλλά οι προοπτικές έχουν “θολώσει” εξαιτίας της αύξησης των τιμών του πετρελαίου λόγω των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και των κινδύνων ύφεσης, πλήττοντας τις τιμές των μετοχών.

Η Lufthansa ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) για το τρίτο τρίμηνο στα 1,47 δισεκατομμύρια ευρώ (1,56 δισεκατομμύρια δολάρια), αυξημένα κατά 31% σε ετήσια βάση και ελαφρώς πάνω από τις μέσες προσδοκίες για 1,43 δισεκατομμύρια σε συναίνεση αναλυτών που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εταιρείας.

“Παρόλο που η γεωπολιτική κατάσταση συνεχίζει να προβάλει προκλήσεις, η προοπτική των κρατήσεών μας, μας δίνει λόγους να είμαστε θετικοί – όχι μόνο για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα του ομίλου φέτος, αλλά και μετά”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr.

Η Lufthansa ανέφερε ότι οι κρατήσεις για το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά διψήφιο ποσοστό από έτος σε έτος.

Η ζήτηση για πτήσεις μικρών και μεγάλων αποστάσεων παρέμεινε υψηλή, ειδικά μεταξύ των ταξιδιωτών αναψυχής, είπε, και η τάση για περισσότερες κρατήσεις σε ακριβές premium κατηγορίες συνεχίστηκε.

Το κόστος ήταν 0,9% χαμηλότερο από το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους παρά την αύξηση του πληθωρισμού, ενώ τα καθαρά κέρδη ήταν 1,2 δισ. ευρώ.

Λόγω του μειωμένου κόστους και της υψηλότερης ζήτησης πτήσεων, ο όμιλος αναμένει να παρουσιάσει θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα για το τέταρτο τρίμηνο, βοηθώντας τον να επιτύχει τον στόχο του για προσαρμοσμένο ομαδικό EBIT άνω των 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για ολόκληρο το έτος 2023.

Το επόμενο έτος, η Lufthansa αναμένει ότι η διαθέσιμη χωρητικότητα θέσεων για τους επιβάτες θα αυξηθεί περαιτέρω στο 95% περίπου των επιπέδων πριν από την πανδημία. Η χωρητικότητα θα αυξηθεί στο 91% των προ-πανδημικών επιπέδων το τέταρτο τρίμηνο, ανέφεραν.

Related posts

Μπάιντεν: Απειλή για τη Δημοκρατία ο Τραμπ

admin

Μ. Βρετανία: Ενίσχυση των επενδύσεων και φοροαπαλλαγές για τις εταιρίες – Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός

admin

Ρωσία: Εισβολή διαδηλωτών στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν – “Έψαχναν” Ισραηλινούς

admin

Το στοίχημα του Σολτς: Βλέπει τις “πράσινες” επενδύσεις ως μοχλό ανάπτυξης για την οικονομία

admin

“Παράθυρο” για παράταση της κατάπαυσης πυρός στη Γάζα – Ισραήλ: “Μία ημέρα εκεχειρίας για κάθε 10 ομήρους”

admin

ΕΕ:Η μετανάστευση είναι μια ευρωπαϊκή πρόκληση που απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση

admin

Ουρουγουάη: Τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω της λειψυδρίας στην πρωτεύουσα

admin

Η Νότια Αφρική προσέφυγε στη Χάγη κατηγορώντας το Ισραήλ για γενοκτονία των Παλαιστινίων

admin

Γαλλία: Ένας νεκρός από την καταιγίδα Κιαράν

admin