Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κέρδη προ φόρου €980.000 για την Dotsoft στο εξάμηνο

Η DOTSOFT AE υλοποιώντας με συνέπεια τον επιχειρηματικό της σχεδιασμό για την περίοδο 2024-2025, σημείωσε κατά το A’ εξάμηνο του 2024 σημαντική ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών της, ισχυροποιώντας ταυτόχρονα τη θέση της ανάμεσα στις εταιρείες του κλάδου που παρέχουν λύσεις στον τομέα των εφαρμογών για έξυπνες πόλεις στην ελληνική αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Εταιρεία κατά το Α’ εξάμηνο του 2024 σημείωσε Πωλήσεις ύψους €5,01 εκατ., Κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους €1,17 εκατ., και Κέρδη προ Φόρων €0,98 εκατ. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2023, οι Πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 178%, το EBITDA κατά 309%, και τα Κέρδη προ Φόρων κατά 300%.

Αναφορικά με τη διάρθρωση των πωλήσεων, η Εταιρεία κατά το Α’ εξάμηνο του 2024, ενίσχυσε την παρουσία της και των αριθμό των νέων έργων, κυρίως στην ελληνική αγορά, όπως αποτυπώνεται ακολούθως:

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι παρά τη σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας της Εταιρείας στο Α’ εξάμηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, το Β’ εξάμηνο κάθε χρήσης αποτελεί κατά παράδοση το καλύτερο εξάμηνο για την Εταιρεία, που εκτιμά ανάλογους ρυθμούς αύξησης των μεγεθών με αυτούς του Β’ εξαμήνου του προηγούμενου έτους (2023).

Η πορεία των οικονομικών μεγεθών της Εταιρείας, επιβεβαιώνει και στην τρέχουσα περίοδο τις στρατηγικές της επιλογές ως προς:

  • τη στόχευση υψηλών ποσοστών ανάπτυξης και την περαιτέρω αξιοποίηση του υφιστάμενου πελατολογίου,
  • τη συνεχή εξέλιξη του χαρτοφυλακίου εξειδικευμένων προϊόντων της, για κάθε τομέα της με στόχο την παροχή one stop shop για λύσεις smart city, και
  • την υλοποίηση ενός φιλόδοξου και δυναμικού επενδυτικού σχεδίου.

Συμπερασματικά για το σύνολο του 2024, η Εταιρεία αναμένει διατήρηση της ανάπτυξης των εσόδων, του EBITDA και της κερδοφορία της. Στην τρέχουσα χρονική περίοδο, η Εταιρεία υλοποιεί επενδυτικό σχέδιο προϋπολογισμού €1,2 εκατ., ενώ διατηρεί ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων έως το 2026 ύψους άνω των €40 εκατ., το οποίο εκτιμά πως θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Related posts

Υποτροφίες αριστείας χορηγεί ο όμιλος Ηρακλής

admin

Στον Δείκτη αειφορίας «FTSE4Good» για 7η συνεχή χρονιά η Alpha

admin

Στη Σωληνουργεία Κορίνθου δύο συμβάσεις για τον αγωγό SGI στη Νότια Ιταλία

admin

Η Sabine Bendiek νέο μέλος στο ΔΣ του ομίλου Sunlight

admin

Νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της Bayer Ελλάς η Ana Vega

admin

Πώς η πώληση μιας βουλγάρικης εταιρείας βελτίωσε τον ισολογισμό της ΔΕΛΤΑ

admin

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Νέος φωτοβολταϊκός σταθμός 80 MW στη Δυτική Μακεδονία

admin

Πεσμένες πωλήσεις στην Ελλάδα για την Estee Lauder

admin

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνάντησε ο πρόεδρος της JTI

admin