Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ο Ραφαέλε Φίτο είναι η πρόταση για την θέση του επιτρόπου στην Κομισιόν

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, έγινε γνωστό ότι ο Ραφαέλε Φίτο είναι η πρόταση της Ιταλίας για την θέση του επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πενήντα πέντε ετών, ο Φίτο από τον Οκτώβριο του 2022 επελέγη από την Τζόρτζια Μελόνι ως υπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, τις πολιτικές συνοχής και το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ιταλίας.

Από το 2002 μέχρι το 2005 διετέλεσε πρόεδρος της περιφέρειας της Απουλίας, με πρωτεύουσα το Μπάρι, και από το 2008 μέχρι το 2011 ήταν υπουργός περιφερειακών υποθέσεων της τέταρτης κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.

Η Τζόρτζια Μελόνι επικοινώνησε, νωρίτερα, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την ενημέρωσε σχετικά.

“Πρόκειται για μια κρίσιμη επιλογή, ιδιαίτερα σημαντική για εμάς και για την Ιταλία, σε ό,τι αφορά τα επόμενα χρόνια. Επιλέξαμε ένα άτομο με τεράστια εμπειρία και το οποίο κατάφερε να ασχοληθεί με τους τομείς αρμοδιότητάς του, στην κυβέρνησή μας, με άριστα αποτελέσματα”, υπογράμμισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

“Συνεχίζουμε, ασφαλώς, να καταβάλουμε προσπάθειες σχετικά με τον ρόλο που ζητάμε να ανατεθεί στην Ιταλία. Και παρά το ότι διαπιστώνω πως πολλοί Ιταλοί ελπίζουν να μην δοθεί στην χώρα μας ο ρόλος που τις αρμόζει, δεν υπάρχει κάτι που να με κάνει να πιστεύω ότι δεν θα τύχει της πρέπουσας αναγνώρισης. Όχι λόγω συμπάθειας ή αντιπάθειας προς την κυβέρνησή μας, αλλά -πιο απλά- επειδή είμαστε η Ιταλία, από τους ιδρυτές της Ένωσης, δεύτερη στην μεταποιητική βιομηχανία και τρίτη ευρωπαϊκή οικονομία, τρίτη χώρα σε ό,τι αφορά τον πληθυσμό και με πρωτιές σε πάρα πολλούς τομείς”, ολοκλήρωσε η Μελόνι.

Related posts

Lumen: Την ώρα που βυθιζόταν η μετοχή, η CEO αγόρασε πακέτο αξίας 1 εκατ. δολαρίων

admin

ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για μειώσεις επιτοκίων, μετά τα αδύναμα στοιχεία της αγοράς εργασίας

admin

Τηλεφωνικές συνομιλίες back-to-back με Αμπάς και Χέρτσογκ είχε ο Ερντογάν

admin

ΟΗΕ: Ο Ύπατος Αρμοστής δηλώνει συγκλονισμένος από τις δηλώσεις Ισραηλινού υπουργού για τους Παλαιστινίους στη Γάζα

admin

Σαρκοζί: “Θα καταστρέψω εσάς και τις τράπεζες, θα σας θάψω στον Τύπο” – Τα απομνημονεύματα Τσάρλς Νταλάρα

admin

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε βάρος των επικεφαλής της σωφρονιστικής αποικίας στην Αρκτική όπου πέθανε ο Ναβάλνι

admin

Πτώση 0,7% της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη, άλμα 6% στην Ελλάδα

admin

Ουκρανία: Έχουμε καταστρέψει 15 ρωσικά πολεμικά πλοία από την έναρξη του πολέμου

admin

Γερμανία: Σημαντική υποχώρηση του πληθωρισμού στο 3,1% τον Ιανουάριο

admin