Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Η Commerzbank επέλεξε την «πιστή» Bettina Orlopp για να ηγηθεί της μάχης με τη UniCredit

Η Bettina Orlopp περιμένει στα παρασκήνια για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Με την Commerzbank να προσπαθεί να αποκρούσει έναν ανεπιθύμητο μνηστήρα, η άνοδός της στην κορυφή πήρε μια ξαφνική και δραματική τροπή.

Οπως μεταδίδειτ ο Bloomberg, το εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας διόρισε την Τρίτη την Orlopp ως την επόμενη διευθύνουσα σύμβουλο, την πρώτη γυναίκα σε αυτόν τον ρόλο. Η ανακοίνωση έγινε μόλις δύο εβδομάδες αφότου ο διευθύνων σύμβουλος Μάνφρεντ Κνοφ δήλωσε ότι δεν θα επιδιώξει νέα θητεία όταν η τρέχουσα λήξει στο τέλος του επόμενου έτους.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό ανατράπηκε μέσα σε λίγες ώρες από την ανακοίνωσή του, καθώς η ιταλική ανταγωνίστρια UniCredit απέκτησε σημαντικό μερίδιο στη γερμανική τράπεζα και δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της. Η Orlopp, οικονομική διευθύντρια της Commerzbank, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με το καθήκον να καθοδηγήσει την 154 ετών εταιρεία σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της, με το μέλλον της ως ανεξάρτητη εταιρεία να διακυβεύεται.

Πρώην εταίρος της McKinsey & Co., η Orlopp προετοιμάζεται για τη θέση της τουλάχιστον από το 2020, όταν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Martin Zielke αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω εξέγερσης των μετόχων. Όμως η μητέρα δύο παιδιών, η οποία είχε αναλάβει το ρόλο της οικονομικής διευθύντριας μόλις λίγους μήνες νωρίτερα, απορρίφθηκε για τον Κνοφ, έναν outsider που προσλήφθηκε από την Deutsche Bank.

Τα τελευταία χρόνια, έγινε το δημόσιο πρόσωπο της Commerzbank, παρουσιάζοντας τα τριμηνιαία αποτελέσματα και τις ενημερώσεις για τους επενδυτές, και οικοδομώντας σχέσεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Είναι μια «πιστή ψυχή», δήλωσε η 54χρονη νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν ρωτήθηκε για τις φιλοδοξίες της, λίγο πριν ο Κνοφ ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει.

Η Orlopp ξεκίνησε στην Commerzbank το 2014 ως στέλεχος, υπεύθυνη για την ανάπτυξη και τη στρατηγική του ομίλου. Τρία χρόνια αργότερα έγινε η πρώτη γυναίκα στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, αρχικά υπεύθυνη για τη συμμόρφωση, τους ανθρώπινους πόρους και τα νομικά θέματα. Συνέβαλε στη βελτίωση των συστημάτων ελέγχου της Commerzbank και αργότερα ηγήθηκε ενός προγράμματος μείωσης του κόστους.

Related posts

Το πλάνο της τραπεζικής του μέλλοντος

admin

Alpha: 3+1 δεσμευτικές προσφορές για κυπριακά NPEs 2,2 δισ.

admin

Πειραιώς: Στα 147 εκατ. ευρώ το τίμημα για τα γραφεία στο Ελληνικό

admin

Ελεγκτές ΕΕ: Καμπανάκι για το σύστημα εξυγίανσης προβληματικών τραπεζών

admin

Την 1η Αυγούστου τα αποτελέσματα εξαμήνου της Εθνικής Τράπεζας

admin

Eurobank: Γιατί πέφτει ο ρυθμός μείωσης της ανεργίας

admin

Morgan Stanley: Απολύει traders που έκρυψαν ζημιές έως $140 εκατ.

admin

Attica Bank: Στις 20/12 η τελευταία μέρα εξάσκησης των δικαιωμάτων

admin

Η UniCredit δάνεισε €600 εκατ. σε εταιρείες του προβληματικού ομίλου Signa

admin