Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία δεν βλέπει προοπτικές για την επανέναρξη της συμφωνίας για τα σιτηρά

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Βικτόρια Αμπράμτσενκο δήλωσε ότι η Ρωσία δεν βλέπει προοπτικές για την ανανέωση της Πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Μέρος μιας συμφωνίας πακέτου, το δεύτερο μέρος της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά, που παρέχει λύσεις σε προβλήματα που σχετίζονται με τη ναυτιλιακή επιμελητεία, τις εμπορευματικές μεταφορές, την ασφάλιση και τη σύνδεση της Ρωσικής Αγροτικής Τράπεζας με το σύστημα πληρωμών SWIFT, δεν σημείωσε θετικές αλλαγές, δήλωσε ο Abramchenko σε συνέντευξή του στο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Είπε ότι το ρωσικό διπλωματικό τμήμα συνέχισε να εργάζεται για τη συμφωνία σιτηρών, αλλά υπάρχουν λίγες προοπτικές για την επανέναρξή της.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι όροι της συμφωνίας με τη Ρωσία δεν πληρούνται και ο κύριος στόχος της συμφωνίας – η προμήθεια σιτηρών σε άπορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των αφρικανικών – δεν επιτεύχθηκε.

Η Πρωτοβουλία για τη Μαύρη Θάλασσα είναι μέρος μιας συμφωνίας πακέτου που υπογράφηκε από εκπροσώπους της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Εθνών στις 22 Ιουλίου 2022, επιτρέποντας εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων από τη Ρωσία και την Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Η Μόσχα ανέστειλε τη συμμετοχή της στη συμφωνία στις 17 Ιουλίου 2023, λέγοντας ότι θα επιστρέψει στη συμφωνία μόλις εκπληρωθεί το ρωσικό μέρος της συμφωνίας.

Related posts

Γαλλία: Στο 5% ο δομικός πληθωρισμός τον Ιούλιο

admin

Ισχυρός σεισμός στο Μαρόκο: Στους 820 ο αριθμός των νεκρών

admin

Το Κίεβο αποστέλλει ενισχύσεις στην “κόλαση της Αβντιίβκα” όπου κρίνεται “κρίσιμη” η κατάσταση

admin

Συρία: Δεκατρία χρόνια πολέμου, 507.000 νεκροί, εκατομμύρια εκτοπισμένοι

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σι Τζινπίνγκ προειδοποίησε προσωπικά τον Πούτιν για τυχόν χρήση πυρηνικών όπλων

admin

Τουρκία: 15.000 τόνοι σιτηρών καταστράφηκαν από την έκρηξη σε σιλό στην Ντερίντζε

admin

ΥΠΕΞ Λιβάνου: Η Χεζμπολάχ δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο εάν το Ισραήλ δεν “παρενοχλήσει” τη χώρα

admin

ΟΗΕ: Η ανεργία παγκοσμίως θα αυξηθεί το 2024, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας

admin

Ινδονησία: Τουλάχιστον 18 νεκροί και 5 αγνοούμενοι από πλημμύρες στο νησί Σουμάτρα

admin