Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ινδία παραμένει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο

Η οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας επιβραδύνθηκε σε 6,7% το β’ τρίμηνο του 2024, λόγω της μείωσης των κρατικών δαπανών κατά τη διάρκεια των εθνικών εκλογών, αλλά παρέμεινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο.

Η άνοδος του ΑΕΠ της Ινδίας ήταν χαμηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και οι οποίοι εκτιμούσαν ότι το ΑΕΠ της Ινδίας θα αυξηθεί κατά 6,9% το β’ τρίμηνο. Επίσης ήταν χαμηλότερη από την ανάπτυξη κατά 7,8% του α’ τριμήνου.

Ωστόσο, ήταν υψηλότερη από την ανάπτυξη της οικονομίας στην Κίνα που περιορίστηκε στο 4,7% το β’ τρίμηνο και η επιβράδυνση της Ινδίας αναμένεται να είναι προσωρινή καθώς οι οικονομολόγοι εκτιμούν  ότι η χαλάρωση του πληθωρισμού και η ανάκαμψη των κρατικών δαπανών θα ενισχύσουν την ανάπτυξη τους επόμενους μήνες.

Ο Ανάνθα Νάαγκεσβαραν, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της ινδικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι η αναπτυξιακή δυναμική παραμένει ισχυρή, υποστηρίζοντας την ισχυρή επενδυτική ζήτηση και τα αισιόδοξα επιχειρηματικά συναισθήματα.

“Μεσοπρόθεσμα, η ινδική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμό 7 % σε βιώσιμη βάση, εάν μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία δεκαετία”, είπε στους δημοσιογράφους μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έχει κάνει πολλά βήματα για να τονώσει την οικονομία μετά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, στις οποίες το κόμμα του Μπαρατίγια Τζανάτα δεν κατάφερε να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία και πρέπει να βασιστεί σε συμμάχους για να κυβερνήσει την χώρα για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία.


 

Related posts

Βρετανία: Σε επίπεδα πανδημίας ο PMI – Καμπανάκι για ύφεση

admin

Ιταλία: 593 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στην Λαμπεντούζα το τελευταίο εικοσιτετράωρο

admin

Η ΕΕ σταματά την οικονομική στήριξη του Νίγηρα λόγω του πραξικοπήματος

admin

ΗΠΑ: Ένας φοιτητής συνελήφθη αφού απείλησε “να σφάξει τους Εβραίους” στο πανεπιστήμιο Κορνέλ

admin

Δήμαρχος Μόσχας: Απετράπη επίθεση της Ουκρανίας με μη επανδρωμένο αεροσκάφος

admin

Ο ΟΗΕ λέει πως τα καύσιμα που έφθασαν στη Γάζα δεν είναι “καθόλου αρκετά”

admin

Γερμανία: Συνελήφθη αξιωματικός της Bundeswehr για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

admin

Η Ρωσία αναφέρει ότι σκότωσε ξένους μισθοφόρους σε πλήγμα στο Χάρκοβο

admin

Συνελήφθη ο “Ελ Ταλιμπάν”, o κορυφαίος στη στρατολόγηση τρομοκρατών στην Ευρώπη

admin